Több tízezres elbocsátás a HP-nál

Tegnap több riport is megbízható belső forrásokra hivatkozva közölte, hogy a HP jövő héten jelenti be történetének legnagyobb mértékű leépítését: a nyilvánosságra hozott adatok különböznek, de körülbelül 25-30 ezer állás megszüntetéséről van szó.

A közel tíz százalékos létszámcsökkentés a legtöbb kommentár szerint várható volt, mivel egyrészt az utóbbi évek felvásárlásai folytán túlságosan nagyra duzzadt a vállalat munkavállalóinak létszáma, másrészt épp emiatt, illetve a válság következtében a HP is rákényszerül bizonyos mértékű racionalizációra, amikor például az azonos feladatkörök összevonása eredményezhet megtakarítást.

A cég hivatalosan nem kívánta kommentálni az értesüléseket, de a források szerint a leépítést jövő szerdán, a negyedéves eredmények ismertetésekor kívánják bejelenteni.

A PC-k és a nyomtatók területén piacvezető HP-nál már jó ideje napirenden van és folyik a szerkezeti átalakítás, melynek egy másik mozgatórugója, hogy igazodjanak a technológiai és piaci változásokhoz, amelyeket jelen pillanatban a mobil eszközök robbanásszerű terjedése jellemez. Az előzetes becslések szerint a hagyományos termékekben érdekelt HP épp emiatt a trend miatt bizonyosan bevételcsökkenésről fog számot adni szerdán. Az ISI Group elemzője, Brian Marshall azt nyilatkozta az AP hírügynökségnek, hogy ha a HP legalább 18 ezer embert elbocsát, akkor éves szinten több mint egymilliárd dollárt tudnak megtakarítani ezzel a lépéssel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények