Új hozzászólás Aktív témák
-
zolee001
őstag
Undorito ergy moslék brigád ez a Tré akármi,100.000 + sim van egy embernek a nevén és miután kibukik a balhé még ök vannak felháborodva.
Az aktuális reklámjukban 400MB netet hirdetnek 2017 ben, vicc.
A másik dolog ,hogy ha tudjuk a T elöfizetö nevét ,cimét akkor égbe világba lehet berendelni bármi szolgáltatást hüséget lehet kötni bármiféle azonositás nélkül. -
Rison77
senior tag
Tehát az adategyeztetést magának az ügyfélnek kell kezdeményeznie? Jó, hogy a telekom, még az év elején értesítést küldött sms-ben, hogy nekem nincsen semmi teendőm evvel kapcsolatban, ők fognak engem keresni e célból.
-
szupermacs
veterán
Blue-nál még online sem lehet ezt elintézni, vicc.
-
lócitrom
őstag
3 napja néztem, akkor még online próbáltam egyeztetni. akkor még rossz volt. felhívtam a szolgáltatót, hogy akkor vonalban törtéjen meg. az ügyintézőnek levezettem ezt a problémát, állítása szerint az nem úgy van, ahogy én láttam. mondom neki de, pont az a kötelező, amihez magamfajta pont nem járulna hozzá. végül helyeselt és állítólag továbbította a hibát. minden sz@rral etetnek, franc se tudja... kételkedem az eddigiek után.
ja elméletileg vonalban ezeket megkérdezik, hogy akarom-e.
[ Szerkesztve ]
„the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu
-
proci985
MODERÁTOR
akkor azt hiszem nekem egy 14eves feltoltokartyas szamom fogja ezt banni. mondjuk a roamingnak ugy is vege, az itteni kartyamat az utobbi 2-3 evben meg mar igy is majdnem olcsobban hasznaltam, mint a magyart.
hat igy.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
janeszgol
félisten
A hátam közepére sem kellett ez. Na mindegy. Nekem is van pl telenoros feltöltős sim, amit ritkán használok. Most is kikapcsolva van a telefon, amiben benne van. Szóval intézhetem magamnak ezt. Nem örülök neki.
-
Igen, de ez Telenor/Vodafone esetén is így van. Minden mobilszolgáltatóra kötelező az adategyeztetés a feltöltőkártyás csomagok esetén.
szupermacs
A Blue- és MOL mobil is a Telekom-hoz tartózik, sajnos igaz, hogy csak telefonon lehet (jelenleg legalább is) elintézni a dolgot, igaz, ingyenesen. (Vodafone estében sincs még jelen pillanatban online lehetőség)proci985
Nem arról van szó, hogy a régi adatokat vetik össze a mostani felhasználó adatokkal (tehát pl egy 10 éve vett feltöltős mobil szerződésen szereplő személyes adatok jó eséllyel nem felelnek meg a jelenlegi személyes adatokkal (mert pl új személy igazolványod van, stb stb vagy épp Te vettél másnak telefont de a Te adataidat adtad meg akkor a szerződésen, mint vevő)) és ha ez nem stimmel, akkor bebukod a számod.Most megadsz egy érvényes igazolványon szereplő adatsort(pl személyi igazolványt alapul véve), ezen adatokat a Telekom lecsekkolja (de te is megteheted adategyeztetés előtt az érvényességet itt: [link]). Ha a lecsekkolás sikeres(az igazolvány meg az azon szereplő adatok rendben), akkor összehasonlítják a saját nyilvántartásukkal. Ha te szerepelsz benne, akkor nem történik semmi, ha meg nem, akkor új szerződés lesz készítve az adategyeztetésnél megadott user nevéhez és megadott adataihoz rendelik a SIM-t, de a számod megmarad, nem szüntetik meg.
(Én édesanyámnak vettem több, mint 10 éve egy feltöltős mobilt, az én nevem és adataim vannak az akkori szerződésen. Adategyeztetésnél édesanyám adatait adtam meg (személyi igazolványon szereplőket) és az adategyeztetés sikeres volt... (Mondjuk egész hétvégén a füléhez nőtt a teló, mert online adategyeztetésnél megkapta az 1 hétvégére szóló ingyenes beszélgetés bónuszt...)
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
cinemazealot
addikt
Páromnak Domino 5 csomagja van Domino Most opcióval, január 12-én kapott egy ilyen SMS-t:
"Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy jogszabály változtás miatt 2017.01.01-jétől módosulnak a Domino előfizetések igénybevételének feltételei. Adategyeztetés miatt hamarosan keresni fogjuk Önt, addig további teendője nincsen. A változások összefoglalóját a telekom.hu/domino-adategyeztetes weboldalon találja. Üdvözlettel: Telekom"
Nekem ellenben Domino Web feltöltőkártyás internet csomagom van, de én nem kaptam ilyen SMS-t. E szerint mobilnetre ez az adategyeztetési procedúra nem vonatkozik?
(#4) twi452
A link azóta már működik és a cikkben szereplő oldal landing page-ére vezet. -
st3v3np3t3r
veterán
tévedés... itt megírtam hogy a szolgáltatók nyakán miért szorult meg a hurok...
állítólag több terrorcselekmény helyszínén találtak magyar szolgáltatós sim kártyákat is, ezért volt szükség a szigorításra,hogy ilyen még egyszer ne forduljon elő...
de az a mai napig nagy rejtély, hogy hogy nem vették észre a szolgáltatók ezt az igen nagy darabszámot...
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
Fred23
nagyúr
Két SIM-em is használja 10+ éve más, akikkel viszont nem tartom a kapcsolatot, anno elkérték -egyiket nem is tőlem, hanem családtagon keresztül-, nekem nem kellett, adtam. Szopacs?
-
Postas99
senior tag
válasz szupermacs #5 üzenetére
Itt a Telenorhoz egy ONLINE LINK
-
amerigo
aktív tag
Kettő előfizetésem mellett van egy feltöltőkártyás számom is a Telekomnál.
A telekom fiókomban hozzá van adva az előfizetések mellé a kártyás szám is. Ergo tudják, hogy kié.
Mi a ráknak akarnak egyeztetni. Minden adatomat tudják 1996 óta. -
zolee001
őstag
válasz st3v3np3t3r #11 üzenetére
Igen, a francia avagy a német titkos szolgálatok szoltak ide,hogy 200 000 sim van egy néven de ezen ne is csodálkozzunk mivel kis ország vagyunk nekünk nem fussa CIA ra ill NSA re csak erre[lA magyar titkosszolgálatnak még a kémprogram telepítése sem sikerült]
Miután a bohocliga (parlament) megszavazta ezt amit bevezettek ki is volt az aki elsöként és legjobban fel volt háborodva,hát a T.
Ez az egész semmire nem jo mert ahogy eddig is a terroristák (nem a köruti petárdásra gondolok) azok nem igy kommunikáltak egymással szal ez csak az emberek szivatására ill marketing célokra jo.[ Szerkesztve ]
-
iMaverick
addikt
+1
Két ismerősömnek is én rendeltem Domino-t (490Ft volt online rendelve). Ezáltal a saját havidíjas előfizetésemhez kötődtek (gondolom én), ezért nem vágom, hogy nekem is mit kellett ezen "egyeztetni"?
Arra tudja valaki a választ, hogy csak az online egyeztetésnél van ez az évente újra kell csinálni dolog, vagy a személyes beballagásnál is dettó ue?
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
janeszgol
félisten
De a szolgáltatóknak sem jó. Nézd az én példám. Van egy Telenoros elfekvőben, amivel célom van, de ritkán használom. Évente feltöltöm 2x-3x és "elnetezem" a pénzt. Most ezzel az évenkénti kötelező baromsággal azt érik el, hogy inkább megszűntetem. És nem gondolom, hogy csak én vagyok így. A fő számom Vodás és maradok is ott még.
-
fordfairlane
veterán
Engem csak az érdekelne, hogy el lehet-e intézni az egészet online vagy sem.
x gon' give it to ya
-
-=MrLF=-
senior tag
válasz fordfairlane #21 üzenetére
Igen, elég online.
protonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland
-
Snoop-y
veterán
válasz st3v3np3t3r #11 üzenetére
"állítólag több terrorcselekmény helyszínén találtak magyar szolgáltatós sim kártyákat is"
Erre valami forras?
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
st3v3np3t3r
veterán
ó, ezen a cikken dőltem a röhögéstől ahogy ezen is és a véleményem a történtekről
most úgy komolyan, ezeket minek tartja a kormány? az alap rendeltetésű feladatukat sem tudják ellátni
a Hacktion soroztban a színészek sokkal jobban reagáltak egy DoS támadásra mint ezek kiscserkészek ott a K.V.I.-ben vicc
Snoop-y anno valamelyik oldal cikkében írták...sokat olvastam erről, meg régen keress rá Guglin a cikkere de amúgy az index is írt erről többek között
[ Szerkesztve ]
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
zolee001
őstag
Nem,nem, ha vásároltál benzinkuton vagy akárhol 30 napod volt rá ,hogy "aktiváld" online névvel cimmel ergo a szolgáltato adatbázisába került bele ahogy a törvény mindig is elöirta.
Egyébként tudtommal vagyis emlékeim szerint mindig is volt egy limit hogy mennyi sim lehet 1 néven
Na de hogy a T nem tudja kinek a nevén mennyi sim van????
Akkor hogyan számláznak stb stb? -
fordfairlane
veterán
válasz bollokcs80 #27 üzenetére
Ha az egész dezinformáció, vagy valami légbőlkapott álhír lenne, a Magyar Telekom csakcsak kiadott volna egy tájékoztatást ezzel kapcsoltban. Mégis csak rájuk nézve égő ez, hogy a nyilvántartásuk alapján nem tudják megmondani, kihez hány SIM kártya tartozik. Írok nekik egy Oracle lekérdezést, és elküldöm emailben.
x gon' give it to ya
-
zolee001
őstag
válasz bollokcs80 #27 üzenetére
Valami arabus dealer kereskedö adta el állitolag hajléktalan nevére és szo sem volt arrol hogy 1 nap alatt hanem összesen 100 x ezer db volt a nevén a hajléktalannak.
Egyébként egyik fél sem tagadta a dolgot tehát akkor lehet valoságalapja
pl [link] -
-=RelakS=-
veterán
Még mindig nincs kijavítva.
A jogi nyilatkozat helyén a játékos dokumentum, a nyilatkozat négyzet helyén az adatvédelmi tájékoztató jogi háttere nyílik meg.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
veterán
válasz fordfairlane #28 üzenetére
Ismerem a Telekom adattárházát, nem olyan egyszerű az, mint ahogy gondolod.
-
Snoop-y
veterán
válasz st3v3np3t3r #24 üzenetére
Elolvastad a cikket? Hol van benne rola szo hogy magyar SIM-et hasznalt barmilyen terrorista?
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Snoop-y
veterán
válasz fordfairlane #26 üzenetére
Ha nagymamamnak aramszedoje lenne o lenne a trolibusz.
A cikkben annyi "konkretum" hangzik el hogy "vizsgaljuk meg azt az informaciot miszerint terroristak a kartyakat hasznalHATtak".
Mar reg tele lenne a vilagsajto ezzel es ujjal mutogatnanak Mo-ra ha ennek barmilyen valosagalapja lenne.
-
st3v3np3t3r
veterán
szerinted dísznek vették meg a sim kártyákat hogy kib@sszanak a magyarokkal?
ha nem írják le pontról pontra hogy mikor mit csináltak a kártyákkal, akkor el sem hiszed hogy azt használták?
#33-hoz annyit hogy ez több mint 1 éve lerágott csont ha ki is derült valami ezzel kapcsoltban hogy valóban érintettek ebben a magyar szolgáltatók, akkor azt kikürtölik napvilág előtt? na de kééérem
[ Szerkesztve ]
-
maci25
aktív tag
Nekem is van egy feltöltős kárgyám és gondoltam, hogy telefonos elintézem az adategyeztetést. Hát nem sikerűlt.
Felhívtam az adott számot ahol kérdezték, hogy küldhetnek e egyéni ajánlatokat meg hasonló. Mondom nem!
Kicsi várakozás, majd azt mondja, hogy most nem tudom ezt elintézni mert rossz a rendszer. Keressem őket 1- 1,5 hét múlva.
Itt senki nem említett hasonlót. Akkor most lehet ez is kamu duma volt?
Meg is próbálom még 1 szer DD -
proci985
MODERÁTOR
válasz Fire/SOUL/CD #9 üzenetére
ezt ertem, viszont jelen allapotban ez kb adathalaszat amig nem javitjak ki a dokumentumot.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
clon
aktív tag
Bent voltam a múlt héten a Telenornál "egyeztetni" 3db feltöltős kártyát.
Első telefonnal vásárolt kártya (Nokia 5100 )
- 2000.02.29-én vásárolva
- 2013.02. adategyeztetés a Telenornál
- 2016.11. sim csere nanosim-re szintén adategyeztetéssel
Mind a 3 esetről több oldalas papírköteggel bizonyítható az adategyeztetés megtörténte és láss csodát a néven kívül semmi sincsen kitöltve mint adat Itt azért az is érdekes, mert van mellé MyTelenor reg is ahol minden adat szerepel.
A másik 2 kártya , hogy hogynem tökéletes adatkitöltéssel szerepelt - itt azért van egy kis anomália, ugyanis mindegyiknél a régi papír alapú személyi igazolvány volt vásárlásnál és érdekességképpen a mostani plasztik lap száma volt a rendszerben anélkül, hogy bármikor megadtam volna. -
bambano
titán
konkrétan hogyan is néz ki a telekom biztonsági rendszere, ha a francia meg a német titkosszolgálat előbb tudja, hogy 200 ezer sim egy néven van, mint a telekom meg a magyar?
mert azt lehetne tudni, hogy 200 ezer sim egy szolgáltatóhoz tartozik, de azt, hogy konkrétan kihez, nem kellene, hogy adatkérés nélkül megtudják.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Snoop-y
veterán
válasz st3v3np3t3r #34 üzenetére
Nyilvan nem egy jotet lelek vette meg de egy bunszovetkezet altal hasznalt SIM es egy terrorcselekmenynel hasznalt SIM esete kozott tegyunk mar egy kis kulonbseget.
Szoval akkor:
"állítólag több terrorcselekmény helyszínén találtak magyar szolgáltatós sim kártyákat is"
Fenti allitasra forras?
-
t72killer
titán
Szuper Vajon személyes adategyeztetésnél is ez van?
Akik miatt leginkább aggódom, azok az idősek, akiket könnyen rá tud szedni mindenféle fél vagy egészen-illegális telefonos csaló. Ha ezeket az adatokat nekiállnak kereskedni, kb 1 hónapon belül megérkeznek a bútor-evőeszköz-bioptronlámpa-ügynökök, hogy leszüreteljék az idei nyugdíjtermést...
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
hemaka
nagyúr
Amugy jobban jartok, ha a 80-as szamot hivjatok a domino szammal, sokat kell majd varni mire kapcsol a rendszer valakit, de utana mar 5 perc alatt meg van.
Telefonon a +36-80-630-045-ös telefonszámon minden nap 7 és 22 óra között. Ez a telefonszám belföldön díjmentesen hívható.
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
Banális hiba? Már múlt héten blogbejegyzés is született róla a Logout-on. A múlt héten. Napokkal ezelőtt. Vagyis legalább annyi ideje van ott az a szöveg, mivel a felkerülés időpontja nem ismert. Bár megszoktam már a Telekomtól a banális hibát és direkt marketinget. Minő véletlen, hogy a régi Telekom szolgáltatós emailcímemre, ami csak passióból van a levelezőben beállítva, napi tucat levélszemét jön hihetetlen ajánlatokról magyar forrásból, miközben azt a címet soha sem használtam. A külföldi fórumokra, egyszer belépős regekhez megadásra fenntartott freemail fiókomra viszont talán havi szinten jön ennyi spam.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
lócitrom
őstag
az a robotszűrő rendszeresen hibás. napokban többször forszíroztam a dolgot, hogy hátha online elintézem... de mivel nincs rá garancia, hogy nem kezdik el osztogatni a telefonszámom, így ráhagytam amikor végre működött.
egyébként ez az egész bűzlik. inkább elterelés a kormány részéről, mintsem valós óvintézkedés.
„the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu
-
t72killer
titán
Amúgy hivatalosan nem lehet ezeket feljelenteni az NHH-nál + egyéb fórumon? Az adatvédelmi biztos a fülén ül???
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Dilikutya
félisten
Pedig teljesen jó egy Franciaországban született algériai felmenőjűnek magyar SIM kártyával merényletet szervezni. Nem fogja közelebb vinni a hatóságokat a megoldáshoz.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
Új hozzászólás Aktív témák
- ACER NITRO 5 Ryzen7 5800H- 32GB RAM - RTX 3080
- ASUS TUF F15 Gaming Laptop - i5 11400H - 16GB RAM - 3050Ti
- XBOX Series X, dobozában, még 1 év gyári Microsoft garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1216A), 6 hónap garanciával, Bp-i üzletből eladó
- Ej-ha Új Dobozos Lenovo Thinkpad X1 Carbon G9 Profi Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16/512 FHD+ IPS
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen