Hirdetés

Ingyen kap Office 2010-et, aki Office 2007-et vásárol

Ahogy korábban is tette operációs rendszere és irodai csomagja új kiadásainak megjelenésekor, a Microsoft az Office 2010 esetében is megadja a lehetőséget arra, hogy a termék piacra kerülését megelőző időszakban a kifutóban lévő kurrens, 2007-es pakkot megvásárló felhasználók ingyenesen frissíthessenek az új verzióra, amikor az elérhetővé válik. (Legutóbbi ilyen akció a Windows 7 bevezetését kísérte.) Ugyan az ún. Microsoft Office 2010 Technology Guarantee Program részleteit a vállalat egyelőre nem akarta a nyilvánossággal megosztani, az egyik alkalmazottja megtette a blogjában. Noha a bejegyzést azóta eltávolították az oldalról (a Google-cache hírünk írásának idején még őrzi), a tartalma gyorsan eljutott a szaksajtóhoz.

Hirdetés

Ezek szerint a csereprogram 2010. március 5-én indul és szeptember 30-án zárul, és azok vehetnek részt benne, akik ebben az időszakban új PC-vel vagy anélkül vásárolnak egy cserére jogosító Office 2007 változatot (ezek listáját mutatja az alábbi táblázat). A csomagot legkésőbb az akció időtartamának végéig telepíteni és aktiválni kell, így lehet jogosultságot szerezni az ingyenes Office 2010-re. Ezt a termék – jelenleg júniusra tervezett – kiadását követően, de legkésőbb október 31-ig lehet majd beszerezni, közvetlenül az internetről vagy DVD-lemezen a Microsofttól – ez utóbbinak vannak költségei.

Amint az ismert: az Office 2010 hét 32 és 64 bites kiadásban lesz elérhető asztali szoftverként, de ezek közül a boltokban a vásárlók csak hárommal találkoznak majd, a Home and Student, a Home and Business és a Professional változattal. Két kiadás (a Standard és a Professional Plus) kizárólag mennyiségi licencet vásárló ügyfelek számára lesz elérhető, a Professional Academic változathoz csak diákok és az oktatásban dolgozók juthatnak hozzá, a Works termékvonal helyébe lépő, fapados Starter pedig kizárólag újonnan vásárolt számítógépeken előtelepítve kerül forgalomba.

Az asztali alkalmazásokkal egy időben tervezik bemutatni az internetes böngészővel használható Office Web Appset is, amely a Word, Excel, PowerPoint és OneNote online kiadásaiból áll. E cloudalapú változat a tervek szerint kevesebb funkciót támogat majd, mint a nagyobb testvérei.

Előzmények

  • Feljövőben az OpenOffice

    Messze lőtávolon kívül még a Microsoft irodai programcsaládja, de egy nemrégiben végzett felmérés világosan mutatja a nyílt forráskódú szoftverpakk népszerűségét.

  • Elkészült az Office 2010 RC

    Az irodai csomag kiadásra jelölt változata nem lesz nyilvános. A végleges verziót változatlanul júniusra ígérik.