Áprilisra elkészül az Office 2010

Az ütemterv szerint halad a Microsoft Office 2010, a SharePoint 2010, a Visio 2010 és a Project 2010 fejlesztése, e termékek gyártásra kész ún. RTM (release to manufacturing) kiadása áprilisban elkészül – jelentette be a múlt héten egy az irodai csomagért felelős marketingvezető a hivatalos Office-blogban. A nagyvállalati felhasználók számára világszerte május 12-én mutatják be és teszik hozzáférhetővé e szoftvereket, míg a nagyközönség – a korábbi ígéreteknek megfelelően – júniustól vásárolhatja majd meg az Office 2010 különféle kiadásait. A kiskereskedelmi premier dátumát egyelőre ennél precízebben nem határozták meg.

Hirdetés

A blogbejegyzésből egyben az is kiderül, hogy március 5-én elindult az ún. Microsoft Office 2010 Technology Guarantee program, amely lehetőséget ad arra, hogy a termék piacra kerülését megelőző időszakban a kifutóban lévő kurrens, 2007-es pakkot megvásárló felhasználók ingyenesen frissíthessenek az új verzióra, amikor az elérhetővé válik. Az akció részletei már egy hónappal ezelőtt kiszivárogtak, ezért a hivatalos bejelentés nem volt meglepetés.

A most indult csereprogram szeptember 30-án zárul, és azok vehetnek részt benne, akik ebben az időszakban új PC-vel vagy anélkül vásárolnak egy cserére jogosító Office 2007 változatot (ezek listáját mutatja az alábbi táblázat). A csomagot legkésőbb az akció időtartamának végéig telepíteni és aktiválni kell, így lehet jogosultságot szerezni az ingyenes Office 2010-re. Ezt a termék júniusi kiadását követően, de legkésőbb október 31-ig lehet majd beszerezni, közvetlenül az internetről vagy DVD-lemezen a Microsofttól – ez utóbbinak vannak költségei.

Amint az ismert: az Office 2010 hét 32 és 64 bites kiadásban lesz elérhető asztali szoftverként, de ezek közül a boltokban a vásárlók csak hárommal találkoznak majd, a Home and Student, a Home and Business és a Professional változattal. Két kiadás (a Standard és a Professional Plus) kizárólag mennyiségi licencet vásárló ügyfelek számára lesz elérhető, a Professional Academic változathoz csak diákok és az oktatásban dolgozók juthatnak hozzá, a Works termékvonal helyébe lépő, fapados Starter pedig kizárólag újonnan vásárolt számítógépeken előtelepítve kerül forgalomba.

Az asztali alkalmazásokkal egy időben tervezik bemutatni az internetes böngészővel használható Office Web Appset is, amely a Word, Excel, PowerPoint és OneNote online kiadásaiból áll. E cloudalapú változat a tervek szerint kevesebb funkciót támogat majd, mint a nagyobb testvérei.

Azóta történt

Előzmények