Microsoft: a Mac-felhasználók is Office-szal dolgoznak

A redmondi óriáscég Mac-fejlesztésekért felelős részlege stílusosan a Macworld 2009 konferencián jelentette be a Microsoft Document Collaboration Companion for Mac és Entourage for Exchange Web Services nevű alkalmazásit. Előbbi a Microsoft SharePoint és az Office Live Workspace szolgáltatásait terjeszti ki a Mac-felhasználók körére, míg utóbbi egy ingyenes frissítés a már meglévő Entourage e-mail kliens részére. Mindkét termék még az idén megjelenik.

Ugyanekkor ismertette a Microsoft szóvivője egy felmérés eredményét, mely szerint az amerikai Mac-felhasználók 77 százaléka Microsoft Office irodai csomagot használ.

Ez kétségkívül meglehetősen magas részesedést jelent, habár a Microsoft nem hozta nyilvánosságra, miként végezte el a felmérést, illetőleg nem szolgált a múltból származó statisztikai adatokkal sem – találgatások szerint a cég egyébként nem is rendelkezik efféle információval. Természetesen könnyedén előfordulhat, hogy a Mac-felhasználók együtt használják az Apple saját iWork szoftverét az Microsoft Office csomagjával, esetleg mellette még OpenOffice.org-alkalmazásokkal is dolgoznak – vagyis a 77 százalék nem jelenti azt, hogy a többi irodai alkalmazás részesedése együttesen mindössze 23 százalék lenne.

A Microsoft 25 évvel ezelőtt, 1984-ben adta ki először a Word 1.0 szövegszerkesztő alkalmazását Macre, azóta e szoftver mellett a PowerPoint, Excel, Entourage és Messenger programok színesítik a Mac-felhasználók palettáját.

Azóta történt

Előzmények