- Synology NAS
- Aliexpress tapasztalatok
- Sokan kapják majd meg félig lemerülve a Teslájukat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Netflix
- OpenWRT topic
- Ubuntu Linux
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Már embereken is kísérletezhet Elon Musk agyi implantátumos cége
- Google szolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
kakuk.tamas
addikt
Szóval a Google megint sír, hogy nem képes egy normális szoftvert (office) csinálni, és mindenki a már jól bevált MS ökoszisztémában van.
Mikor záratják be a Google-t úgy végleg? Folyamatosan bőg mindenért, mert béna…
Mindig mindent kitalálnak, lemásolnak, aztán rájönnek, hogy ez sz@r lett, az embereket se érdekli és kukázzák. A másikat meg támadják, mert ők meg sikeresek abban a dologban.
Ez a Google.
[ Szerkesztve ]
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Ha tőlem vásárolnál, olvasd el: https://tinyurl.hu/PKrH/ ~ Zalaegerszeg ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
Mikeee89
senior tag
Ha jól tudom itt az a Google baja, hogy ha pl.: egy Windows Servert akartál futtatni a google felhőjében, akkor többet kért a server licence-ért a Microsoft, mintha azt a szervert náluk az Azure-ban futtattad volna. Ez eléggé versenyellenes. [link]
-
#Chris
tag
válasz
kakuk.tamas #1 üzenetére
Kár, hogy épp az ellentéte az igaz. A Google kitalálta a technológiát, majd lelopta mindenki és mára már szinte az egész világ azt használja. (Kubernetes)
Amit meg az MS az árukapcsolással csinál és vendorlockol, az valóban véleményes, majd a jogászok eldöntik, hogy sért-e valami jogi dolgot.
-
FlasH-BacK
senior tag
válasz
kakuk.tamas #1 üzenetére
Szerintem itt nem konkrétan az office szoftverek miatt "savanyú a szőlő" - egyébként a Google Sheets szerintem kevesebbszer fagy le, mint az Excel, igaz, nem használom egyiket se 10k+ soros táblázatokhoz...
Az, hogy a felhős PaaS, IaaS, stb szolgáltatásait úgy kínálja a szoftverei mellé a M$, hogy azzal a versenytársakat hátrányba kényszeríti a usereknél, tényleg elítélendő.
Mondjuk a hírben nem hivatkozik a szerző konkrét példákra, amire azért kíváncsi lennék.
Szerk.: Mikeee89 köszi a példát!
[ Szerkesztve ]
-
Alaaf Pi
tag
válasz
kakuk.tamas #1 üzenetére
Az MS-nek sincs normális szoftvere, pláne ha egyszerre desktopon, weben és teamsben is használnád.
Az MS-t is be kéne záratni ez alapján, mert ugyanúgy bög mindenért, mert béna.
És nekem inkább tűnik úgy, hogy az MS másol mindig mindent, nem a Google. -
mepet
addikt
Piacszerzes nagyvalalati modszere: egy uj piacon mindent olyan olcson adunk, hogy a konkurencia ne rugjon labdaba. Amikor csodkozelbe kerulnek, akkor meg olcson fel is lehet oket vasarolni. Miutan megvan a monopolium johet az iszonyatos aremeles. (Lasd pl. Watson az IBM alapito eletrajzanak elso par fejezete, ok a penztargep piacon tettek tonkre a teljes konkurenciat.)
A Googlenak meg a Microsoftnak (meg az Amazonnak persze) az a baja, hogy egymassal nem birnak eleg konnyen. Nem ehhez vannak szokva...
MS: oprendszer piac? pipa. Alphabet: online hirdetesi piac vagy webkereso piac? pipa. Amazon: online vasarlas? pipa... -
hdavid95
csendes tag
Az Androidban meg jó mélyen benne van gyárilag a Google Drive. Az nem versenyellenes?
-
Dare2Live
nagyúr
-
tasiadam
addikt
Mondjuk az nem az MS szegyene, hogy az azure, az AWS mellett az egyetlen hasznalhato cloud provider. Alapbol ha licencet vettel tole es sokat, mar olcsobb volt barmelyik OS licence, akar server akar desktop client. Ehhez kepest miert meglepo, ha a sajat OS olcsobb? Minden uzletben a sajat markas termeke a legolcsobb. A cegek es emberek nagy resze az Azuret valasztja, mert stabilan jo (cserebe szar a dokumentalasa), az AWS-t, mert konnyu hasznalni es olcsobb neha (csak neha ledoglik az egesz), a GCP es az Oracle meg a tobbi csak erosen probalkozik.
Gyermektelen, nem házas, másodrangú állampolgár
-
tonyrulez
őstag
válasz
kakuk.tamas #1 üzenetére
Rosszul látod. Google előbb csinálta meg a saját felhőalapú Office csomagját, Microsoftnak addig csak offline volt. Majd utána léptek és csináltak O365-öt. Az online Office meg ugyanúgy ki van herélve mint a Google-é, rendes használathoz még mindig kell az offline app.
4 8 15 16 23 42
-
Miert nem hasznalhato pl. a GCP? Sok szempontbol az AWS/Azure elott jar, szerintem, gondolok itt peldaul a GKE-re vagy a GPS-re. A GKE megitelesem szerint jobb implementacio, mint az EKS vagy az ACS. Oke, hogy ez csak egy szolgaltatas, de eleg kozponti. A GKE halozati resze meg a provisioner is kb. evekre van a tobbitol. (Azt mondanam, hogy GKE >> ACS > EKS.) Nyilvan ez azert van, mert a Google-tol jon a k8s/Borg. Ezenkivul ML-re szerintem szinten a GCP a legjobb.
Aztan analitikaban is szuper a GCP (BigQuery/Dataflow/Spanner).
Masban meg persze az Azure/AWS az erosebb, de nem fekete-feher a dolog.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
tasiadam
addikt
Nem használhatatlan, de inkább nem használják őket, mint igen. Az oracle pl ingyen ad VM-et, csak hogy menjenek, a GCP-t meg nem tudom említeni, hogy ki használja. az ML meg a többi is szép felhőben, de akkor meg a bandwidth az, ami korlázoz, ha hybrod cloudrol beszélünk, mert hiába a sok adat, ha ki is kell vinni. Ha valaki felhőbe építi fel nulláról ezt a dolgot, akkor lehet róla szó, hogy ott oké, jó lehet. de ha nem kell valakinek ML, máris kiesik a scopeból és AWS vagy Azure lesz a választásuk.
Kiemelt MS ügyfélném dolgozom, itt is csak egy Telco cégtől hallotuk, hogy lesz GCP mint teszt, de nem tervezik a használatát.A K8s és bármi konténerizált móka meg kvázi bárhol van, de inkább vállalnak be olcsóbban komplett SaaS-t meg hasonlókat az MS-től és vállalják, hogy kicsit fájdalmasabb lesz a K8s használata, mintsem használnak komplett GCP-t.
[ Szerkesztve ]
Gyermektelen, nem házas, másodrangú állampolgár
-
> Az oracle pl ingyen ad VM-et, csak hogy menjenek
Ja, hat az Oracle Cloud az egy seggfajas sajnos.
> A K8s és bármi konténerizált móka meg kvázi bárhol van, de inkább vállalnak be olcsóbban komplett SaaS-t meg hasonlókat az MS-től és vállalják, hogy kicsit fájdalmasabb lesz a K8s használata, mintsem használnak komplett GCP-t.
K8s van, csak nem mukodik ugy, mint a GKE.
> GCP-t meg nem tudom említeni, hogy ki használja
Twitter, Goldman Sachs, Spotify talan, ilyesmi. Nyilvan nem ok a legnagyobbak, de szerintem vannak helyzetek, amikor erdemes veluk menni. (Pl. ha k8s-fokuszu a deployment.)
while (!sleep) sheep++;
Új hozzászólás Aktív témák
it Európában régóta húzódik a Microsoft felhős ügye, de most a Google is beleszólt a dologba, és versenyellenes gyakorlatokkal vádolja riválisát.
- Formula-1
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple notebookok
- Ukrajnai háború
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Dark Souls sorozat
- Pendrive probléma
- További aktív témák...
Állásajánlatok