A Microsoft zárt meghallgatáson győzködi az EU-t az igazáról, az NVIDIA is segít

Eddig nagy esély volt rá, hogy az EU blokkolja a Microsoft és az Activision 69 milliárd dolláros üzletét, de már a Nintendo és az NVIDIA is a Microsoft elnökének oldalán győzködi a trösztellenes hatóságokat.

Az USA és az EU sem nézték jó szemmel a Microsoft és az Activion Blizzard 69 milliárd dolláros üzletét, és jó esély volt rá, hogy blokkolják is az üzletet. A Microsoft most a Nintendóval és az NVIDIA-val karöltve győzködi az EU trösztellenes hatóságát az igazáról, Brad Smith cégelnök vezetésével, egy zárt meghallgatáson. A Microsoft szerint a felvásárlás növeli a versenyt.

Az NVIDIA korábban ellene volt a felvásárlásnak, de már egy 10 évre szóló megállapodást kötött a Microsofttal arról, hogy az Xbox PC-s játékok az NVIDIA GeForce Now játékstreaming-szolgáltatásban is elérhetőek lesznek.

Smith egyébként egy 18 igazgatóból álló delegációt vezet a tárgyalások során, a trösztellenes hatóságok aggályait igyekeznek eloszlatni, EU-s, nemzeti versenyhatósági szakemberek és EB-s ügyvédek előtt.

Smith közölte: tisztázzák majd, hogy a felvásárlás még több játékot juttat el még több emberhez, még több eszközön és platformon, mint valaha. Az aggályokat olyan megoldásokkal oszlatnák el, mint a Nintendóval kötött, 10 éves megállapodás.

A megbeszélésen ott van a blokkolást célzó Sony (Jim Ryan személyében) is, de a Google és az NVIDIA, EA, Valve képviselői is.

Azóta történt

Előzmények