Új hozzászólás Aktív témák
-
homerhamm
őstag
Hálaistennek, mert már ez az egész egy vicc.
Üdv: Szabó Lajosné Erzsike.
-
Youri
veterán
A 2 billió+ USD értékű cég nem lehet még nagyobb.... szörnyű hír
RTX ON
-
L3zl13
nagyúr
Egyrészt örülök neki. Nem azért mert nem akarom, hogy az MS tovább hízzon, hanem mert nem vagyok nagy véleménnyel az Activisionről.
Másrészt nem örülök, hogy ennyi idő és pénz ráment már és nem hiszem, hogy ez jót tett volna az egyébb MS által birtokolt fejlesztőstúdióknak.[ Szerkesztve ]
Aki hülye, haljon meg!
-
AxBattler
félisten
Azt azért lehet tudni, hogy az Activision milyen cloud szolgáltatást tud felmutatni, amivel növelné az MS piaci penetrációját?
Mer' ez megint csak egy gumicsontnak tűnik...PlayStation beat Xbox cloud gaming users in 2021
UK cloud gaming statistics[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Dragon's Crown Pro - Battle Hardened Edition
-
cyberkind
nagyúr
Remélem, átmegy, wanker britek.
Paranormal Cocktivity
-
travix
tag
Semmi értelme blokkolni, de legalább jól megmutatták
-
BE4GLE
aktív tag
Fellebezés. Némi kenőpénz. Probléma megoldva.
Redmi Note 9 Pro
-
NumberGuy
tag
Akkor kimondható, hogy megmenekült a Sony?
-
NumberGuy
tag
-
Narxis
nagyúr
Jól tették.
I do not fear, for you are with me. All those who defied me, shall be ashamed and disgraced. Those who wage war against me, shall perish. I will find strength, find guidance, and I will triumph.
-
Egyáltalán érdemes még foglalkozni ezzel a biznisszel? Előre elnézést kérek, de a COD egyre gyengébb. Szvsz MS helyében inkább másra költeném ezt a csekély összeget.
marvel, dc képregények: https://hardverapro.hu/apro/marvel_dc_kepregenyek_eladok_cserelhetok/hsz_1-50.html
-
Polllen
nagyúr
Így.
Alapvetően az indoklással nem tudok egyetérteni. Mert a cloud gamingben nagyok, ezért ne vegyenek új játék francise-t. Meg tisztességtelen előny birtokolni egy játék franchise-t. Mert túl nagyok.
A játékosokra nézve ez nem jelentene semmi újat. Van olyan Cod, ami ki se jött PC-re. Bruhahaha. Ha az új cod nem jön ki valahova, akkor beperlik majd az Activision-t, hogy milyen dolog az, hogy nem adják ki mindenhova?
Amúgy tőlem dönthetnek így, de akkor ezentúl minden exkluzív játékot tessék elkaszálni. Milyen dolog az, hogy a sony-nak, ms-nek és a nintendonak van exkluzív játéka??!! Hát milyen tisztességtelen ez!!!
Vihar a biliben, de legalább tényleg megmutatták...
BITBOYS
Hoz azért az még pénzt.
És akkor a mobil platformot meg se néztük.[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
markknight
veterán
Bezzeg a Diznit semmi nem állította meg annó.
-
iBalu
aktív tag
-
Soulfly842
addikt
-
Gyuri27
félisten
Majd az ms elöször külön megveszi a COD-ot. Mert azt szerintem lehet.
Majd később az activision-bllizardot mert az meg már úgyis mindegy.Vagy egyesül valamilyen formában a két cég. Nem hiszem, hogy ha az ms jogászai nem találnak semmilyen megoldást.
Amd - Radeon - Ryzen
-
-
AxBattler
félisten
válasz
Soulfly842 #17 üzenetére
"A tegnapi közleményben a CMA azt írta, hogy a Microsoft pozíciója a felhőalapú játékpiacon túl erős lehet, ha az Activision játékai kizárólag a felhőalapú játékplatformján, az Xbox Game Passon lesznek elérhetőek - ezért nem támogatja a üzletet."
Nem hiszem el, hogy ennyire kretén lenne a hatóság, ez szándékos szopóroller.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Dragon's Crown Pro - Battle Hardened Edition
-
Narxis
nagyúr
válasz
markknight #15 üzenetére
Pont a Disney esetéből okultak végre.
I do not fear, for you are with me. All those who defied me, shall be ashamed and disgraced. Those who wage war against me, shall perish. I will find strength, find guidance, and I will triumph.
-
olymind1
senior tag
Ennyi pénzből már rég a MS is tudott volna csinálni valamilyen fantasy és vagy sci-fi világban játszódó RTS-t, vagy bármilyen D3-nál jobb hack n slasht össze tudtak volna dobni.. ha a pénz egyszer nem akadály
-
Tajrexi
tag
Őszintén szólva nem tudom ki várt mást. Engedni egy 69 milliárdos felvásárlást ma, amikor repkednek a trösztellenes büntik, és kb minden versenyhatóság célkeresztjében a Big Tech van... Elég szar üzenet lenne.
-
cami][us
senior tag
-
Armandus
kezdő
Nem értek hozzá így megkérdezném. Ha a brit versenyhivatal blokkolja, akkor az 2 amerikai cég egyesülését hogyan akadályozza meg?
"A világ olyanná alakul, amilyenné a fiatalságot nevelik." Jókai Mór
-
floatr
veterán
A MS az ABK-t próbálta megvenni, a sony meg a CMA-t. "Megtalálták" a "legrelevánsabb" piacot, ahol szerintük gondot okozhat, azt a piacot, ahol nemrég a google dobta be a törölközőt érdektelenség miatt.
-
BerserkGuts
őstag
Az activision-nél mindenki jobban tuja csinálni a cod-ot most ugyanolyan szar marad mint volt bravó retek britek.
Amúgyis mindenki jobban járna ha 1 volna csak és nem ez a szarakodás mint a filmeknél is hogy még jön ez, még jön ez, ezt is vedd meg, mert itt csak ez megy hát anyádat azt.
Befizettem netflix-re mert oké, befizettem az amazon-ra okés befizettem HBO-ra befizettem a skyshowtime-ra bár itt retardáltak nem adnak mindent mint amerikaiaknak pl:dexter na szóval elég volt még mi fog jönni akkor inkább encore
12600kf/inno3D 4070ti X3/SamsungOdysseyG7/NH-D15S/Zalman i3+3db120mm/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX), Kingston A2000
-
Kansas
addikt
válasz
blackcoffee #31 üzenetére
Eljöhet még az a pont, mikor az MS úgy dönt, jobban megéri neki inkább nem jelen lenni... bár persze ahhoz ennél alighanem jóval több kell, tekintve a MS által bezsebelt licensz és support díjakat UK-ből.
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka...
-
Gyok2
aktív tag
"Blokkolnám"
[link]
Tiszta Windows rendes ház
-
válasz
BerserkGuts #32 üzenetére
Ja, milyen jó is lenne ha egyszereplős lenne a piac és nem lenne konkurencia
PS5 + Xbox Series S + Nintendo Switch v2
-
Neurotoxin
őstag
+1. Remélem átmegy a felvásárlás. A jelenlegi helyzet szerint 2024-re tolódik át. Ahogy mondani szokták, "Lassú víz, partot mos.".
A Sonynak biztosan sikerült néhány zsebet kitömnie a CMA-nál..
Nagyon kíváncsi leszek a Micro válaszára!A britek nagyot zuhantak a szemben...Ha bukta lesz, még egy elemet se fogok venni, ami Sony."Megemlítették a Call of Dutyt is, amely ha exkluzívvá válna az Xbox Games Pass szolgáltatásban".De nem válna, sőt Xbox ex se lenne belőle..
A Cloud gaminget meg gumicsontnak érzem. Itt is a Sony megijedt, hogy a Micro lebizniszelte, hogy az xCloud igénybevehető lesz más platformokon is, pl. Nintendóéknál. Óvodás viselkedés.
[ Szerkesztve ]
"Fly down to the beach, have a nice cold beer and just enjoy the day" Jokke Sommer .::. Within Temptation .::.
-
cyberkind
nagyúr
válasz
Neurotoxin #37 üzenetére
Nem is értem az állsápontokat, elég csak egy érvet felhozni, hogy a Sony játékok (még most is) exkluzívok, és nem érhetőek el máshol, csak a saját konzoljukon.
Másrészt ha nem a Micro veszi meg őket, akkor jön a kínai kör, az nyilván ezerszer jobb...
[ Szerkesztve ]
Paranormal Cocktivity
-
Kansas
addikt
válasz
cyberkind #38 üzenetére
"Másrészt ha nem a Micro veszi meg őket, akkor jön a kínai kör, az nyilván ezerszer jobb..."
Miért gondolod, hogy mindenképp meg kell vegye őket valaki?
"a Sony játékok (még most is) exkluzívok, és nem érhetőek el máshol, csak a saját konzoljukon."
És azt levezetnéd, ezek közül mennyi olyan IP amit készen(befutás után) felvásároltak, illetve mennyi az amit nulláról felépítettek(vagy fizettek a stúdióknak a felépítéséért - még mielőtt üzleti siker lett volna a játék/franchise)?
Nyilván a Sony messze nem szent, de az MS-féle cukrosbácsi megközelítéstől eléggé távol áll...[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka...
-
cyberkind
nagyúr
Másrészt miért lettek "eladva" a MS-nak? Annyi biztos, hogy érdekesek az egybeesések, amióta nagyjából biztos, hogy a MS megveszi őket, azóta nincsenek balhés sztorik az Acti-Blizz-től, előtte meg...
Egyik se bevásárolt szoftver, de nem elérhető minden platformon az ő címük se, csak szép lassan. Ki közelíti meg a MS-ot, mint a cukrosbácsi, nekem speciel azért jó az üzlet, mert minden megy Steam-re, ami gyakorlatilag a PC gaming nexusa, a többi nem érdekel.
Paranormal Cocktivity
-
Kansas
addikt
válasz
cyberkind #40 üzenetére
"Ki közelíti meg a MS-ot, mint a cukrosbácsi,"
A Microsoft közelíti meg a fejlesztőket... megveszi vagy lefizeti őket, még csak az se kell, hogy a játékos üzletága nyereséges legyen, van elég pénze az enterprise Windows/Office/Azure biznicből..."Másrészt miért lettek "eladva" a MS-nak?"
Piacra lettek dobva, vagy az MS ment bevásárló-körútra?Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka...
-
cyberkind
nagyúr
Akárhogy is nézzük, azért fejlesztőnek a MS-nál, főleg a gaming szegmensben nagyon jó lenni a jelen pillanatban, nincs stressz, határidők, még elért eredményt se kérnek számon, maga a kánaán.
A Micro bárkit megtudna venni, de kevés olyan cég van, aki érdekelt a gaming-ben, most konkrétan egyet tudnék mondani rajtuk kívül, de nem hiszem, hogy ennyit érne nekik.
Paranormal Cocktivity
-
floatr
veterán
"Lefizeti"...?
Egyelőre a sony köt exkluzív szerződéseket 3rd party stúdiókkal. Gondolom az teljesen rendben van, de a ms gonosz. PS tulajként vagyok felháborodva azon, ahogy bezárja a stúdiókat, meg amilyen hulladék portokat adnak ki - ahogy ők fogalmaznának - szándékosan szabotálva a másik platformot.
-
Kansas
addikt
A cikkből:
"Vagyis a világ legnagyobb gamerpiaci felvásárlását nem a Sony vagy a Call of Duty állította meg, és nem is az EU, hanem a britek és a felhős gaming (pedig ebben az ágazatban az összes nagyobb névvel megállapodott a Microsoft, a maga oldalára állítva azokat)."Szóval igen, lefizeti. Egyelőre a Sony tudtommal semmi ehhez hasonlót nem csinált.
Mesélj melyik bejáratott, népszerű branddel rendelkező 3rd party stúdióval kötött a Sony exkluzív szerződést a népszerű IP Sony-exkluzívvá tételére? És kiknek adott pénzt csak hogy ne szóljanak bele?Az Uncharted-széria, a Last Of Us-ok, a Heavy Rain, a Horizon-széria, hogy csak pár példát mondjak, a Sony pénze nélkül nem is létezne a mai formájában, és bejáratott Spiderman játéksorozat se volt előtte, csak kisebbet és nagyobbat bukott one-offok - és a mostani széria is csak limitált ideig PS-exkluzív, ami ugyan lehetővé teszi a Sony-nak, hogy lefölözze a sikert, de ha bukás lett volna, azt teljes egészében a Sony szopta volna be kiadóként.
Az általam ismert összes PS-exkluzív cím esetében a Sony bizony kockáztatta a pénzét, nem volt garantálva egyik se hogy be fog futni, ráadásul egy átlag PC-s játékhoz képest nem ritkán 3-2x hosszabb ideig(5-7 évig akár) voltak fejlesztve(és fizetve a Sony által). Nem mellesleg kb. mindegyik single-player cím...Ehhez képest az MS csak bevásárolná magát a tutiba... nulla kockázat, extra profit...
[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
Tehát ha valakivel szerződést kötsz, akkor lefizeted
A sony is szerződést kötött a CMA-val?A ms nem bevásárolta magát a tutiba, hanem embertelen pénzeket fektetett be egy üzletbe. A sony is befektet, de jóval kevesebb pénze van rá. Hogy a kreatívok arrafelé jobbak...? A sonynak valószínűleg jobb érzéke van ehhez, mivel hosszú ideje ezzel is foglalkozik.
Szerinted nincs kockázat abban, hogy 70 mrd dollárt elkölt valaki a befektetők pénzéből...?!komolytalan vagy
Ne tegyünk már úgy, mintha a sony a gaming ipar hőse lenne. Csak egy cég, aki félti a dominanciáját, és versenyellenes eszközökkel köt az ökoszisztémájához, mesterségesen felpumpálva az árakat, ahogy régen a ms is tette a szoftverpiacon, amiért meg is csapták őket többször is.
-
Kansas
addikt
"Szerinted nincs kockázat abban, hogy 70 mrd dollárt elkölt valaki a befektetők pénzéből...?!"
CoD-ra, Diablo-ra, World of Warcraft-ra, Overwatch-ra stb? Szerintem egy új IP kifejlesztéséhez képest kb. semmi, záros időn belül belül simán visszahozza az árát."embertelen pénzeket fektetett be egy üzletbe."
Magyarul bevásárolja magát a tutiba... rövid távon kiadás, közép-hosszú távon garantált nyereség."Ne tegyünk már úgy, mintha a sony a gaming ipar hőse lenne."
Nem teszünk úgy. Én a magam részéről eddig se tettem."versenyellenes eszközökkel köt az ökoszisztémájához, mesterségesen felpumpálva az árakat"
Ezt azért bizonyítani illene... gondolod véletlen, hogy az MS-t csapták meg többször ilyesmiért és nem a Sony-t?[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
Wow, el se hiszem, érdemi válasz!
Köszi, FF szériával nem voltam ennyire képben, de ahogy nézem a Wiki cikkeket, maga a sorozat soha nem lett PS exkluzív, csak egyes részei... a többség multiplatform, és PS mellett többek között XBOX-ra és PC-re is kijött, sőt van ami Nintendo-ra is meg mobiltelókra.
-
AxBattler
félisten
Ha jól emlékszem, a COD-ok között is volt olyan, hogy bizonyos funkciók PS exkluzívnak lettek beállítva a megjelenést követő 1 évig...
Másrészt egyik Acti címből sem lesz MS-ex, egyszerűen túl nagy lenne a bevételkiesésük (UK-ben piacvezető a Playstation).
És azt sem tudom, hogy az Activision felvásárlása miben befolyásolná a felhős szektor forgalmát... azon kívül, hogy így hozzájuk kerül a Candy Crush, meg a Diablo Immortal."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Dragon's Crown Pro - Battle Hardened Edition
Új hozzászólás Aktív témák
it Nagy-Britannia blokkolta a Microsoft és az Activison Blizzard 69 milliárd dolláros üzletét, a felhős játékiparral kapcsolatos aggályok miatt.
- Üzletből, HP garanciával, HP 255 G8 Laptop 8GB RAM 512GBSSD 15,6" FULL HD kijelző
- Új HP Pavilion Prémium Laptop 1 év garanciával
- Új ASUS VivoBook 15 X1502Z 12 generácios / 8GB /256SSD /WIN11 / GARANCIA
- Bomba áron, HP ZBook 17 G6 Workstation, i7-9850H/32GBRAM/512SSD/Quadro RTX3000/FULLHD IPS
- Újszerü HP Pavilion X360 14.0"FHD IPS-Touch-2in1 I5 10GEN / 512SSD / 8GB / garancia 6 hónap
Állásajánlatok
Cég: Sessionbase Kft.
Város: Budapest
Cég: KIFÜ
Város: Budapest