A legtöbb embert még mindig nem érdekli az 5G

A világ több országában egyáltalán nem törődnek az 5G-vel az emberek, derült ki a Statista jelentéséből.

Tele vannak a reklámok és az ajánlatok az 5G-vel, és tény, hogy immáron nincs hiány elérhető árú, 5G-s androidos okostelefonokból sem. Már az Apple mobiljai is mind 5G-képesek, még a legelérhetőbb árú modell is. Ennek ellenére a legtöbb embert nem érdekli az 5G.

Ezt közölte a Statista, amely szerint Németországban, Ausztriában és Svájcban csak 13-16 százaléka mondja azt az embereknek, hogy érdekli őt az 5G. A legrosszabb Finnországban volt az arány, ott csak az emberek 10 százaléka érzi úgy, hogy megéri foglalkoznia az 5G-vel.


[+]

Az USA fogyasztói tábora valamivel izgatottabb a szabvány kapcsán, ott már állítólag 25 százalék gondolja fontosnak az 5G-s kapcsolódást. Még magasabb volt az arány Kínában és Brazíliában, ezekben az országokban 30 és 41 százalékát érdekli az embereknek az 5G-hozzáférés.

A szakértők szerint jelenleg nagy kérdés, hogy a fogyasztói oldalról a marketing- és médiakampányok ellenére is érdektelenséggel küszködő 5G-piacot fel tudják-e pörgetni az olcsóbb, 5G-képes mobilok.

Azóta történt

Előzmények