A gamerek már veszítettek a Microsoft elleni Activision-harcban

Elutasított egy amerikai bíróság egy gamerek által indított, fogyasztói trösztellenes pert a Microsoft és az Activision 69 milliárd dolláros felvásárlása kapcsán.

Bár a jelentések szerint a Microsoft gyakorlatilag kizárólag a felhős cégekkel állapodik meg, és a Sonyt már nem is említi, az EU várhatóan így is elfogadja majd a redmondiak ajánlatait, és jól értesült források alapján hamarosan rábólint az Activision 69 milliárd dollárért történő felvásárlására.

Ami viszont már hivatalos: egy San Franciscóban működő szövetségi bíróság elutasította azt a gamerek által indított, fogyasztói trösztellenes keresetet, amelyet ugyanúgy a 69 milliárd dollár üzlet miatt indítottak.

A gamereknek 20 napjuk van pontosítani, hogy esetleg legyen folytatás. A bíró szerint viszont nem tudták alátámasztani a gamerek, hogy a felvásárlás tényleg ártana a piaci versenynek. A vád szerint az egyesülés magasabb árakat, kevesebb innovációt, kevesebb kreativitást, kisebb választási lehetőséget és tartalmi mennyiséget, valamint egyéb versenyellenes hatásokat hozna. Jacqueline Corley bíró szerint ezek a vádak így elégtelenek, nem derül ki, hogy miért és hogyan történne mindez.

Ez a döntés nem érinti az amerikai FTC perét, amelyben szintén blokkolni akarják a felvásárlást. Ugyancsak súlyos aggályai vannak a briteknek, de a Microsoft továbbra is tagadja, hogy ártana az üzlet a versenynek.

Azóta történt

Előzmények