Hirdetés

Etikus hackereket is képeznek a Neumann Karon

Az etikushacker-tanfolyamok nemzetközi szakértőjének számító EC-Council hazai képviseletét ellátó NetAcademia Oktatóközpont megállapodást kötött a Neumann János Informatikai Kar (NIK) vezetésével arról, hogy az intézmény hallgatói szeptembertől elvégezhetik a cég biztonságtechnikai tanfolyamát, és akár nemzetközi Certified Ethical Hacker minősítést is szerezhetnek – jelentették be ma. A képzéssel kapcsolatos feladatokat a NIK oktatói végzik, szakmai felkészítésüket a NetAcademia szakemberei segítik.

„Ez a képzési program is hozzájárul ahhoz, hogy gyakorlati tudással felvértezett mérnök-informatikusokat tudjon kibocsátani egyetemünk, és kiegészíti képzési programunkat” ‒ emelte ki a megállapodás kapcsán dr. Nádai László, a NIK dékánja. A Neumann Karon a Cisco, az Intel, a Microsoft, a Nokia, az Oracle, az LG, a Symantec, a HP, az IBM és az SAP is üzemeltet úgynevezett kompetencia-központot, melyek célja, hogy a hallgatók naprakész ismereteket sajátítsanak el az adott vállalat technológiáival kapcsolatban.

Az idén szeptembertől induló etikushacker-képzést elvégző hallgatók megismerhetik az informatikai támadások módszereit és a hackerek gondolkodásmódját, és felkészülhetnek az általuk felügyelt rendszerek védelmének menedzselésére, a támadásokkal szembeni hatékony védekezésre.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények