Elkészült az Office 2010 RC

A Microsoft a termékei korai tesztelésére lehetőséget biztosító ún. Technology Adoption Programban (TAP) részt vevő vállalati partnereinek átadta az Office 2010 irodai csomag egy „közel kész” kiadásra jelölt (RC) változatát. A szoftvercég az újabb tesztverzió megjelenéséről elsőként hírt adó CNET News.com-nak elmondta: egy, a fejlesztési ütemtervbe illeszkedő kiadásról van szó, melyet később sem terveznek szélesebb körben hozzáférhetővé tenni, azaz az RC nem lesz nyilvános.

Hirdetés

Az új irodai csomag korai előzetese már tavaly májusban kiszivárgott, de hivatalosan csak júliusban jelent meg. A publikus bétát novemberben adták ki, ezt azóta több mint 2 millió alkalommal töltötték le. A Microsoft változatlanul úgy számol, hogy a termék végleges változata 2010 júniusában kerül piacra.

Amint arról beszámoltunk, az Office 2010 hét 32 és 64 bites kiadásban lesz elérhető asztali szoftverként, de ezek közül a boltokban a vásárlók csak hárommal találkoznak majd, a Home and Student, a Home and Business és a Professional változattal. Két kiadás (a Standard és a Professional Plus) kizárólag mennyiségi licencet vásárló ügyfelek számára lesz elérhető, a Professional Academic változathoz csak diákok és az oktatásban dolgozók juthatnak hozzá, a Works termékvonal helyébe lépő, fapados Starter pedig kizárólag újonnan vásárolt számítógépeken előtelepítve kerül forgalomba.

Az asztali alkalmazásokkal egy időben tervezik bemutatni az internetes böngészővel használható Office Web Appset is, amely a Word, Excel, PowerPoint és OneNote online kiadásaiból áll. E cloudalapú változat a tervek szerint kevesebb funkciót támogat majd, mint a nagyobb testvérei.

Azóta történt

Előzmények