Folytatódik a leépítés a Ciscónál

A Cisco System tegnap jelentette be, hogy alkalmazottaik számát globális szinten körülbelül 2 százalékkal csökkentik, ami azt jelenti, hogy a nagyjából 65 ezer embernek munkát adó vállalatnál 1300 munkavállalónak mondanak fel.

Az elbocsátásokat kommentálva a cég szóvivője, Karen Tillman közleményében elmondta, hogy a mostani lépés annak tervnek az eredménye, melynek keretében folyamatosan ellenőrzik a működési hatékonyságot, és vállalat minden szintjét érintő átszervezéstől a döntési folyamatok felgyorsítását, a hatékonyság növekedését várják.

A Cisco tavaly jelentette be, hogy több lépcsőben 14 százalékos, 11 500 főt érintő leépítésről döntöttek, melyben a felső vezetők 15 százalékát is menesztik, és ettől az idei évre több mint egymilliárdos megtakarítást remélnek – akkor 6500-an távoztak a cégtől. A leépítések nyilván nem függetlenek attól, hogy az utóbbi időben a fogyasztói piac felé is tájékozódó hálózatieszköz-gyártó alaptermékei veszítenek népszerűségükből: az IP-routing területén még mindig piacvezetők, de az Ethernet switcheknél már nagyon erős a verseny a HP-val, illetve a kínai Huaweijel. Ugyanakkor a májusban közzétett üzleti eredmények alapján úgy tűnik, hogy a kedvezőtlen tendencia megfordulni látszik, ugyanis a 11,6 milliárd dolláros árbevétel 6,6 százalékkal volt magasabb mint egy évvel korábban.

Azóta történt

Előzmények