Nem fékezi be a Tesla önvezetős reklámjait a német bíróság

A német bíróság döntése alapján továbbra is az eddigiek szerint reklámozhatja a Tesla a vezetéssegítő és önvezető rendszereinek képességeit.

Az USA politikusai és közlekedésbiztonsági hatósága régóta és folyamatosan vizsgálgatja a Tesla Autopilot és FSD rendszereit (valamint esetleges, ezekkel kapcsolatos baleseteket), ezek kapcsán a rajongók és kritikusok között pedig egyre élesebbek és csúnyabbak az összetűzések, viták.

Németországban a versenyellenes gyakorlatok ellen fellépő Wettbewerbszentrale tett panaszt a bíróságon, a Tesla reklámjai ellen, amelyekben az autók vezetéssegítő és önvezető rendszereire hivatkozik.

A bíróság azonban elutasította a panaszokat, és közölte, hogy a Tesla Németországban továbbra is az eddigiek szerint reklámozhatja az Autopilot és FSD rendszereit, az eddig alkalmazott kifejezésekkel.

Ebben a hónapban a kaliforniai közlekedéshatóság is megvádolta a Teslát azzal, hogy tévesen hirdeti, miszerint az Autopilot és az FSD teljes önvezetésre képes.

Ennél is nagyobb botrányt és gyűlölködő közösségi adok-kapokot robbantott ki azonban a The Dawn Project, amely rá akarja venni a Kongresszust a Tesla rendszereinek betiltására, a kampányhoz pedig egy tesztet és videót is mellékelt, amelyben a rendszer állítólag három gyerekbábut is elgázol egymás után. Sok rajongó vádolja hazugsággal és megrendezett jelenetekkel a tesztet, a legfanatikusabb rajongók pedig már olyan szülőket is találtak, akik hajlandóak voltak egy FSD-vel hajtó Tesla elé küldeni a kisgyereküket. A teszt során állítólag senki sem sérült meg, minden jól működött.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tesla

Azóta történt

Előzmények