Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
geekbench volt
hát nem semmi, a toplistát a 32 magos ibmtől eltekintve igencsak terírtik a macpro-k. a 4. oldalon van az első, 8 magos, agyon tunningolt pc. nincs 16magos PC?
-
biker
nagyúr
http://index.hu/tech/hardver/2009/04/08/macintosh_millioert/
nem láttam jól a videón, hogy a cinebench vagy a geekbench a 12,5ezer pont...
-
Ulkesh
őstag
válasz
moonman #1412 üzenetére
"mikor láttál utoljára event viewer-t, hogy az neked nem elég informatív?"
A szövegértéssel ismét gondjaid vannak, de semmi baj.
Nem azt mondtam, hogy NEM informatív, hanem azt, hogy a Console Log-ok informatívabbak.
Tudod lehet valami jó, de attól még lehet más valami jobb nála. Így már érthető??? -
FTeR
addikt
Twenty-two-year-old Tim Paterson was hired in June 1978 by SCP's owner Rod Brock.
Paterson left SCP in April 1981 and worked for Microsoft from May 1981 to April 1982. After a brief second stint with SCP, Paterson started his own company, Falcon Technology, which was bought by Microsoft in 1986. Paterson did a second stint with Microsoft from 1986-1988 and a third stint from 1990-1998. During his third stint at Microsoft, he worked on Visual Basic.Microsoft, seeking an operating system for the IBM Personal Computer, bought the rights to market the system to other manufacturers for $25,000 in December 1980.
and worked for Microsoft from May 1981
egyezzünk ki abban, h fél év.bought the rights to market the system to other manufacturers for $25,000
full rights to the system for an additional $50,000
és ettől még tovább árulhatták más platformokon.észre kéne venni, hogy akkorban még sehol sem volt a pc és még ibm sem nagyon gyúrt rá , ráadásul egyébként sem akartak os-t hozzá.
-
moonman
titán
"Már nem dolgozik nekik 98-ban kilépett és azóta a saját cégét vezeti"
szarul járt."50 ezer dolcsiért elad egy szoftvert, amiből más meggazdagszik, dollármilliárdokat keres, Ő meg beállhat ehhez a céghez alkalmazottként dolgozni"
akkoriban senki sem volt milliárdos a Microsoftnál, együtt lettek azok. vagy szerinted rögtön nagycápaként kezdték? -
Ulkesh
őstag
"ennek nézz utána jobban. egyrészt nem tőle vette, mert sosem volt az övé, hanem a cégé akinek dolgozott, másrészt kevesebb, mint egy hónap múlva már az ms-nek dolgozott és azóta is ott van."
Ez több helyen sántít.
- A Microsoft a Seattle Computer Products-tól vásárolta MS-DOS elődjét, aminek egyetlen tagja és tulajdonosa volt Tim Paterson. Így biza az övé volt.
- 1 év múlva került a Microsofthoz
- Már nem dolgozik nekik 98-ban kilépett és azóta a saját cégét vezeti (Paterson Technology)
Egyébként meg valóban egy lúzer. Vagy szerinted nem számít annak egy olyan ember, aki 50 ezer dolcsiért elad egy szoftvert, amiből más meggazdagszik, dollármilliárdokat keres, Ő meg beállhat ehhez a céghez alkalmazottként dolgozni.
-
Ulkesh
őstag
"ehhez képest kékhalál adott os nyelvén (szal összes nyelv támogatott, amin a win megjelent) írja ki a hibát és néhány tanácsot, egyéb olyan infóval, amin el lehet indulni. "
OSX alatt is az adott nyelven írja ki (bocs, hogy nem használok magyar rendszert és a neten sem találtam magyarul).
Az már csak apróság, hogy OSX alatt nem a kernel panic képernyőre írják ki a problémát, hanem a Console Log fájlokba, amik jóval informatívabak, mint a kékhalál képernyő, vagy a Windows naplói az Event Viewer-ben.
"viszont milyen szép power button grafika, igaz?"
Igazából nem így néz ki. Mert ennél még csicsább, lehalványítja a képet és felülről legördül ez a grafika. Értelme 0, de legalább jól néz ki.
Valahogy így (bár ez pont egy képernyővédő): -
moonman
titán
alapból nem, a Word-ös naptárak nyomtatáshoz vannak kitalálva.
létezik rá amúgy makrós sablon, de szerintem nem elterjedt ennek a használata, inkább Outlook-ból szoktak nyomtatni. -
biker
nagyúr
válasz
moonman #1404 üzenetére
de az OS X az ilyen hüjeségekre van kihegyezve, tudjuk, hogy a dizájnra mindennél jobban ráhajtanak.
nem, itt a programok közti átjárhatóság a kulcs. a design egy dolog, de itt egy másik program adatait is kezeli. iphoto + ical
a woeddel készített naptár beolvassa az outlook naptárad eseményeit, és kitölti vele? pl szülinapok, névnapok, stb? -
FTeR
addikt
sok mindent más talált ki, és más tett híressé.
azt, h irodai szoftvercsomag, az ms találta ki. korábban is voltak szöveg szerkesztők, meg táblázat kezelök, de az egységes csomaggal az ms jött.
de ettől független, a marketingnek semmi köze az egésznek, mint a ps példával is jeleztem, az egész azon múlik, h az emberek mit ismernek.dos esetén sem az a lúzer jut eszünkbe
ennek nézz utána jobban. egyrészt nem tőle vette, mert sosem volt az övé, hanem a cégé akinek dolgozott, másrészt kevesebb, mint egy hónap múlva már az ms-nek dolgozott és azóta is ott van. -
biker
nagyúr
válasz
moonman #1378 üzenetére
amióta csak notebookom van (5-6 éve) én is összesen kétszer láttam, egyszer vga driver még XP alatt, a második pedig túlmelegedés.
én sűrűbben. megvettük a naaagy r61i-t, és a gyári rendszer szar volt. vpn illetve mobilos net kapcsolatkor azonnali kékhalál. minden porton, minden mobillal. kártyással, usb-ssel, BT-n, illetve bármely vpn kapcsolatkor.
ibm válasza: nem tudjuk, sosem hallottunk róla (ibm fórumban több száz ilyen topik)
végül a cseh ibm supporttól kaptunk új install kittet, és azzal már jó a gép, meg a másik 3 ugyanilyenünk, mert 4-et vettünk
-
FTeR
addikt
ezt már jómúltkorán meg akartam kérdezni. vmelyik hivatalos mac vs win összehasonlításban, az volt a pro érv, h az osx kernel pánikja milyen user friendly, még a 4 legleterjedtebb nyelven is egyszerre kiírja, h gond akadt. szemben win kékhalállal, ami milyen sz*r.
ehhez képest kékhalál adott os nyelvén (szal összes nyelv támogatott, amin a win megjelent) írja ki a hibát és néhány tanácsot, egyéb olyan infóval, amin el lehet indulni.
viszont milyen szép power button grafika, igaz? -
Dale
aktív tag
válasz
bambano #1398 üzenetére
Jajmár, olyanvagy! Emlékeztetsz a szomszédban lakó bácsira aki nemrég becsengetett, hogy beszélt már a másik szomszéddal hogy kéne a folyosórészünkre ilyen biztonsági rács. Mondtam neki hogy persze, benne vagyok. Ellenállásra számíthatott vagy page faultra futott, mert utána még 20 percig próbált meggyőzni ugyanarról. És úgy általában mindent háromszor mond el minimum egyazon monológban. Én meg utálok ugyanarról beszélni órákat, szóval én ezt a Tex vs Word renderinget rádhagynám, mind tudjuk melyik a precízebb, csak épp senki le se szarja. Szomorú nap ez a demokráciának.
-
bambano
titán
válasz
moonman #1397 üzenetére
Abból, hogy valami rendesen meg van csinálva, még nem következik, hogy a titkárnőnek kell a sablont megfaragni hozzá. Kerning táblát sem titkárnő fog csinálni, hanem olyan profik, akik tudnak fontot tervezni.
A dokumentumról alkotott véleményemben komolyan játszik, hogy hogy néz ki. A helyesírás is focizik.
De persze mindig egyszerűbb a másikat piszkálni, ahelyett, hogy a gondolkodás nehéz bűnébe esne az ember...
-
moonman
titán
válasz
bambano #1396 üzenetére
folyamatosan azt súlykolod, hogy aki nem foglalkozik a tipográfiávak és a többi szarral, az csak igénytelen hányást tud kiadni a kezéből. holott én bizony láttam már olyan Gizikétől származó doksit, amire azt mondtam, hogy igen, ez korrektül néz ki*. egyszerűen ne várj mindenkitől laboratóriumi eredményt, ha nincs olyan eszköze és igazából nincs is rá szüksége. te talán a dokumentum tördelése vagy a tartalma alapján szoktad eldönteni, hogy komoly-e?
*lehet, hogy tele volt enterrel meg tabbal, de ez nyomtatásban ugye nem annyira feltűnő.
-
Dale
aktív tag
válasz
moonman #1392 üzenetére
Ez egy könyv, mondtam hogy az megy rendesen.
Magazinon meg folyóiraton a National Geographic, Cinema meg hasonló színes-szagos, hasábos akármiket értem. Ami nem zárja ki hogy Wordben csinálják, csak nem szokás gondolom, engem meg nem érdekel annyira a téma, max dokumentációt meg terveket írok benne. Most hogy belegondolok, van ugye a Publisher is de azt még sosem láttam, lehet hogy ott csúcsosodik ki a tudás.
-
moonman
titán
"Magazint meg folyóiratot valószínűleg senki sem szerkesztene Wordben, de egy könyvet azért lehet"
ezt például Word 2007-ben készítettük. igaz, hogy utána ment a tördelőhöz meg a nyomdába (nyilván), de a "kézirat" leadása után egy héttel már kezünkben volt a könyv, szóval nem túl sok munkájuk lehetett vele. nahát a nagyhatalmas SZAK kiadó is micsoda igénytelen, elfogadta docx-ben az anyagot, fúj.
(a review/comment funkció például hihetetlenül hasznos a Word-ben az ilyen közös munkák során például.)
-
moonman
titán
válasz
bambano #1389 üzenetére
jajj, neked minden környezetszennyezés, ami nem a nagyhatalmasságos úri elképzelésed szerint zajlik. mindent és mindenkit lenézel és csípőből lefikázol, aki kicsit is hétköznapibb módon gondolkodik egyes dolgokról, mint őfelsége.
mi a fasznak kéne már egy egyszeri titkárnőnek tipográfiával meg tördeléssel foglalkoznia, amikor nem az a dolga? tudod, ha mindenki ennyire kurva igényes lenne, akkor a cégek csak fintorognának egymás levelezésére és élből törölnének mindent, még ha egy milliárdos megrendelésről is van szó, mert Julcsika elbaszta a tördelést és nem figyelt a kerningre. hihetetlen vagy...
-
Dale
aktív tag
válasz
bambano #1389 üzenetére
Azt tudom hogy a professzionálist te hogy érted, de Moonman nem olyan szintre gondolt, meg én sem. Megértem a tipográfiai tökéletességre való igényedet (ezt szerintem a Tex huzamosabb használata is okozza, volt alkalmam megfigyelni másoknál, könnyű a jót megszokni) de magán, céges, meg cégek közötti dokumentumoknál ezt a fajta igényességet egyszerűen (szinte) senki sem várja el, ha meg valaki rá is menne ezekre, a kutya nem venné észre a különbséget. Ezeknél a dokumentumoknál pont elég ha nem néz ki ótvarul, és itt nem a precíz kerninget értem hanem az ízlésrombolás mellőzését a fontok, színek kevergetésével meg az anim gifekkel.
Ha valami már úgy néz ki mint egy normálisabb website egyik oldala, azt már elfogadják az emberek, a Word meg ennyit nyújt. Decens word processor, nem pedig kiadványszerkesztő. Magazint meg folyóiratot valószínűleg senki sem szerkesztene Wordben, de egy könyvet azért lehet, főleg ha a dokumentum lényege a szöveg és annak tartalmának közlése másokkal. Más terület, más célcsoport. Kár ezen a téren túlzásokba esni mert csak sorozatos csalódás éri az embert, bármerre is nézzen.
-
-
bambano
titán
válasz
moonman #1384 üzenetére
Azért szóltam bele, mert nem tartom helyesnek, mikor sóbányába küldözgetnek embereket.
"ha szerinted minden titkárnőnek el kéne sajátítania a nyomdász, tördelő, kiadványszerkesztő szakmát":
1. ezzel elismerted, hogy a titkárnők mégiscsak gagyit állítanak elő
2. miért kellene titkárnőnek elsajátítania a tördelő szakmát, csinálja meg helyette a szövegszerkesztője. Ja, a word nem tudja, hát ez van. A TeX tudja.Továbbra sincs semmi bajom azzal, ha valaki wordöt használ, a hozzá tartozó birodalmi felsőbbrendűségi tudattal van bajom. Én is megeszem a McDonaldsos kaját, mert vannak élethelyzetek, amikor minden szempontot figyelembe véve az a legjobb választás. De ettől a mekkes kaja még silány abrak marad, nem Stroganoff bélszín. Csak én ezzel tisztában vagyok és nem verem magam, hogy 3 michelin csillagos ebédet ettem, holott bigmac menü volt.
#1386:
"azt írtam, profin kinéző dokumentumokat lehet Word 2007-tel csinálni és ezt továbbra is tartom."
1. ezzel azt írod ide, hogy mégiscsak te erőlteted a word profizmusát.
2. egyébként pedig az állítás téves, nem lehet word2007-tel profin kinéző dokumentumot csinálni. Olyat lehet, ami neked vagy a titkárnőnek meg a főnökének megfelel. Adott környezetben lokális optimumra jó. Egyébként meg gagyi. -
Dale
aktív tag
A professzionális kinézetű dokumentumot nyilván nem úgy értette hogy ezt meglátva az ipari DTP-s a szája szélét megnyalva, aprót sikkantva csettint egyet, hanem hogy nem néz ki olyan hitványul mint az 5 évvel korábban fogalom nélkül összehányt doksik. Ennyi és semmi több.
Ami amúgy szerintem még nagyon jó az Office 2007-ben (fentebb kérdezted) az az, hogy a dokumentum stílusokat, kép effekteket meg ilyesmit lehet anélkül válogatni hogy konkrétan érvényesítenéd azt, szóval vegig lehet pörgetni a stílus listát és vizuálisan kiválaszani azt ami szerinted a legjobban megfelel a doksidhoz (mint a Photoshopban a filter preview). Ha az ember nem tudja pontosan hogy mit akar akkor nagyon jól jön.
-
moonman
titán
nem is mondtam soha, hogy a Word-től bárki profi lesz, bambano erőlteti ezt a profizmus témát, csak azt nem veszi észre, hogy az emberek elhanyagolható része ért a nyomdászathoz meg az űrrepüléshez.
azt írtam, profin kinéző dokumentumokat lehet Word 2007-tel csinálni és ezt továbbra is tartom.
"Azért az a helyesírás ellenőrző néha jól jönne az Internet Explorer-ben is"
eztmostmé?
szerk: ja, leesett. neszójjábe, én így írom, mint ahogy a hüjét is. fogadd el tájszólásnak. -
Ulkesh
őstag
válasz
moonman #1383 üzenetére
"kurvára leszarom a tipográfiát, a kerninget a ligatúrát meg minden ilyesmit. az emberek dokumentumokat gyártanak, leveleznek, jelentéseket, számlákat, szállítóleveleket, satöbbiket firkálnak, nem lexikonokat nyomdászkodnak össze."
Ezzel senki nem vitatkozik, ezért írtam a fényképezős példát, hisz mindenki fotózik és elégedett is az eredménnyel. DE ettől még nem tartja magát profi fotósnak.
A titkárnő is szuperül ellevelezget a Word-el, de az eredmény messze nem professzionális, csupán egy átlagos program, amatőr végeredménye."lehet tovább kötöszködni"
Azért az a helyesírás ellenőrző néha jól jönne az Internet Explorer-ben is
-
moonman
titán
válasz
bambano #1382 üzenetére
"A szövegértelmezésedről nem kívánok tovább vitatkozni"
eleve nem értem, minek szóltál bele."Az a doksi tipográfiailag rossz. Ez nem ízlés kérdése, meg nem fehér lap közepén álló logó kérdése, hanem kerning, ligatúrák, stb, stb. nyomdászmesterség kérdése."
hát ezaz. kurvára leszarom a tipográfiát, a kerninget a ligatúrát meg minden ilyesmit. az emberek dokumentumokat gyártanak, leveleznek, jelentéseket, számlákat, szállítóleveleket, satöbbiket firkálnak, nem lexikonokat nyomdászkodnak össze. de nem vitatkozom erről tovább, ha szerinted minden titkárnőnek el kéne sajátítania a nyomdász, tördelő, kiadványszerkesztő szakmát, hogy leülhessen egy gép elé levelet írni, akkor veled nagyon nagy bajok vannak. -
moonman
titán
válasz
bambano #1381 üzenetére
azt azért sejted, hogy összedobáltam mindenféle formázás, sorkizárás és margó nélkül. ezt nem nehéz lefikázni, pusztán mutatni akartam pár dolgot, ami egyáltalán nem olyan egyszerű.
ronda fontok... ja a Calibri az a rondaságáról híres.
"Az egymás után két l betűt tartalmazó szavaknál elég kirívóan rossz a kerningje"
gondolom látszik, hogy nem 100%-os a kép nagyítása, hanem olyan 93% körül."Csendben jegyezném meg, hogy szerintem ilyen grafikai beillesztéseket tudnak a tex-es frontendek"
olvass vissza, ezek nem szimpla grafikák."Visszakérdezek: mennyi idő alatt tudnád ugyanezt wordben megcsinálni, de jól?"
attól függ, kinek mi a jó. nyilván nem használunk ilyen kép-körbeírást meg a sorkizárásra is odafigyelünk, ez csak egy pár kattintással összedobott példa volt. de lehet tovább kötöszködni, hogy miért feketék a betűk. -
bambano
titán
válasz
moonman #1380 üzenetére
A szövegértelmezésedről nem kívánok tovább vitatkozni, fegyvertelennel nem vívok szópárbajt (C) Kyra Emmett
A #1381-ben pedig részletesen leírtam a doksi főbb hibáit, amit egy rossz felbontású png-ből első ránézésre meg lehet állapítani. Az a doksi tipográfiailag rossz. Ez nem ízlés kérdése, meg nem fehér lap közepén álló logó kérdése, hanem kerning, ligatúrák, stb, stb. nyomdászmesterség kérdése. Tehát az az állítás, hogy a titkárnők profinak hitt gagyit raknak össze, bizonyításra került.
-
bambano
titán
válasz
moonman #1364 üzenetére
Itt van kotta, hogy nézne ki egy latex-es szöveg floating graphics-szel.
Amit wordben csináltál, én olyat biztosan nem tudnék mondjuk 3 hónap alatt csinálni, mert:
1. nincsenek ennyire ronda fontjaim tex-hez.
2. A tex ismeri a margó fogalmát, konkrétan három féle margóként felfogható fogalmat ismer. Az sem teljesen normális, hogy a jobb margót össze-vissza csinálta a doksiban, de a bal margó megsértése az én szememben nagy hiba, mert akadályozza a doksik lefűzését, összekapcsolását.
3. Nem tudom, mennyit kellene szenvedni a fontokkal, mire ennyire ronda kerninget építenék beléjük. Az egymás után két l betűt tartalmazó szavaknál elég kirívóan rossz a kerningje.
4. nem tudom, hogy kell kikapcsolni a texben a ligatúrák használatát. A tt, ff, fi,ffi betűsorozatokat a tex egyben kezeli, mert normálisan más a kerningje egy f-nek és i-nek, ha külön állnak, és más, ha fi-ként szerepelnek. Ezt egy-két tt kombinációt tartalmazó szónál lehet látni.Csendben jegyezném meg, hogy szerintem ilyen grafikai beillesztéseket tudnak a tex-es frontendek, de ezt most nem tudom kapásból bizonyítani, kotorászni meg nincs időm. Nem muszáj elfogadni.
Visszakérdezek: mennyi idő alatt tudnád ugyanezt wordben megcsinálni, de jól?
-
moonman
titán
válasz
bambano #1379 üzenetére
Nu, akkor magyaróra, szövegértelmezés, 1. tárgykör, korrepetálás.
Ulkesh azt mondta, giccses szarokat dobálnak össze, miközben - utalva az én mondókámra - azt hiszik, hogy professzionálisak.
ellenben
én azt írtam, hogy professzionális kinézetű dokumentumokat tudnak összekattintani.
ergo
nem giccses szarokat dobának össze, amiket szépnek hisznek, hanem valóban szép dokumentumokat. az egy dolog, hogy Ulkesh még sosem látott ilyet, és amikor megmutattam, arra is húzta a száját, ez simán ízlés kérdése, nem is nagyon kötöttem bele.
-
bambano
titán
válasz
moonman #1361 üzenetére
Nu, akkor magyaróra, szövegértelmezés, 1. tárgykör.
A vitatott szövegrész a következő:
"giccses vackokat dobálnak össze minden hozzáértés nélkül"
tanulj már meg olvasni, nem ezt írtam.
Eddig az idézet.#1357-ben Ulkesh válaszol moonman #1355-ös hsz-ére így (idézet cut&paste-tel):
Te mondtad: " a titkárnőinknek pedig azért, mert professzionális megjelenésű dokumentumokat tudnak pár perc alatt összekattintgatni "A te mondtad kezdet és az utána következő rész köré írt idézőjelekből magyarul tudó ember számára egyértelmű, hogy te mit írtál és az is, hogy ezt Ulkesh idézte.
Majd így folytatja:
"Pedig gyakorlatilag giccses vackokat dobálnak össze". A pedigből és abból, hogy az eredeti hsz-ben itt nincs idézőjel következik, hogy Ulkesh elolvasta a véleményedet és reagált rá. Az egy mellékkörülmény most, hogy nem értett vele egyet.Mire te írod, hogy: "tanulj már meg olvasni, nem ezt írtam.": ÉS TÉNYLEG, ezt Ulkesh írta, mert neki ez a véleménye. Mindenki, aki elolvasta azt a hsz-t és nem funkcionális analfabéta, megértette, hogy ez vita, ahol egymás után elhangzik egyik majd másik oldal véleménye és ez ismétlődik.
Csak te nem olvastad el vagy nem értetted meg, hogy ezt miért és ki írta. Nem hangzott el olyan állítás, hogy ezt te írtad volna, sőt, a szövegben elhelyezett írásjelek alapján elég egyértelmű, hogy nem te írtad. Akkor minek is piszkálódsz a "tanulj meg olvasni" kötözködéssel? Nem mellesleg, neked lenne rá szükséged.
A #1350-ben megfogalmazott állításomat, miszerint nem érdekel téged, hogy mit írtak, ezzel a friss, ropogós hozzászólással tökéletesen alátámasztottad. Úgy gondolom, hogy a #1354-ben kért link előguglizása okafogyottá vált, kaptunk helyette másik, élő bizonyítékot. Kössz, hogy megkíméltél az előguglizás melójától.
-
Ulkesh
őstag
válasz
moonman #1376 üzenetére
"őszintén szólva még nem találkoztam kilőhetetlen processzel, ha megesik, ígérem rögtön szólok."
Esetleg a Taskmanager End Process funkcióján és a taskkill /PID xxx parancson kívül valami ötlet ilyen esetre? Mert ezek nem működnek ilyenkor.
"nicsak, akár a híres kékhalált."
Pontosan, csak ez aránylag ritkán mutatja magát. Mac Pro-n spec még soha nem láttam, iMac-en igen, mikor OSX86-os driverekkel játszadoztam rajta.
-
moonman
titán
"mi okozza, meg az, hogy a rendszer miért képtelen az ilyen folyamatot leállítani"
őszintén szólva még nem találkoztam kilőhetetlen processzel, ha megesik, ígérem rögtön szólok."Ami előfordulhat az a kernel panic, amit szinte mindig hardverhiba, vagy hardverhez köthető szoftverhiba okoz."
nicsak, akár a híres kékhalált. -
Ulkesh
őstag
válasz
moonman #1372 üzenetére
" ennek semmi köze a Windows-hoz, ő csak kérdezgeti, hogy készvagymár?"
Ezt én is tudom, amit nem tudok, hogy mi okozza, meg az, hogy a rendszer miért képtelen az ilyen folyamatot leállítani. Ne haragudj, de nekem ez eléggé komoly szarvashibának tűnik.
"de ennyit a nagy stabil OS X-ről, ami sosem fagy"
Az is le tud fagyni, bár a videón lévő fagyás elég érdekes, ilyet még egyik Mac-en sem láttam, pedig volt már pár. Ami előfordulhat az a kernel panic, amit szinte mindig hardverhiba, vagy hardverhez köthető szoftverhiba okoz.
Ami így néz ki:
-
Ulkesh
őstag
"Everesttel vagy valamivel meg tudnád nézni nekem, hogy milyen chipset van az alaplapon és milyen típusú memóriamodulok vannak benne?"
A legoPC-ben Intel DX48BT2 alaplap van (x48-as chipset), 9550-es procival, 2x2 GB-os Kingmax DDR3-as 1600-as modulokkal (1333-on járnak, mert én is rájuk gyanakodtam).
A Vista saját memtesztje 16 órán át futott és nem talált hibát."A Windows telepítés pedig friss volt, vagy XP-re upgrade?"
Új rendszervinyót kapott a gép (ami teljes formázást kapott), hogy ha vissza kell térni, akkor csak egy vinyó csere legyen
--
Én is lépésről lépésre haladok, a RAM hibát nagyjából kizártam, másodsorban video driver hibára gyanakodtam a PS GPU-s gyorsítása miatt, de ennek kikapcsolása sem hozott eredményt (a böngészők vacakolására meg nem is igazán magyarázat).
Egyelőre tippem sincs, keresgéltem a neten és rengeteg topic foglalkozik ezzel a problémával, de használható megoldást sehol nem találtam. -
Dale
aktív tag
Ilyet én még nem láttam... Pedig megjelenése óta Vistát nyúzok és nem az a munkám hogy körleveleket szerkesztek Wordben.
Everesttel vagy valamivel meg tudnád nézni nekem, hogy milyen chipset van az alaplapon és milyen típusú memóriamodulok vannak benne? Nekem egyetlen, viszont hatalmas rejtélyes hibám akkor volt amikor ilyen gyanús tuning Geil ramok voltak a gépemben, ami más rendszerekkel pöpecül ment ugyanebben a gépben, de Vistával minden baja volt. Végül kiderült hogy az Intel G33-as chipset egyszerűen ki nem állhatja ezeket a modulokat, de tényleg csak ha Vista fut! Nálam főleg programok telepítésekor szólt be hogy ez meg az a CAB file hibás, közben meg nem is, és mindig máshol volt a hiba, vagy volt hogy minden rendben lefutott. RAM tesztelő semmi hibát nem mutatott ki, tiszta X-Files volt amíg ki nem dobtam őket a francba.
Azóta két másik ilyen chipsetre épülő gépet raktam össze és mindenhova sima 800-as Kingmax DDR2-t vettem, amik reccenésmentesen szolgálnak már 1-2 éve.
A Windows telepítés pedig friss volt, vagy XP-re upgrade? Csak mert az utóbbiban egyszerűen nem bízom.
-
moonman
titán
akkor valamit nagyon elkúrtatok a telepítésnél, a not responding ugyanis azt jelenti, hogy a program annyira elfoglalt, hogy nem ellenőrzi az üzenet-várakozósorát és nem frissíti a gui-ját. ennek semmi köze a Windows-hoz, ő csak kérdezgeti, hogy készvagymár? ez meg nem válaszol. én nagyritkán látom, amikor pl. Outlook vár a lassú VPN-kapcsolat miatt az Exchange-re, de pár másodperc és magához tér, megy tovább, nemhogy a gépet nem kellett resetelni (
) de a program sem fagyott le sosem.
de ennyit a nagy stabil OS X-ről, ami sosem fagy.
-
moonman
titán
válasz
#16820480 #1367 üzenetére
"semmi extra nincs benne. 3 kép van beszúrva a szöveg mellé..."
hát itt a büdös nagy tévedés, ugyanis csak az első kép. a második egy SmartArt, ami a folyamattól függően automatikusan bővül, változik (nem mellesleg bármikor egyetlen kattintással shape-et lehet váltani, funkciótól függően), a harmadik pedig egy szerkeszthető grafikon, ami követi a csatolt Excel tábla adatainak változását. de csinálhattam volna, pipás, radio buttonos, legördülő listás űrlapot is, arra is kíváncsi lennék más szerkesztőben.
-
Dale
aktív tag
válasz
#16820480 #1367 üzenetére
Arra gondoltam hogy a meglevő CS2 vagy melyik licenszekkel használhatnák a CS2-t a Maceken, ezért kérdeztem a mozgatást. Hiszen a munkaköri feladatokat az is ellátta. De persze mindenkinek Mac Pro-t venni talán kicsit túlzás lett volna, nem tudom milyen munkát végeznek hányan, talán mehetne úgy is hogy több kisebb feldolgozó munkagép meg egy brutális renderelő megosztott használatra. Sajnálom amúgy hogy olyan hibákba ütköznek, amilyenekbe, valami magyarázat biztosan van rá.
-
Ulkesh
őstag
"hogy Ulkesh cége minden gépre Vista meg CS4 licenszeket vett, ahelyett hogy mondjuk kiváltották volna őket Mac Minivel"
Nem minden gépre, hanem kettőre, így az átállás 360 eFt körül megállt, ennyiből nem lehet hardvert váltani. A Mini meg kicsit komolytalan gép ilyen feladatra.
"(Kérdés: az Adobe licenszek mozgathatóak platformok között?)"
Igen. Bár nem ingyen.
"Milyen művelet közben csinálja ezt nálatok?"
Ha köthető lenne valami művelethez, akkor könnyebb eset lenne. De véletlenszerű.
Az igazán bosszantó az, hogy nem értem, egy normális rendszerben egy alkalmazás, hogy ragadhat be úgy, hogy nem lehet semmivel sem kilőni. Így nem lehet simán újraindítani az alkalmazást, az egész gépet kell mindig resetelni, mert persze a Restart is végtelen ciklusban marad (egyszer ott hagytuk és 1,5 óra múlva is várakozott).Ami vicces, hogy az Operát kivéve az összes böngészőt érinti és, ha az egyik megáll, akkor a többi sem indul el többé.
-
moonman
titán
-
törölt tag
válasz
moonman #1364 üzenetére
a naptárt nem tudom pontosan, ilyet nem csináltam még. de a levél egyrészt lehetne igényesebb, mert még sorkizárva sincs, másrészt meg semmi extra nincs benne. 3 kép van beszúrva a szöveg mellé...
Dale: arra nem gondoltál, hogy hiába vettek volna Mac Prokat a munkahelyére, arra még mindig meg kell venni az Adobe licenszeket? egyértelműen olcsóbb megoldás, hogy csak az egyiket cseréled, nem a hardvert és szoftvert egyszerre.
-
Dale
aktív tag
A topic eredeti témájáról annyit mondanék így felgöngyölítő jelleggel, hogy Ulkesh cége minden gépre Vista meg CS4 licenszeket vett, ahelyett hogy mondjuk kiváltották volna őket Mac Minivel, ami mint tudjuk az OSX Leoparddal karöltve mindent sírba aláz. Pedig egy Mac Pro Quad is kijött volna 2 licensz árából aztán a hátán elvinné a céget. Nem értem, biztos hogy ez jó döntés volt? Vagy mégis indokolatlanul drága a Mac?
(Kérdés: az Adobe licenszek mozgathatóak platformok között?)
Amúgy nálam, rendes Intel vason a 64 bites Vistán max a Firefox játszik Not Respondingosdit, még a próbaverziós CS4 sem, szóval nem tudok mit mondani a problémádra azon túl hogy furcsa. Vagy csak valamit nagyon gondolkozik és várni kell egy picit... Ez Outlookkal például megesett már. Milyen művelet közben csinálja ezt nálatok? Ha netán tudsz olyan Photoshop macrot gyártani ami nálad mindig megmakkan, írj privátot és szívesen lefuttatom a gépemen hogy megnézzük, mi lehet a ludas.
-
Dale
aktív tag
Elragadó ez az életkép ahogy összeborulva egymás hátát lapogatjátok, de ha kicsit belegondolsz, rájöhetsz miért nincs minden texbox controlra ráhúzva az Office helyesírás ellenőrzője (ami kész van, ott van, modulban van, gond nélkül megoldható lenne). Pár kulcsszóval megtámogatlak: per, per, EU bizottság, per. Hát még ha HTML-t színezne a notepad! Sajnos ez van. De biztosan lusták meg életképtelenek, minden bizonnyal így van.
-
moonman
titán
"giccses vackokat dobálnak össze minden hozzáértés nélkül"
tanulj már meg olvasni, nem ezt írtam."A MS még képtelen volt összehozni egy rendszer szintű helyesírás ellenőrzést."
elmehetnél közlekedési rendőrnek, olyan jól terelsz, de ez nem változtat azon, hogy tex-ben alapból nincs, úgy kell belehegeszteni. amúgy erős a gyanúm, hogy ha lenne rá számottevő igény és akarnának Windows-ba rendszerszintű spell check-et, nem lenne probléma. de döntsd már el, hogy most előny vagy hátrány, mert az előbb épp fikáztad. -
törölt tag
a geditben is benne van, pedig az aztán tényleg nem egy nagy program
moonman: egyre nehezebben megy neked az értelmezés, minél előrébb haladunk a témában. most is csak vagdalkozol, de legalább elolvashattad volna mi az a parogram, és miért jó (vagy lehet, hogy olvasni sikerült, csak a többit nem). na mindegy...
-
Ulkesh
őstag
válasz
moonman #1355 üzenetére
"aha, tehát tiltsuk be az összes kompakt automata fényképezőt,"
Látom csak a lényeget nem értetted meg....
Nem attól lesz egy munka profi, mert olyan alkalmazást, vagy eszközt használ amire azt mondják, vagy mert az is, hanem attól, hogy aki használja az ért hozzá.
Te is ki tudod festeni a lakásodat, de attól még nem fogod magad szobafestő mesternek gondolni, ugye?
Te mondtad: " a titkárnőinknek pedig azért, mert professzionális megjelenésű dokumentumokat tudnak pár perc alatt összekattintgatni "
Pedig gyakorlatilag giccses vackokat dobálnak össze minden hozzáértés nélkül, csak a MS elhiteti velük, hogy mennyire profik, mert az Ő terméküket használják.
No ez lett volna a lényeg.
"Word-ben legalább van."
Pontosítsunk, csak ott van. A MS még képtelen volt összehozni egy rendszer szintű helyesírás ellenőrzést. De sebaj, majd a Windows 8-ra összejöhet még nekik
-
moonman
titán
"A MS ott hibázik, hogy elhiteti Gizikével, hogy ha Word-öt használ, akkor minőségi, professzionális munkát fog kiadni a kezéből"
aha, tehát tiltsuk be az összes kompakt automata fényképezőt, mert a nyomorultja még azt fogja hinni, hogy tud fényképezni, pedig a segge alá van téve minden. aki valóban fotózni akar, vegyen ötmillióért teleobjektíves, hatkilós, állványos csodamasinát, és különbenis tanulja meg a fényképész szakmát. ja és az automata váltós kocsikat is szemétre, valamint vissza a konzolhoz, a tökfölösleges, csicsás GUI csak azt az érzetet kelti, hogy tudod kezelni a számítógépet, pedig ádehogy."Gizikének halvány fogalma sincs még a tipográfia alapjairól sem"
Gizikének semmi szüksége tipográfiára, nem az a szakmája. titkárnő és nem kiadványszerkesztő."és a helyesírás ismerete is kimerül a Word helyesírás ellenőrzőjében"
Word-ben legalább van. -
Ulkesh
őstag
válasz
moonman #1346 üzenetére
"az emberek hány százaléka nyomdai és kiadványszerkesztő szakember? és hány százaléka dolgozik irodában?"
Az emberek jelentős része fotózik, mégsem gondolja azt magáról, hogy azt professzionális szinten végzi.
A MS ott hibázik, hogy elhiteti Gizikével, hogy ha Word-öt használ, akkor minőségi, professzionális munkát fog kiadni a kezéből, pedig Gizikének halvány fogalma sincs még a tipográfia alapjairól sem és a helyesírás ismerete is kimerül a Word helyesírás ellenőrzőjében." inkább úgy kéne fogalmazni, hogy ők tették elérhetővé az egyszeri user szintjén"
Inkább fogalmazzunk úgy, hogy a MS tisztességtelen üzletpolitikával ellehetetlenítette és felvásárolta a konkurenciát, így egy darabig egyeduralkodó vált az irodai szoftverek terén.
Anno azért az Excel előtt volt már táblázatkezelés pl.: Lotus 1-2-3 és magának a fogalomhoz mint táblázatkezelés is kevés köze volt a MS-nak, tekintve, hogy a VisiCalc hova készült el (persze ezt is ügyesen koppintotta már akkor is a MS MultiPlan néven).
A Word előtt is létezett már más GUI-s és jól használható szövegszerkesztő pl. WordPerfect. -
biker
nagyúr
válasz
moonman #1343 üzenetére
nekem a legjobban az ms officeok közül a mac 2004 tool-panelje tetszik a legjobban, az a legkönnyebben kezelhető. kicsit photoshop feeling lett, de nagyon hatékony lenyitós-felhajtós
a 2008-ban is megvan, de ott bekavartak azzal, hogy a felső menüsorban is van valami, meg oldalt is -
bambano
titán
válasz
moonman #1346 üzenetére
Ez a hsz azt a burkolt állítást hordozza magában, hogy a latexes frontendek kezelése bonyolultabb, mint pl. a word-é. Ez az állítás nem igaz.
Elegáns mellébeszélői státuszodat azzal alapoztad meg nálam, amikor valaki úgy kezdett egy hsz-t, hogy "számomra ..." te meg azt válaszoltad rá, hogy legalább azt beleírhatta volna, hogy szerintem. Ez világosan megmutatta mindenkinek, hogy nem érdekel téged, hogy mit írtak. Nálad fel van telepítve egy kísérleti ms office, amiben van egy ms troll 1.0 és azt használod.
Én próbálom visszafogni magam és nem akarlak téged személyedben piszkálni, csak az ms-t meg az ms-hez való hozzáállásodat firtatom, de sóbányába küldeni bárkit is, mert egy másik tábort favorizál, az parasztos. Különösen a nagy monopólium fanjaként parasztos valakit leszólni azért, mert itt-ott ugyanazt csinálja, amit te meg a nagy monopóliumod. Tehát érdekel, ha azt mondod, hogy a latex szar, de nem érdekel, ha azt vizionálod, hogy leesek a magas lóról. Ami burkoltan azt is jelentheti, hogy mások azért nem tudnak leesni róla, mert átestek a ló túloldalára.
-
törölt tag
válasz
moonman #1346 üzenetére
eleinte biztosan csökkenne a hatékonyság, ahogy a 2007-es officera áttéréskor is sok helyen csökkent. aztán meg gyanítom, hogy nőne, mivel korrekt és szépen szerkesztett, weblapba ágyazható dokumentumokat eredményezne, amik egy már régen kitalált szabványhoz igazodnak.
és nem lenne például olyan probléma, hogy elmentek egy dokumentumot, amiben van egy táblázat, majd megnyitás után bizonyos táblázat elemeknél függőleges a szövegirány. nem a beállításnál, mert aszerint semmi gond, csak egyszerűen függőlegesen jelenik meg. ha átteszem eggyel kisebbre vagy nagyobbra a szövegméretet, akkor jó, ha pont arra, amivel mentettem, akkor nem.egyébként tényleg rendkívül nehéz egy ilyen programot megtanulni, és egy word-hüz képest szignifikáns számítógépismeret szükséges hozzá, az biztos...
-
moonman
titán
szerintem azt, hogy MS találta ki a kategóriát inkább úgy kéne fogalmazni, hogy ők tették elérhetővé az egyszeri user szintjén és ennek köszönhető, hogy de fakto szabvánnyá vált. (mint ahogy a Windows is), gondolom ő is így értette.
volt előtte is szövegszerkesztő meg táblázatkezelő, de a Word és az Exel voltak azok, amik az ezekkel való munkát a Gizi által is öt perc alatt összekattintható dokumentumok szintjére hozta.
-
moonman
titán
válasz
bambano #1345 üzenetére
az emberek hány százaléka nyomdai és kiadványszerkesztő szakember? és hány százaléka dolgozik irodában? le kéne szállni arról a lóról - csak nehogy megüsd magad olyan magasról - nem lehüjézni kell, aki nem doktorprofesszor, hanem a kezébe adni olyat, amivel el tudja végezni a munkáját, az MS Office pedig pontosan ezt nyújtja. kíváncsi lennék, ha holnap mindenhol csodatex-re cserélnék az Office-okat (bármilyet, amiben lehet tab-ot meg space-t ütni), mennyire növekedne a hatékonyság.
egyébként érdekelne, miket hordtam össze debianról, szerintem keversz valakivel.
-
bambano
titán
válasz
moonman #1329 üzenetére
"(azt most hagyjuk, hogy egyesek szerint csak az professzionális, aki fejből kódol)": ne hagyuk, mert nem volt ilyen állítás. Az állítás az volt, hogy csak az lehet a professzionálisan kinéző dokumentum, amit szakember tervezett és a mellé adott eszközben nem lehetett módosítani a kinézetét.
Azt gondolom, hogy azok alapján, amiket összehordtál mostanában, többek között a debianról, csak akkor küldj bárkit is a sóbányába, ha személyes találkozóra vágysz. A szövegértéseddel is volt mostanában egy-két komoly probléma, el kellene gondolkodni ezen is. Az meg kifejezetten nevetséges, hogy maces lenézéssel vádol bárkit is egy olyan ember, akiről az látszik, csak a microsoftos propagandát szajkózza.
-
Ulkesh
őstag
válasz
moonman #1342 üzenetére
Látom kifogyott a mindig előrántható MS marketing és propaganda gyűjteményed. Így, ha cáfolni már nem tudsz (márpedig ha azt cáfolnád, hogy egy régebbi gépen a Vista nem jóval lassabb, mint az XP, akkor igencsak távol lennél az igazságtól), így inkább duzzogva visszavonulsz.
Arrogancia meg éppen nem volt abban amit írtam, de látom fáj az igazság---
"a fő újítás természetesen az új felület, ami nagyban felgyorsítja az egyes funkciók elérését"
Ez valóban jól sikerült, de aki az eddigi verziókat komolyan használta, azoknak ez csak felesleges csicsa, mert a használt funkciókat billentyűzetről használja az aki valóban profi, nem a menükben lavírozik.
-
moonman
titán
a fő újítás természetesen az új felület, ami nagyban felgyorsítja az egyes funkciók elérését (természetesen, miután átszoktál rá), jobban rendezett, szebb és hatékonyabb az egész, valamint az új fájltípusok, amiknek az előnyeit szerintem sokan tudják: kisebb méret, könnyebb tömeges szerkesztés, egyszerűbb visszaállítás sérülés esetén, több adat tárolása (egymillió sor 16ezer oszlop).
ezen kívül nekem személy szerint ott az Excel: új függvények, görgetésnél megáll az adathalmaz alján, kijelöléskor quicktoolbar, színre-szagra keresés/szűrés, duplikált elemek eltávolítása (unique szűrés), feltételes formázás, SmartArt, gyönyörű új grafikonok, "What-if" analízis, valamint satöbbi.
a többi programról is elolvashatod, megnézheted videón az újdonságokat, mondjuk innen kiindulva.
-
biker
nagyúr
nem, ez azt bizonyítja, h ms találta ki ezt a kategóriát és jelenleg a piacot is uralja. ugyanígy kép manipuláls = photoshop még ha videóról is van szó (filmekben is...).ezen még dolgozz kicsit.
sok mindent más talált ki, és más tett híressé.
ez olyan, mintha az apple találta volna ki a zenelejátszót azért, mert ha lejátszó, akkor ipodaz apple sokat nyúlt a xeroxtól, és nem a xeroxra emlékezünk.
ugyanígy a dos esetén sem az a lúzer jut eszünkbe, aki a készet eladta a gateséknek, hanem az ms-re
mellesleg szövegszerk meg táblázatkezelő már ekkor volt az applenek, dosra meg csak chiwriter volt.
akkor most ki találta fel a szerkesztést? aki az írógépet??? -
FTeR
addikt
válasz
#16820480 #1336 üzenetére
nyilván akkor érdekes a dolog, ha épp arra van szüksége. nem kell hogy egyből megjegyezze, elég ha tudja, h lehet az egyszerűbben is, aztán vagy feltalálja magát, vagy újra felkeres.
nem, ez azt bizonyítja, h ms találta ki ezt a kategóriát és jelenleg a piacot is uralja. ugyanígy kép manipuláls = photoshop még ha videóról is van szó (filmekben is...). -
bobsys
veterán
Ms Office Professional Plus - 405 MB
word,excel,outlook,access,infopath,powerpoint - full telepites
kicsit hihetetlen az a tobb giga, az max telepiteskor, aztan torli a fajlokat -
Dale
aktív tag
Hogy ti milyen hülyeségeken tudtok vitatkozni... Szemléltető ábra következik: iWork '09 rendszerkövetelmények
Hiába 250 megás a telepítő csomag, mégis 1.2 gigát kíván a lemezen, na ez vajon hogy lehet? Mondjuk azért, mert lehet kavarás a telepítő médiával, a memória méretével meg ilyesmi, szóval bele van számolva hogy a lemezre ki kell másolni file-okat, ki kell őket tömöríteni, aztán ha a programok feltelepültek akkor az előbbieket le is fogja törölni, de a művelet végrehajtásához kellett/kellhetett fizikailag kb 1.2GB hely. Az iWork "optimalizálása" mögött meg az állhat, hogy megnövekedett az OS rendszerkövetelmény (09 esetében ez már 10.4.11) és mivel mindeközben ezekbe a renszerekbe már alapból belekerült egy csomó API meg library amiket korábban az iWorknek külön implementálnia kellett és fel kellett telepítenie, kompatibilitást megőrzendő, mostmár ezek csak sima függvényhívások formájában vannak jelen. Meg esetleg a resource file-okat másképp tárolják, erősebb a tömörítése stb, mert olyat még nem láttam hogy több funkció kevesebb kódsorból kijönne, hacsak nagyon el nem cseszték korábban az egészet ami már kevésbé hangzik jól, ugye.
Az Office 2007 méretéhez csak annyit tennék hozzá hogy Outlook, Word, Excel, PowerPoint, OneNote és Visio Pro együtt 550 megát foglal a lemezen (és vegyük észre hogy ez nem mind EXE meg DLL hanem egy tonna grafikus állomány is ott figyel, de ez már tényleg csak szőrszálhasogatás) kétségbe is vagyok esve ettől.
Megyek is oszt' nézek Forma1-et!
-
biker
nagyúr
válasz
#16820480 #1336 üzenetére
és mindezt azért, mert irodai csomag == ms office a köztudatban. de ezt már leírtam kicsivel korábban, nem írom le megint.
ez azt bizonyítja, mennyire kiváló az ms marketing gépezete.
az átlag felhasználónál számítógép oprendszer egyenlő windows, irodai csomag = ms office
sőt, dokumentum = word file sokszor.és ha azt mondod, linux, vagy osx, akkor rádnéz, és megkérdi: és azon fut a windows?
iskolában 98% csak wint tanítanak, legtöbb infótanár nem is ért máshoz, nekem pl érettségi előtt csak azért kellett bejárjak infó órára, hogy megszokjam az msofficet újra, mert sok lekérdezés pl accesben mssql miatt más, mint ooo-ban sql-ben, vagy kicsit újra kellett tanulni az excelt, mert akkori ooo-ban a képleteket nem fordították le, így mindig gondolkodnom kellett az angol és magyar képletek közt.
kérhettem volna linuxot, de nem volt aki előkészítse nekem, nekem meg nem engedték
-
törölt tag
nekem arra van számtalan személyes példám, hogy a usert nem érdekli az egész, és ha valami (amúgy egyszerű, de számára) újat mutatok egy programban, akkor vagy pánikol, hogy ő ehhez nem ért, vagy megpróbálja megjegyezni, de úgyis elfelejti, és másnap kezdhetem előről. és ezek nem értelmi fogyatékos emberek, csak egyszerűen nem számítógépen nőttek fel.
de ahogy írtam is, nem baj, hogy van egy ilyen termék. az, hogy professzionálisnak hívják, egy más kérdés, de itt most nem erről van szó. hanem arról, hogy például az egyetemeknél ez áll "ingyen" rendelkezésre, ezért minden gépre ezt teszik, ha kell, ha nem. de mivel a rendszergazda szerint nem az ő dolga a telepítés (érdekes felfogás, biztos a takarítónő dolga lenne...), így már ezt is csak kényszerből cisnálja, semmit nem állít be, nem tesz fel kiegészítőket. ebből vannak azok a gondok, hogy az eddigi office generációkhoz szokott ember leül a gép elé, és a nyomtatási kép megtalálása gondot okozt, mert teljesen átvariálták a kinézetet (oké, ez már lecsengett, röpke ~2 hónap után már azért tudják használni). meg küldözgeti szét a docx fájlokat, mert nem is tudja, hogy lehet másba menteni.
és mindezt azért, mert irodai csomag == ms office a köztudatban. de ezt már leírtam kicsivel korábban, nem írom le megint. -
biker
nagyúr
válasz
moonman #1329 üzenetére
ár: a Word, Excel, OneNote, PowerPoint összetevőket tartalmazó, tehát a legtöbb user számára bőven elegendő csomag kőkemény 18ezerért kapható, ráadásul 3 gépes licenccel. azt hiszem, ezt nem kell tovább fejtegetni, akinek ez még mindig sok, használhat ingyenes alternatívát.
az iwork, ami ugyanez (word helyett pages, ppt helyett keynote, excel helyett numbers) 79USD, ami mai forinttal sem drágább.
legtöbb usernek tényleg nem kell több.de arról tudnál valami weboldalt mutatni, mik a tényleges újítások az office 2007-ben? mert én szerintem nem jönnék rá magamtől. érdekelne...
-
biker
nagyúr
De érdekelné.
Ha belegondolsz, hogy a legújabb Office-nak mi a gépigénye a normális teljesítményű futáshoz és mi volt mondjuk a 97-esnek, akkor döbbenetes a különbség, főleg annak a tükrében, hogy a felhasználók zöme ugyanarra használja. A többlet funkciók nagy részét, amik ezt nagyobb gépkapacitást indokolják a vásárlók igen kis rétege használja ki valójában (a felmérések alapján a Word tudásának átlag 8-10%-át használják ki az emberek).
No ez a pazarlás.pont ezért nincs fent a macin.
fent van a 2004. aránylag gyors, jól fut.
a 2008-as 1,2gb, a word meg az excel kb 2perc alatt lesz használatra kész, addig tölt, meg karistol. utána is az UI atom lassú volt a régihez képest.
kukáztam.ehhez képest ugyanezen gépen az iwork 06-hoz képest a 08 fele akkora, egyel több program van benne, és semmivel nem lassabb mint a régi.
optim, basszus, optim!!!
-
FTeR
addikt
válasz
#16820480 #1239 üzenetére
nem az a helyzet, h adott 1bites nem akarná használni a csodafícsöröket. az ofisz egyetlen termékében sincs olyan fícsör, amit vmikor nem a felhasználók egy nagyobb csoportja kért.
számtalan személyes példám van rá, h még az álluk is leesik, amikor az ember megmutat egy teljesen alap excel függvényt (sum) és onnantól kezdve, h tudnak a létezéséről már használják is. -
Ulkesh
őstag
válasz
moonman #1329 üzenetére
"az, hogy a Microsoft mit ír rendszerkövetelménynek, és mi látszik az Ultimate telepítőjében minden összetevőt kiválasztva (hozzátenném, az átlaguser az Ultimate csomag összetevőinek nagy részéről azt sem tudja, mire való), teljesen lényegtelen."
Értem, a Microsoft viccből írja, hogy 1,5 GB hely kell még a Basic telepítéséhez is, sőt maga telepítő is hazudik, hisz ha kikapcsoljuk azt a 2-3 komponenst, ami csak az Ultimate része, akkor nem 1,89 GB-ot fog foglalni, hanem csak 140 megát. Tényleg belinkelhetnél egy képet a minimum telepítés méretigényéről, mert az, amit belinkeltél semmit sem bizonyít.
Bár mostanra már tényleg kezd viccessé válni a "kinek a kisebb az Office-a" játék"a napi munkámban olyan függvényeket és a 2007-ben bemutatott új funkciókat használok, amik sokszorosan megkönnyítik a dolgom, "
Ezt egy picit részletezhetnéd. Tudom, hogy sok újdonság került bele, de mégis mi lehet az ami ennyire megkönnyíti a munkádat?
"a titkárnőinknek pedig azért, mert professzionális megjelenésű dokumentumokat tudnak pár perc alatt összekattintgatni"
Eddig nem tudtak?
Kis lépés ez a Microsoft-nak, de nagy lépés a titkárnőknek! (c)"ó, tehát a legtöbb user számára bőven elegendő csomag kőkemény 18ezerért kapható, ráadásul 3 gépes licenccel."
Egész eddig céges használatról és titkárnőkről beszéltél, ha az árról kérdeznek, akkor váltasz a home felhasználásra?
Az OO céges használatra is ingyenes, az MS cégeknek is 18 ezerért adja a csomagját?"teljesítmény: P4 2 GHz, 512 MB memória"
No igen, fel lehet telepíteni, de ugyanazt a teljesítményt nyújtja ezen a hardveren, mint egy 2003? Ha nem, akkor a felhasználónak nem visszalépés ez, ha nem bővít hardvert is?
A kérdés ugyanúgy vonatkozik a Vistára is, ott is ki tudod használni egy régebbi vason a Vista plusz tudását anélkül, hogy teljesítményben durván lejjebb adnád, mintha XP-t futtatnál azon a gépen?
Ne haragudj, de kétlem. Ha legalább ugyanazt a teljesítményt hoznák ezek a szoftverek, mint az előző és nem lassítanák jobban a gépet és a munkavégzést, akkor nem főne MS feje a Vista viszonylagos sikertelensége miatt (és a netbook piacon való teljes használhatatlansága miatt, hisz a tavalyi hardvereladások zömét ez a piac határozta meg)."le kéne szokni az olyan fud-ok puffogtatásáról, hogy a Microsoft így kényszerít, meg úgy kényszerít, minden félévben vegyél új gépet hatszor annyi memóriával és különbenis konspirál a hardvergyártókkal. (ami egyébként igaz, csak épp ellenkező szándékkal.)"
Látjuk, hogy ez nem igaz, hisz ugyanazon a gépen a Vista teljesítményben durva visszalépést jelent. Az, hogy "fut" önmagában nem elég, legalábbis a felhasználók többségének nem.
"szóval az ilyen kijelentésekkel óvatosan, egyesek nagyon meglepődnének, ha tudnák, milyen helyeken fut Windows és milyen rendszereket bíznak rá."
Dehogynem, pl. Angol haditengerészet. Hullottak is fejek miatta
De reptereken normál esetben az információt szolgáltatja Windows-os gép, azt is onnan tudni, ha teljes méretben kiadja a kivetítőre, hogy lefagyott.
"egyesek még mindig ott tartanak, hogy "Windows=kékhalál"..."
Én már továbbfejlődtem, per pillanat a programok Not Responding-ba fordulásán fő a fejem
Végül is előrelépés, én dönthetem el, hogy nézegetem a használhatatlan rendszert, vagy nyomok egy resetet. Némileg interaktívabb mint a bsod. Nem mondhatom, hogy nem fejleszt a MS. -
Ulkesh
őstag
"Ez a fordított változat elég fura megfogalmazás. 12 egy tucat arm van az iphone-ban is."
Valamit félreolvashattál
én a rendszerre írtam, hogy az asztali változat ARM-ra lefordított és optimalizált verziója fut a készüléken.
Az viszont igaz, hogy a procit máshol is használják, viszont a proci+GPU+vector proci hármast sehol máshol, főleg úgy, hogy azt szoftveresen ki is használják (WinMo PDA-kba a GPU-k legtöbbször dísznek vannak, mert még a rendszer sem támogatja, a külsős alkalmazások meg szinte soha.)"Az iphone még egy mac minivel se képes felvenni a kesztyűt"
Ezt nem is állítottam, de elkezdődött egy érdekes folyamat a handheldek erősödésével (Snapdragon, Tegra) és az asztali és notebook gépek gyengülésével (Atom) ami oda vezethet, hogy a két platform összeér egy a felhasználók számára kedvező ár/teljesítmény ponton.
"pedig azokon általában nem akar több giga ramot igénylő programokat futtatni az ember"
Semmin se akar ilyesmit futtatni. Olyan alkalmazásokat akarnak a emberek, amik kiszolgálják a felmerült igényeiket, azt, hogy a programozók ezt miként oldják meg más kérdés. Mint már itt is le lett írva, az átlag felhasználónak bőven elegendő lenne egy pár száz KB-os szövegszerkesztő is, de a divat és a MS arroganciája miatt mindenki csak az MS Office-ban gondolkodik. Jó példa a netbook-ok esete, a kisebb erőforrás igényű Linux is tökéletesen kiszolgálná azt, amire ezek a gépek valók, de az emberek többsége a berögződött szokások rabjaként inkább a Windows-t választják.
"Manapság nem is ez a cél. Ne vakítson el a megahertz, gigabájt, megapixel háború, ma még a funkciók konvergenciája a cél, azok minősége csak másodlagos. "
Sajnos ezzel egyet kell értenem.
-
moonman
titán
ami az Office méretét illeti, bizonyítékként mutattam két képet, ezek szerint a Standard 2007 teljes telepítéssel max 350 MB, ha csak Word+Excel lett kiválasztva, alig 140 MB. az, hogy a Microsoft mit ír rendszerkövetelménynek, és mi látszik az Ultimate telepítőjében minden összetevőt kiválasztva (hozzátenném, az átlaguser az Ultimate csomag összetevőinek nagy részéről azt sem tudja, mire való), teljesen lényegtelen. fel kell tenni, meg kell nézni, valójában mennyit foglal.
tudás: nos, ha valaki arra használja, hogy betűket és számokat pötyögjön be, annak valóban ágyúval verébre. ettől még nem válik sem fölöslegessé, sem pazarlóvá a termék. ha nem használjuk ki, nem szarozni kell, hanem olyat választani, ami megfelel az igényeinknek. nálunk a cégnél egyértelműen nincs alternatívája, sem tudás, sem kompatibilitás terén. a napi munkámban olyan függvényeket és a 2007-ben bemutatott új funkciókat használok, amik sokszorosan megkönnyítik a dolgom, ezért nekem személy szerint is nélkülözhetetlen. a titkárnőinknek pedig azért, mert professzionális megjelenésű dokumentumokat tudnak pár perc alatt összekattintgatni (azt most hagyjuk, hogy egyesek szerint csak az professzionális, aki fejből kódol), ezért cserébe párszáz MB bőven kifzetődő. az RTF-et amúgy nem kéne leszólni, a cég teljes hivatalos levelezését RTF-ben bonyolítjuk, mert ez a legoptimálisabb közös nevező az adatbáziskezelőnk és az Office között. eddig mindent meg tudtunk oldani benne.
aki szerint a ppt meg a docx kitolás, ajánlom figyelmébe az ingyenes Office fájlmegjelenítőket, valamint VlarimirR már linkelte a kompatibilitási csomagot, ami egészen Office 2000-ig visszamenőleg használható. az, hogy "de erről senki nem tud" elég gyenge indok, egyrészt ki nem szarja le (aki Office-ozik, vegye már a fáradtságot, hogy utánanéz), másrészt az Office-ok legutóbbi Service Pack-je óta be vannak társítva a régi verziókhoz is az Open XML fájltípusok, megnyitáskor pedig felajánlják a kompatibilitási csomag letöltését, case closed.
ár: a Word, Excel, OneNote, PowerPoint összetevőket tartalmazó, tehát a legtöbb user számára bőven elegendő csomag kőkemény 18ezerért kapható, ráadásul 3 gépes licenccel. azt hiszem, ezt nem kell tovább fejtegetni, akinek ez még mindig sok, használhat ingyenes alternatívát.
teljesítmény: P4 2 GHz, 512 MB memória, valamint Pentium M 1,6 GHz, 1 GB memória. egyik sem mondható mai konfigurációnak, az Office 2007-et mégis probléma nélkül futtatják.
ugyanez igaz a Vistára is, almás barátunk írta, hogy "a Vista meg már egy 2-3 éves hardverre is csak nyögvenyelősen megy fel", ami szimplán nem igaz. persze 2-3 évvel ezelőtt is lehetett hulladék gépet venni, de az imént másodikként említett notebookon (ami simán 4-5 éves vas) másfél évig gond nélkül használtam Vistát. nem futott úgy, mint most a Core 2-mön, de teljes mértékben használható volt (azon szerkesztettem anno a winportal-t is). le kéne szokni az olyan fud-ok puffogtatásáról, hogy a Microsoft így kényszerít, meg úgy kényszerít, minden félévben vegyél új gépet hatszor annyi memóriával és különbenis konspirál a hardvergyártókkal. (ami egyébként igaz, csak épp ellenkező szándékkal.)
ja mégvalami. "Egy repülőtér légiirányításért felelő berendezéseit kezelő rendszert nem bíznék 1 000 handheldre sem. [..] Nem véletlen, hogy ilyesmit Windows-t futtató PC-re sem bíznak"
pedig 2004 nem volt olyan rég, hogy ne emlékezzünk a nagy botrányra, amikor szerencsétlen Windows NT-t kiáltották ki bűnösként, mert leállt egy kisebb reptér rendszere. egyből jöttek a 49,7 napos hibával, ami mellesleg 95/98-ban volt csak és 1999-ben már létezett rá patch, de végül persze kiderült, hogy simán emberi hiba volt, ugyanis egy Unix-ról portolt ősrégi szart használtak, amit 30 naponta kézzel újra kellett indítani, mert különben túlterhelődött és lefagyott.
szóval az ilyen kijelentésekkel óvatosan, egyesek nagyon meglepődnének, ha tudnák, milyen helyeken fut Windows és milyen rendszereket bíznak rá. nem véletlenül, az NT kernel a világ egyik legrobosztusabb OS-alapja, csak egyesek még mindig ott tartanak, hogy "Windows=kékhalál"...
-
copin
őstag
Ezek talán 10-20 év múlva lesznek aktuálisak. Látom azért te is odavagy a tegráért, bár igazán kimagasló teljesítményt nem mutat fel az arm palettán. Persze kiváltható sok minden ma is egy handhelddel, de ez csak a hordozhatóságban jelentene előnyt, a teljesítmény terén viszont óriási hátrányt jelent ma még egy erősebb umpc is, pl. egy laptoppal szemben is.
Azt csak halkan jegyzem meg, hogy az iPhone-on az asztali OSX mobilprocesszorra fordított változata fut, egy saját grafikus felülettel. Szóval óvatosan az ilyen kijelentésekkel.
Ez a fordított változat elég fura megfogalmazás. 12 egy tucat arm van az iphone-ban is. Az iphone még egy mac minivel se képes felvenni a kesztyűt (egy tegra, vagy snapdragon és az legerősebb omap alapú gép sem), pedig azokon általában nem akar több giga ramot igénylő programokat futtatni az ember, legyen akármilyen szokása is. Csak egy egyszerű HTPC és nincs zsebrevágható versenytársa. Manapság nem is ez a cél. Ne vakítson el a megahertz, gigabájt, megapixel háború, ma még a funkciók konvergenciája a cél, azok minősége csak másodlagos. Jóslásokba amúgysem egészséges bocsátkozni az it iparban. Közhely: Ami ma trend, holnap lehet hogy nevetség tárgya lesz.
-
Ulkesh
őstag
"Most hadd ne soroljam mire való egy ibm pc, megfelelő perifériákkal. Nem sok épeszű ember van, aki asztali rendszerprogramokat használ handhelden"
Pedig szerintem a handheld készülékek jövője ez.
Út közben a jelenlegi PDA/mobil funkciók kiszolgálása, dokkolóba helyezve (amire asztali perifériák /monitor, billentyűzet, erősebb GPU stb./ csatlakoznak ellátja a desktop gép feladatait.
Valami olyasmiként képzelem el, mint a mobilok esetén a Modu-t, az eszköz funkciója mindig aszerint változna, hogy milyen környezethez kapcsolódik. Önmagában mobiltelefon és PDA, asztali dokkoló esetén desktop PC, mobil keretbe csúsztatva notebook, a TV készülékbe dokkolva videófelvevő és lejátszó.Azt csak halkan jegyzem meg, hogy az iPhone-on az asztali OSX mobilprocesszorra fordított változata fut, egy saját grafikus felülettel. Szóval óvatosan az ilyen kijelentésekkel.
"Egy repülőtér légiirányításért felelő berendezéseit kezelő rendszert nem bíznék 1 000 handheldre sem"
Nem véletlen, hogy ilyesmit Windows-t futtató PC-re sem bíznak
De komolyra fordítva a szót, az átlag PC-s felhasználás nem a repülésirányítás, hanem internet hozzáférés (böngészés, e-mail, chat), szöveg és táblázatkezelés, játék, kisebb kép- és videó feldolgozás stb. Ezekre egy mai handheld hardvere is alkalmas, de ha belegondolsz, hogy már most elérhetők a többmagos CPU-k ezekre a hardverekre és Tegra szintű grafikus gyorsítás, akkor ezek a hétköznapi funkciók igenis könnyedén kiválthatók egy ilyen eszközzel. Megfelelően optimalizált szoftverek esetén még sebességben sem lesz érezhető különbség. -
copin
őstag
Most hadd ne soroljam mire való egy ibm pc, megfelelő perifériákkal. Nem sok épeszű ember van, aki asztali rendszerprogramokat használ handhelden, csak azért, mert hozza egy p2-es szintjét órajelben. Egy repülőtér légiirányításért felelő berendezéseit kezelő rendszert nem bíznék 1 000 handheldre sem és nem csak azért mert drága lenne, vagy mert nem real-time rendszer fut rajta. Ha mégis x86-os, vagy ahhoz hasonló rendszerrel akarsz villogni ilyen gépen, akkor válaszd inkább az umpc-ket. Azok modern rendszereket is tudnak futtatni (egy vagon türelem azért nem árt) és netbooknál is kisebb méretet képvielnek.
-
Ulkesh
őstag
-
copin
őstag
Azért egy mobilon bármilyen kihegyezett tesztnek nem kéne gyorsabban lefutni, mint egy többszörösen gyors hardverű asztali gépen.
Optimalizálás. Most úgyis divatos lett itt a kifejezés. Az a többszörös gyorsaság más, fontosabb területeken érvényesül igazán és nem kimondottan egy böngészőben. Erősen kétlem, hogy egy iphone képes lenne arra amire egy pc. Nevetséges összehasonlítás. N+1 bench van, ahol az ie8 is leradírozná a webkit lightweight kiadását. Lehet hogy nevetségesnek tűnik, de a sunspider tényleg csak a webkitet szereti. Ha az ms kiadna valami hasonlót, akkor le lehetne ezt fordítva játszani. De minek? Van értelme? Nincs.
-
törölt tag
válasz
VladimirR #1317 üzenetére
nem tudok többet hozzátenni... nálam annyi volt, nálad nem. valami hiba lehet a mátrixban, vagy nem tudom. de még ha azonos is lenne a mérete az előző verzióval, akkor is ott az a tény, hogy átlagember számára nincs benne lényeges/látható újítás. viszont ugye elég drága egy szoftvercsomag (most úgy általában drága, nem ár/érték arányt firtattam).
tudom, hogy van ilyen kompatibilitási csomag. de ezt ugyan én tudom, de nagyjából senki más a környezetemben nem. és amíg még arra is külön szoktatni kell az embereket, hogy legyenek képesek neten keresni, maguktól problémát megoldani, addig az ilyen csomagok elég reménytelenek, hogy terjednének. merem állítani, hogy sok ember számára sokka legyszerűbb megoldás, hogy hív valaki "hozzáértő" ismerőst, aki felwarezolja a gépére az új verziót... végülis fogyasztói társadalomban élünk, fogyasztani kell így vag úgy...
tud rtf-et az ooo is, meg még egy csomó más szerkesztő is. csak az a formátum már kicsit túl egyszerű. jegyzetelni tökéletes (bár arra egy txt is
), de mondjuk egy CV-t már nem olyan jó benne írni.
egyébként csak írni nem tud docx-et az ooo, de arra mondjuk nincs is szükségem, elgé ha olvassa. -
Ulkesh
őstag
válasz
#16820480 #1321 üzenetére
"egyébként jó dolog, hogy ha az office használók nagy része p2-est használna csak az office-t és a windows-t egy cég fejleszti, és mivel lényegében egyeduralkodók a piacon, így muszáj megvenni az újabb gépeket, erősebb hardverrel."
Itt igencsak közrejátszik, hogy a MS mennyire fonódik össze a hardvergyártókkal, hogy azok érdekeit tartsa szem előtt.
Ha gonosz akarok lenni, akkor mondhatom azt, hogy a 10.5.6-os OSX szépen és használhatóan elfut egy 6-7 éves Mac-en is (csupán RAM kell több neki, mint az akkori rendszernek, hogy közel ugyanolyan gyorsan, vagy akár jobban menjen rajta), a Vista meg már egy 2-3 éves hardverre is csak nyögvenyelősen megy fel, amit meg utána művel azt csak jó indulattal lehet futásnak nevezni. Vagyis az MS mindenképpen kierőszakolja az új vasat, ha az új rendszerét, vagy szoftverét akarod használni.
-
törölt tag
de ha van egy másik program, ami megoldja kisebb méretben, akkor pazarlás. de hogy ne is hozzuk képbe az ooo-t: 2001-es office-t használtam egészen addig, amíg windows volt a gépen. ott elfért sokkal kisebb méretben és ahhoz képest számomra semmilyen újítást nem hoz a 2003 meg a 2007.
egyébként az ooo esetén nem a minimális, hanem a teljes telepítés 400+ mega. most csak a writer meg a calc van fent, ezek olyan 150 megát foglalnak.egyébként azt fejelted el, hogy egy-egy játék konzolos verziója a mai napig jobban néz ki, és szebben fut, mint a PC-s verzió. még akkor is, ha a PC ára duplája, triplája a konzolénak, amin futnak. ráadásul ezt a konzol évekig tudja tartani ezt a szintet, egy azonos hardverrel. mí] a PC-kben fejlődnek a komponensek, de a rájuk írt játékok is egyre nagyobbak, pazarlóbbak lesznek, és így a grafikus élmény nem javul annyit, amennyibe kerül egy olyan drága gép...
egyébként jó dolog, hogy ha az office használók nagy része p2-est használna
csak az office-t és a windows-t egy cég fejleszti, és mivel lényegében egyeduralkodók a piacon, így muszáj megvenni az újabb gépeket, erősebb hardverrel.
-
Ulkesh
őstag
"Ez nem pazarlás. Az lenne pazarlás, ha azért fizetnék a programozókat, hogy nyomják le a szoftverek méreteit, amikor a felhasználókat ez csöppet sem érdekli. "
De érdekelné.
Ha belegondolsz, hogy a legújabb Office-nak mi a gépigénye a normális teljesítményű futáshoz és mi volt mondjuk a 97-esnek, akkor döbbenetes a különbség, főleg annak a tükrében, hogy a felhasználók zöme ugyanarra használja. A többlet funkciók nagy részét, amik ezt nagyobb gépkapacitást indokolják a vásárlók igen kis rétege használja ki valójában (a felmérések alapján a Word tudásának átlag 8-10%-át használják ki az emberek).
No ez a pazarlás.Nem véletlen, hogy ilyen mértékű érdeklődés van az Atom alapú gépecskékre. Az emberek rájöttek, hogy nincs szükségük egy kisebb szuperszámítógépre, elég egy csendes, kis fogyasztású eszköz. A MS is rájött, hogy muszáj komolyan vennie ezt az irányvonalat, nem véletlen, hogy a Windows7 ennyire jól együttműködik ezekkel a kis teljesítményű hardverekkel. Az lenne a kívánatos következő lépés, ha az egyéb szoftvereiknél is megoldanák ezt a teljesítmény optimalizálást. Ha méretben nem is, de legalább erőforrás igényben igen.
-----
"A sunspider webkitre van kihegyezve, így még szép hogy hazai pályán "gyorsabb" a safari. "
Azért egy mobilon bármilyen kihegyezett tesztnek nem kéne gyorsabban lefutni, mint egy többszörösen gyors hardverű asztali gépen.
-
copin
őstag
A sunspider webkitre van kihegyezve, így még szép hogy hazai pályán "gyorsabb" a safari. Azon a Chrome és a Safari a legjobb, más bencmarkon pedig valami egész más.
Biztosan van olyan bench, ahol csúnyán elvérezne az iphone 3.0 böngészője, a tridentes böngetővel szemben. A linkelt cikk pedig karcolja a dilettánsok szintjét.@#1318
Tisztára mint a játék topikokban, ahol az összes Vér Istvánka szidja a köcsög programozókat, mert nem optimalizáltak, közben meg életükben nem írtak még egy hello world-öt sem.
Nehéz elfogadni, hogy játékra konzolt kell választani. Szegény VGA és proci gyártók...
-
cucka
addikt
Az optimalizálás és a hatékony kód erre képes, ha a programozók vesznek egy kis fáradtságot...
Tisztára mint a játék topikokban, ahol az összes Vér Istvánka szidja a köcsög programozókat, mert nem optimalizáltak, közben meg életükben nem írtak még egy hello world-öt sem.Egy kész szoftver optimalizálása k*rva nehéz. Rendkívül sok, nagyon kreatív munkát igényel, és egyáltalán nem biztos, hogy a megfelelő gyorsulást hozza. Ez nem olyan szalagmunka, mint a krumplipucolás, hogy ha 1 programozó 1 óra alatt 3 kiló kurmplit pucol meg, akkor 2 programozó 2 óra alatt 12 kilót, itt az eredmény egyáltalán nem függ össze a befektetett munka mennyiségével.
-
VladimirR
nagyúr
válasz
#16820480 #1315 üzenetére
ezt screenshot-tal is nehezemre esne elhinni, mert fentebb irtam, hogy mennyit foglal nalam a 2007-es office es az sincs ennyi, pedig nem csak word es excel (access, excel, infopath, outlook, powerpoint, publisher, word, meg par aprosag)
a masodik bekezdesed, mint maganvelemeny teljesen elfogadhato, ket aprosagtol eltekintve
"mert valamivel meg kell nyitni azt a vicces pps-t, meg docx-et."
Microsoft Office Compatibility Pack for Word, Excel, and PowerPoint 2007 File Formats
Brief Description
Open, edit, and save documents, workbooks, and presentations in the file formats new to Microsoft Office Word, Excel, and PowerPoint 2007."persze valószínűleg engem utálnának a legjobban, ha elkezdenék odt-ben küldözgetni szöveget, pedig az sem kisebb kitolás a docx-nél..."
.rtf? 97-es office mar 100%, hogy tudta, es merem remelni, hogy az ooo is kepes ra -
cucka
addikt
válasz
#16820480 #1312 üzenetére
vehetnék nagyobb vinyót (vettem is, csak még nem tettem át a mostnai helyére, mert nem volt rá időm), de akkor azon sem haszontalan adatokat tartanék
Ha azért telepítesz fel egy szoftvert, mert használni szeretnéd, akkor az nem haszontalan adat.ha már csak azt nézem, hogy egy pár nap fényképei el tudnak foglalni 3-4-5 gigát (és még nem is rawban tárolom őket), akkor elég hamar kicsi lesz az a pár száz giga.
Tehát akkor miért is számít annyira, hogy 800 megát vagy 400-at foglal egy alap office telepítés? (Az 1.8 giga akkor jön ki, hogy minden szart feltelepítesz belőle)egyébként érdekes, hogy PC-n mehet ez a pazarlás
Ez nem pazarlás. Az lenne pazarlás, ha azért fizetnék a programozókat, hogy nyomják le a szoftverek méreteit, amikor a felhasználókat ez csöppet sem érdekli. '94-ben az Office mondjuk 20 megát foglalt, mert akkoriban mindenkinek 4-500 megás vinyója volt. Ennyi erővel már az Office 97 és iszonyatos pazarlás volt.ott nem lehet a hardvert cserélgetni, tehát marad az optimalizálás. és évekikg tudnak olyan játékokat fejleszteni rá, amik rendre rommá verik PC-s változatokat, és akadozásmentesen futnak.
Ahogy írtam, a fejlesztők olyan gépre fejlesztenek, amilyen a felhasználóknak van. PC-s játékosoknál a videókártyák teljesítménye évente duplázódik (nem számoltam utána, de a lényeg, hogy félelmetes a teljesítmény növekedése), emellett mindenki óbégat, hogy xy játéknak miért nincs jó grafikája. Na ezért nekik olyan programot próbálnak írni, ami az ő gépükön elfut. Konzolnál egyértelmű, hogy az adott gépen jól fog futni, mivel az az egyetlen gép, amin futtatni fogják. Amúgy egy darab fix hardverre szoftvert írni lényegesen egyszerűbb, mint mondjuk PC-re, mert egyáltalán nem kell figyelni a skálázhatóságra.Amúgy meg azt kéne megérteni, hogy a szoftverfejlesztő cégeknek is érdeke, hogy a vásárlóik gépén jól fusson a szoftver. Ha az Office vásárlóinak jelentős hányada mai napig p2-es gépeken tolná, akkor légy nyugodt, hogy az új Office futna azokon a gépeken.
-
törölt tag
válasz
VladimirR #1313 üzenetére
nem hiszem el, hogy annyival többet tudna, amitől közel ötszörös méret indokolt lenne... egyébként én is írtam, hogy nekem a lecsupaszított word és excel esetén akart felpakolni a telepítő kicsit több mint 800 megát, csak persze mivel ez már több mint egy éve volt, és nincs screenshotom, így senki nem hiszi el...
de nem is az a bajom igazán, hogy ennyit foglal, meg hogy drága, meg pazarló. legyen, nem kényszeríti rám senki. illetve egy kicsit mégis. ugyanis sajnos beleivódott az emberekbe, hogy ha van egy gépük otthonra, akkor arra "kell egy offisz", és ebben az esetben az office == ms office. ahogy a xerox == fénymásolás, és így tovább. és mivel a saját programcsomagján belül az ms úgy diktál, ahogy akar, ezért bevezetnek olyan újításokat, amikre az emberek többségének valójában semmi szüksége (formátumváltás például), és mivel sok helyen azt használnak, így rákényszerítik az ismerősöket is, hogy használjanak ms office-t, ha kell, ha nem. mert valamivel meg kell nyitni azt a vicces pps-t, meg docx-et.
persze valószínűleg engem utálnának a legjobban, ha elkezdenék odt-ben küldözgetni szöveget, pedig az sem kisebb kitolás a docx-nél...Ulkesh: nem rossz! nem szeretem a szifont, de azért ez szép. kíváncsi vagyok a google mobilböngészőjére, mert az asztali elég gyors.
-
Ulkesh
őstag
válasz
"vagy nézd meg a PSP-t, hogy milyen hardvere van. még manapság is olyan játékokat hoznak ki, amik a legjobbak közé tartoznak a mobilpiacon..."
Én eléggé iPhone fan vagyok, de ez még engem is ledöbbentett:
[link]Az optimalizálás és a hatékony kód erre képes, ha a programozók vesznek egy kis fáradtságot...
-
VladimirR
nagyúr
válasz
"most linkelte Ulkesh az ooo3-at, hogy 400-valahány mega. ez azt hiszem, hogy a töredéke az 1,8GB-nak"
pont ezert irtam, amit, mert cserebe az ooo nem is tud mindent, amihez az mso-nak szuksege van 1.8 gigara (ami egyebkent csak ulkesh-nel 1.8 giga, ha kicsit visszaolvasol)amugy ha nagyot akartal mondani, akkor nem egy darab 3-4 gigas iso-t kellett volna, mert a lenny 4x4.5 es 1x1.2 GB (az otodik dvd nincs tele)
-
törölt tag
válasz
VladimirR #1309 üzenetére
most linkelte Ulkesh az ooo3-at, hogy 400-valahány mega. ez azt hiszem, hogy a töredéke az 1,8GB-nak. de egyébként nekem nincs igényem a teljes office csomagra, ooo-ból sincs feltéve a legtöbb komponens. de mondjuk szövegszerkesztőnek ott a már párszor emlegetett abiword, ~20MB méretű. nem azt mondom, hogy mindenkinek jó, mielőtt belekötnél, de a többségnek szinte biztos vagyok benne, hogy igen. ha megkérdeznél pár (átlagos) embert, hogy az office'97 óta mi változott a 2007-es verzióig, akkor szerintem a kinézeten kívül nem sokat tudnának felsorolni.
tudom, hogy van kisebb telepítő is debianból, csak most hirtelen ez jutott eszembe, ami jó nagy, és ingyenesen, legálisan hozzáférhető. de felőlem lehet példa a HST raw képeiből készült szép csokor is...
cucka: vehetnék nagyobb vinyót (vettem is, csak még nem tettem át a mostnai helyére, mert nem volt rá időm), de akkor azon sem haszontalan adatokat tartanék. ha már csak azt nézem, hogy egy pár nap fényképei el tudnak foglalni 3-4-5 gigát (és még nem is rawban tárolom őket), akkor elég hamar kicsi lesz az a pár száz giga.
egyébként érdekes, hogy PC-n mehet ez a pazarlás. nézzél meg egy konzolt, milyen hardver van benne. simán bele tudnak olyat pakolni egy laptopba is manapság, semmi ördöngősség nincs benne. de ha mondjuk egy előző generációs konzolt veszel, az még inkább kontrasztos. ott nem lehet a hardvert cserélgetni, tehát marad az optimalizálás. és évekikg tudnak olyan játékokat fejleszteni rá, amik rendre rommá verik PC-s változatokat, és akadozásmentesen futnak. vagy nézd meg a PSP-t, hogy milyen hardvere van. még manapság is olyan játékokat hoznak ki, amik a legjobbak közé tartoznak a mobilpiacon... -
cucka
addikt
válasz
#16820480 #1307 üzenetére
A méret csökkentésére is igaz, amit az optimalizálásra írtam. Egyszerűen bizonyos szint fölött nem ér meg anyagilag a szoftvert készítő cégnek.
A felhasználóik 99%-át valószínűleg cseppet sem érdekli, hogy a 80-160 gigás vinyójukból 500 megát vagy 1.5 gigát foglal el az office.
Amúgy meg ha nem férsz el a vinyódon, akkor vegyél nagyobbat.Érted, én is verhetném a nyálam, hogy miért nem csinálnak olyan játékokat, amelyek elfutnak a notim videókártyájával, meg hogy miért nem megy a Vista az asztali p3-as gépemen, de minek?
-
VladimirR
nagyúr
válasz
#16820480 #1307 üzenetére
mondj nekem legy szives olyan prgramot, ami az office meretehez kepest toredek meretben megoldja mindazt, amihez az office-nak szuksege van teljes telepitesre
office-t is lehet ugy telepiteni, hogy nem raksz fel minden szemetet, amirol a tobbseg azt sem tudja, mi az, mire valo (pl publisher, access, onenote, infopath, accounting, groove, helyesirasellenorzo 30 nyelvre, esetleg mui pack 50 ujabb nyelvhez...)debian iso-bol meg eleg a 150 megas (abbol viszont van egy a gepemen), a tobbit folosleges letolteni, par het es elavul
-
cucka
addikt
De azért tényleg vicces, hogy ilyen program monstrumokat telepítenek sokan, amikor a céges levelezésen kívül semmi másra nem használják azt.
A fejlődés során egyre több, egyre bonyolultabb fícsört pakolnak be a programokba, ezzel a méretük is növekszik. Nem csak irodai szoftvernél, egy mai játék is simán elfoglal 4-5 gigát. A mai vinyók annyira nagyok, hogy ez igazából nem jelent problémát.Az megint más kérdés, hogy elég szomorú, hogy ma már nem optimalizálják a programokat, mert úgyis ott vannak a sokmagos gyors processzorok és több száz gigás winyók.
Ez a magas szintű programozási nyelvek következménye. Optimalizálni amúgy lehetne, csak az azért nem olyan egyszerű történet, rengeteg programozói munkaórát jelentene, anyagilag egyszerűen nem éri meg.
Amúgy nagy szoftvercégek jellemzően megnézik, milyen gépeken dolgoznak az ügyfeleik, és úgy fejlesztenek, hogy azokon jól menjen a termékük. -
törölt tag
van akinek nem számít. nekem igen, és vannak még azért így emberek, főleg laptopon. ha választhatok, hogy 1-2GB számomra hasznos anyagot tárolok-e a gépemen, vagy pedig valami program elfoglalja, akkor én inkább az elsőt választom. főleg úgy, hogy más program töredék méretben megoldja ugyanazt a feladatot.
vagy te is tartassz egy 3-4 gigás debian iso-t a gépeden csak úgy poénból, mert elfér a vinyón? -
Ulkesh
őstag
Nekem tök mindegy, a vitát nem én kezdeményeztem, csupán belefolytam
De azért tényleg vicces, hogy ilyen program monstrumokat telepítenek sokan, amikor a céges levelezésen kívül semmi másra nem használják azt.
Az megint más kérdés, hogy elég szomorú, hogy ma már nem optimalizálják a programokat, mert úgyis ott vannak a sokmagos gyors processzorok és több száz gigás winyók.
-
Ulkesh
őstag
válasz
moonman #1300 üzenetére
"nem gondolni kell, hanem ránézni az általam beillesztett képekre."
Amik nem jelentenek semmit, mert nem mutatják, hogy mi az amit felraktál az adott csomagból, akár az is lehet, hogy simán a Word-öt raktad fel önmagában
Ha bizonyítani akarsz akkor a telepítő képét szúrd be ahol látszik a komplett csomag telepítési mérete."persze nélkülözhetetlen volt megint betolni a Mac-et a képbe."
Ez milyen meglepő, tekintve, hogy ez a topic elsősorban a Mac-ről szól és nálam per pillanat csak az van. Direkt, hogy ne legyen beszólás kerestem egy Win-es Office-t is, de Te nem bírod, ki, hogy bele ne magyarázz olyasmit, ami ott sincs.
"egyébként tanulj már meg normálisan képet betenni."
Jópofi helyett leírhatnád, hogy miként.
"épp az MS Office helyfoglalásáról volt szó, marha fontos volt benyögni, hogy debezzeg Mac-en meg az ájwörk."
Téves!
Az Office-ok helyfoglalásáról volt szó, még szerencse, hogy ebbe a fogalomba nem csak a Microsoft terméke fér bele, még akkor is ha kedvenc cégednek és neked ez oly nagyon fáj."fáj az igazság."
Nekem nem. Azt mond Balmer amit akar.
Ennyi erővel Opel vezére is csináltathatna reklámot, hogy mennyivel olcsóbbak a kocsijai, mint a BMW-nek, de azon is csak mosolyognának az emberek.----
Pár hozzászólással előbb kértem némi segítséget, de arról mélyen hallgatsz. Úgy tűnik, ha nem sárdobálásról van szó, akkor nem vagy ennyire aktív.
Új hozzászólás Aktív témák
it A Microsoft-vezér szerint a mostani helyzetben kevesen hajlandóak „500 dollár felárat fizetni egy logóért”.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen routert?
- Hobby elektronika
- Xbox tulajok OFF topicja
- Éjszakai műszak
- Autós topik
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Kedvező ár! Dell E5530 laptop (15,6/i5-G3/8GB/256SSD)
- HP EliteBook 745 G6 Ryzen 5 Pro 3500u / FHD IPS / 8Gb DDR4 /256 SSD / Win11 /
- ÚJ MSI Core I5 13400 Gamer MAX PC 10X4.0GHz 32Gb DDR4 512GB NVME SSD GTX 1660 SUPER 6GB DDR6 2ÉV GAR
- HP Z440 Workstation Munka+játék PC 6X4.0GHz 32GB DDR4 512GB SSD QUADRO M2000 4GB DDR5 WIN11 1ÉV GAR!
- GIGABYTE GeForce 3080 VISION OC 10G
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
- Új FULL HD webkamera + Számla
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest