Robotok és hackerek az idei Simonyi Konferencián

Immáron kilencedik alkalommal rendezi meg április 17-én 13 órától a Műegyetem Simonyi Károly Szakkollégiuma Magyarország legnagyobb, hallgatók által szervezett éves szakmai rendezvényét. A délután során előadnak a Masat-1 fejlesztői, Bojár Gábor (az AIT és a Graphisoft alapítója), lehull a lepel a Windows 8 új Metro felületéről.

A tavalyi kéttermes és részben angol nyelvű előadások után idén egy új teremben, kisebb létszámú előadásokon is részt vehetnek a mélyebb szakmai tudásra vágyók, ahol a szakkollégium tagjai osztják meg tudásukat, tapasztalataikat. Hallhatnak előadást autonóm kutatórobot fejlesztéséről, illetve megismerhetőek lesznek a Schönherz kollégiumban kiépítendő IPv6-os technológiában rejlő lehetőségek is (közel 1000 végponttal rendelkező hálózat üzemel ott).

A 2003 óta minden évben megrendezett konferencia iránt évről évre nagyobb az érdeklődés, tavaly több mint ezren regisztráltak. Az idei támogatói, illetve meghívott előadásokat olyan nevek fémjelzik, mint a főtámogató evosoft, a Bosch, a Microsoft, az Ericsson, a National Instruments, az NNG vagy a kancellar.hu. Szó lesz az autóipar fejlesztéseiről, előkerülnek a szoftver-, játék-, és navigációs fejlesztések is (kicsit másképp), valamint némi social engineering is.

A rendezvény ingyenes, de az előzetes regisztráció ajánlott, ugyanis az első 500 résztvevő konferenciacsomagot kap, és a délutánon igazoltan résztvevő regisztráltak közt a nap végén egy iPad 2 kerül kisorsolásra. A konferencia mindhárom termének előadásait rögzítik, sőt élő, online közvetítés is várható a rendezvény honlapján a szervezők jóvoltából.

Azóta történt

Előzmények