Idén májusban is lesz Ethical Hacking konferencia

A NetAcademia Oktatóközpont idén immár ötödik alkalommal rendezi meg IT-biztonsági szakemberek részére az Ethical Hacking konferenciát. „Felkért előadóink 2012-ben is izgalmas témákkal és élő demókkal készülnek. A gyakorló IT-szakembereknek mindenképpen jó, ha találkoznak a bemutatott sérülékenységekkel, hiszen ilyen és hasonló biztonsági problémák az ő rendszerük működését is veszélyeztethetik” – mondta Fóti Marcell, a NetAcademia ügyvezetője.

A konferencia témái között az iPad-alkalmazások feltörhetősége és az RFID biztonsága is helyet kap. A szervezők közleménye szerint több olyan törést is bemutatnak az előadók, melyeket eddig még nem ismertettek máshol.

Az eseményen többek között előad a BME HIT CrySyS Lab képviseletében Dr. Bencsáth Boldizsár, a Duqu férget felfedező magyar kutatócsoport vezetője, aki egy igen trükkös behatolási technikát mutat be az ártalmatlannak tűnő, tehát minden tűzfalon átengedett DNS-lekérdezések átalakításával. Idén először terítékre kerül a böngészők bővítményeinek biztonsági szerepe, egy olyan terület, ahol a kártékony kódok egyelőre szabadon terjedhetnek. Balázs Zoltán, a Deloitte vezető tanácsadója saját fejlesztésű kártékony böngészőbővítményeken mutatja be az eddig fel nem ismert biztonsági sérülékenység erejét.

Kovács Zsombor egy elgondolkodtató iPades példát mutat majd, hogy lássuk, hogyan kerülhető meg egy alapvetően megbízhatónak hitt alkalmazás, míg Veres-Szentkirályi András, a Silent Signal IT-biztonsági szakértője a rövidesen mindent elborító RFID-lapkák biztonsági határait feszegeti.

Azóta történt

Előzmények