Már nem a Tesla a világ legnagyobb elektromos autó-gyártója

300 százalékos éves növekedést produkálva már a kínai BYD a világ legnagyobb szereplője az elektromos autók piacán, megelőzve a Teslát.

Kínában is hatalmas összegeket fektetnek az elektromos autókat gyártó cégekbe és azok beszállítóiba, ennek eredményeképp több óriás is létrejött az utóbbi években. Az egyik most túlnőtt a Teslán.

A BYD immáron a világ legnagyobb elektromos autó-gyártója, megelőzve a Teslát. A kínai cég, amelyet Warren Buffet Berkshire Hathaway cége is támogat, több autót adott el az idei év első felében, mint a Tesla. Konkrétan 641 ezer darabot, 564 ezerrel szemben. Éves szinten pedig 300 százalékos növekedést produkált eladások terén a BYD.

A BYD ezzel egyszerre az EV-akkumulátorok piacán is terjeszkedik, a CATL mögött már a második legnagyobb gyártó, harmadik helyre szorítva az LG Energyt. A Tesla és az LG egyaránt a kínai lezárásokat okolja a visszaesések kapcsán.

A BYD első európai modellje a Tang volt, az elektromos SUV-t tavaly Norvégiában bő 58 ezer eurónak megfelelő összegért dobták piacra, Európában jelenleg előrendelhető.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tesla

Azóta történt

Előzmények