10 évre adná a szabotázstól tartó Sony kezébe a Call of Dutyt a Microsoft

A Sony attól tart, hogy a Microsoft elszabotálja a Call of Dutyt a PlayStationön – közölte a britekkel, akiket a Microsoft 10 éves licencajánlattal nyugtatott.

Az USA és az EU mellett a britek is tartanak a Microsoft és az Activision 69 milliárd dolláros üzletétől. Az egyeztetések kapcsán kiderült, hogy a Sony attól fél, hogy a Microsoft elszabotálja a Call of Dutyt a PlayStationön.

A CMA szerint a Microsoft őket is biztosította arról, hogy 10 éven át licencelné a Sony számára is a Call of Dutyt. A múlt hónapban hasonló megállapodást kötött az NVIDIA-val a redmondi óriás, előtte pedig a Nintendóval. Ezzel mindkét óriást maga mellé tudta állítani az ügy kapcsán. Brad Smith elnök azt reméli, hogy az üzletet nagyon ellenző Sonyt is sikerülne hasonló megállapodással meggyőzni.

Míg a hatóságok a verseny csökkenésétől tartanak, addig a Microsoft szerint az épp fokozódna. Jelenleg arra várnak, hogy a Microsoft milyen biztosítékokat tud adni a jövőre nézve, hogy eloszlassa az aggályokat. Egyelőre a licencmegállapodásokat és a felhős elérhetőséget említik.

A Sony szerint az egyetlen megoldás a konzolpiac és felhős gaming versenyének fenntartására az üzlet blokkolása vagy pedig strukturális változtatás révén a CoD eladása.

A jelentések szerint egyébként az EU hamarosan rábólint az üzletre. A britek április 22-én döntenek.

Azóta történt

Előzmények