Hirdetés

Elbocsátások a Flextronics zalaegerszegi üzemében

Moórné Kercsmár Rita, a cég CSR és vállalati branding igazgatója kedden az MTI megkeresésére megerősítette a Magyar Narancs online kiadásának leépítésre vonatkozó értesülését, de a létszámadatokat nem kívánta kommentálni.

Hirdetés

Borsos József, a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója a magyarnarancs.hu-nak elmondta, hogy még szeptember elején jelentette be a 600 fős csoportos létszámleépítést a cég. A lap arra is emlékeztet, hogy tavaly decemberben ezer dolgozótól, az idén tavasszal pedig 600 embertől vált meg a társaság Zalaegerszegen, ahol azonban még mindig a legnagyobb munkáltatónak számít a jelenleg foglalkoztatott mintegy 5 ezer dolgozójával.

Moórné Kercsmár Rita az MTI-nek a leépítés indokaira vonatkozó kérdésre válaszul elmondta: a Flextronicsnál bevált gyakorlat, hogy folyamatosan felülvizsgálják a gyártási helyszíneket, termékeket és szolgáltatásokat, hogy ezzel is biztosítsák a vevőik által elvárt szolgáltatás színvonalát és igényeinek kielégítését: „Ennek eredményeként hoztuk meg azt a nehéz döntést, hogy zalaegerszegi gyárunkban csökkentjük dolgozóink létszámát” – fogalmazott. Hozzátette, hogy minden érintett dolgozótól végkielégítéssel válnak meg, a hatályos törvényeknek és jogszabályoknak megfelelően. Kitért arra is, hogy törekvésük szerint igyekeznek minél több érintett dolgozónak munkalehetőséget biztosítani más gyáraikban.

Korábbi információk szerint Zalaegerszegen tavaly még mintegy 9 ezer embert foglalkoztatott az elektronikai vállalat.

A szingapúri székhelyű Flextronics Magyarországon Budapesten, Sárváron, Pécsett, Tabon és Zalaegerszegen működtet gyártelepeket.

Azóta történt

Előzmények