Az amerikai óriások segítségét várja az 5G-s hálózatépítéshez Európa

A jelentések szerint az európai telekomcégek azt várják az amerikai tech óriásoktól, hogy szálljanak be a hálózati költségekbe.

A legutóbbi jelentések szerint a legnagyobb európai telekommunikációs vállalatok vezetői elvárják az amerikai tech óriásoktól, hogy valamilyen mértékben vállalják magukra az európai telekomhálózatok fejlesztésének költségeit – amiért azokra nagy mértékben támaszkodnak.

Tavaly 52,5 milliárd euróra emelkedtek a befektetések összegei a helyi telekomszektorban, a hálózatok többek között a Netflix, a YouTube és a Facebook rendszereit is kiszolgálják.

A telekomcégek vezetői szerint a hálózati forgalom egyre hatalmasabb részét generálják a nagy tech platformok, illetve a forgalomból bevételt is szereznek. Mindez részükről azonban folyamatos, intenzív hálózati fejlesztést és tervezést követel.

A vezetők szerint a digitális átállás előnyei csak akkor maradnak fenntarthatóak, ha a big tech cégek is hozzájárulnak a hálózati költségekhez. Konkrét cégek nem neveztek meg, de állítólag főleg a Facebook és a Netflix támogatását várják.

Azóta történt

Előzmények