Új pénzügyi vezér a Pannonnál

Fridtjof Rusten
Fridtjof Rusten

A Pannon jelenlegi kereskedelmi vezérigazgató-helyettese, Fridtjof Rusten október 1-jétől a mobilszolgáltató pénzügyi vezérigazgató-helyetteseként dolgozik tovább – közölte ma a vállalat. Rusten Karl Erik Brotentől veszi át a pozíciót, akit az ugyancsak a Telenor csoporthoz tartozó, bangladesi Grameenphone pénzügyi vezérigazgató-helyettesévé neveztek ki.

Az új pénzügyi vezető több mint két éve csatlakozott a magyar mobilszolgáltatóhoz, korábban a Telenor Central & Eastern Europe alelnöke volt, három éven át pedig a Vimpelcom igazgatóságának tagja. 2000 és 2003 között a Telenor Mobile „New Business” divízióját irányította alelnökként. A Telenor előtt 9 éven át a Saga Petroleumnál töltött be vezetői tisztségeket a felvásárlások és vállalateladások, az üzletfejlesztés és a projektértékelés terén.

„Nagyon örülök, hogy Fridtjof elfogadta a felkérést a Pannon pénzügyi vezérigazgató-helyettesi pozíciójának betöltésére. Nagyon jól ismeri a Pannont és a magyar piacot, és kiterjedt tapasztalatokkal bír a kereskedelmi terület irányítása és az igazgatótanácsban végzett munka terén” – idézi a cég közleménye Anders Jensen vezérigazgató kommentárját. Azt, hogy Rusten korábbi posztját ki veszi át, nem közölte a Pannon.

Azóta történt

Előzmények