2017. október 22., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Telekom rovat

A UPC is belépett a mobilszolgáltatók piacára

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

A Vodafone hálózatát használják, de minden mást a UPC végez. Közben 200 000 hozzáférési ponttal elindították ingyenes Wi-Fi hálózatukat is. A cég kínálatában kapható mobilok kártyafüggetlenek lesznek. Hűséget sem kell vállalni. Egyelőre ismerkednek a hazai piaccal.

Teljes körű mobiltelefon-szolgáltatást indított és egybefüggő, ingyenes országos lakossági wifi hálózatot hozott létre a UPC Magyarország. Ezáltal a UPC teljes körű szolgáltatóvá vált és teljes lefedettséget biztosít otthon és a lakáson kívül egyaránt. A UPC Mobil teljes mobil szolgáltatást nyújt a szokásos kötöttségek nélkül: nincs hűségvállalás, hálózatfüggetlenek a készülékek, több az adatforgalom és internetes hívások is megengedettek minden csomagban.

Hirdetés

A vállalat néhány hónapja indította el a vezetékes hívásokat mobiltelefonokon is elérhetővé tevő UPC Phone alkalmazást, most pedig még tovább lép: országos közösségi wifi hálózat létrehozásával és a mobiltelefon szolgáltatás bevezetésével.

UPC Mobil néven a vállalat a mai napon elindította saját teljes körű mobilszolgáltatását. Ehhez a UPC a Vodafone rádióhálózatát használja, de minden szolgáltatást önállóan végez és ennek műszaki hátterét is saját maga biztosítja, a SIM kártyáktól a híváskezelésen keresztül a számlázásig. A UPC Mobil a hazai piacon megszokott kötöttségek nélkül biztosít teljes mobiltelefon és mobilinternet szolgáltatást: nem kell határozott idejű szerződést kötni, szabad a tarifamódosítás és lemondás, a készülékek hálózatfüggetlenek, minden csomag a mobilpiaci kínálatnál nagyobb adatmennyiséget biztosít és IP-alapú hangszolgáltatások használatát is lehetővé teszi. A lakossági csomagokból kettő van, a Mobil M (havi 4490 Ft jelenlegi UPC előfizetőknek) és a Mobil L (havi 6490 Ft jelenlegi UPC előfizetőknek). A havidíjban foglalt adatmennyiséget érdemes megfigyelni:

A UPC Mobil jelenleg tehát 2 lakossági- és 3 kisüzleti tarifacsomagot, valamint 4 különböző típusú mobilkészüléket kínál.  A kínálatban elsőként a Samsung Galaxy Young Duos, a Galaxy S Duos, az S5 mini és a Sony Xperia E1 jelent meg. A UPC a meglévő kiemelt ügyfeleinek különlegesen kedvező akciós díjakat biztosít eddigi hűségük elismeréseként.


[+]

Ezzel párhuzamosan a UPC létrehozott egy országos lakossági-közösségi wifi hálózatot is, amely állandó ingyenes csatlakozási lehetőséget biztosít a kábeles és mobilinternet előfizetőinek országszerte 200 ezer ponton.

Emellett Hollandiában, Ausztriában, Svájcban, Írországban, Lengyelországban és Romániában  több millió csatlakozási ponton érhető el a szolgáltatás. A UPC Wi-Free hálózatot az ügyfelek egyszerűen elérhetik: ehhez csupán egy MyUPC-regisztráció szükséges és ezután a saját jelszavukkal bárhol, egyszerre összesen 3 készülékkel csatlakozhatnak díjmentesen és korlátlanul. A UPC lakossági wifi-modemein bekapcsolt, de az előfizetett internet-szolgáltatástól teljesen elkülönülő  Wi-Free hálózat önálló sávszélességgel rendelkezik és csatlakozási pontonként egyszerre öt párhuzamos kapcsolatot képes kiszolgálni.

 

Előzmények

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.