Rossz szemmel nézi az EU a Microsoft és az Activision üzletét

A jelentések szerint trösztellenes figyelmeztetést kaphat az EU-tól a Microsoft az Activision felvásárlása kapcsán.

Jól értesült források azt állítják, hogy a Microsoft hamarosan trösztellenes figyelmeztetést kap az EU-tól az Activision Blizzard 69 milliárd dolláros felvásárlása kapcsán.

Az Európai Bizottság állítólag most készíti elő a listát az aggályairól, és ezt heteken belül el is küldi a Microsoftnak. Az EU trösztellenes hatósága hivatalosan április 11-ig dönt arról, jóváhagyja-e a felvásárlást.

A Microsoft továbbra is állítja, együtt dolgoznak az EB-vel az aggodalmak eloszlatásán, céljuk, hogy több játék jusson el minél több emberhez, a felvásárlás ezt is erősítené.

Az üzlettel nem csak a rivális Sonynak és Tencentnek van ugyanakkor baja, az amerikai és brit hatóságok is rossz szemmel nézik, az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság már pert is indított a felvásárlás megakadályozása érdekében.

Korábbi jelentések szerint a Microsoft alapvetően a Call of Duty 10 éves licencmegállapodásával kenyerezné le az EU-s hatóságokat, a Sonyt és a Nintendót, hogy azok mind rábólintsanak az üzletre – jelezve, hogy valóban nem áll érdekükben elgáncsolni a versenyt.

Azóta történt

Előzmények