A Google szerint a hangvezérlésé a jövő

Az otthoni eszközök királya a Google Home, ami végre csattanós választ adhat az Amazon Echóra. Jön a 4K felbontásra képes Chromecast is.

Google Home

Bár szinte mindent lehetett tudni előre a mai Google bejelentés kapcsán a vállalat saját gyártású telefonjairól, azért bőven maradt érdekesnek ígérkező része az eseménynek. A keresőóriásnak annyi projektje van, hogy nemrégiben kénytelenek voltak létrehozni az Alphabetet, egy felsőbb réteget, hogy különválaszthassák az egyes területeket. Az internethez köthető dolgok maradtak a Google égisze alatt, ezek között bukkantak fel újdonságok, melyek felfoghatók úgy is, hogy a vállalat felzárkózott a konkurenciához.

Hirdetés

A Google Home válasz az Amazon Echóra, erről először az idei fejlesztői konferencián, a Google I/O-n hallhatott a közönség, majd azóta szinte semmilyen új információ nem látott napvilágot. Most végre részleteibe menően megismerhettük a hangvezérlésre kihegyezett otthoni irányítóközpontot, a november negyedikén startoló, de már most előrendelhető 129 dolláros apróságot.


(forrás: Google) [+]

A vásárlók kétszer három (mangó, marinkék, lila és karbon, hófehér, réz) színvariációból választhatnak, a cserélhető aljú eszköz egy olyan vezeték nélküli hangszóró, amit a Google Assistant révén hangunkkal vezérelhetünk. Két mikrofonnal rendelkezik, menet közben tanulja meg kiszűrni a háttérzajokat a kérésektől. Van rajta egy gomb is, amivel kikapcsolható az állandó hallgatózás, a tetején pedig LED-eket találunk a műanyag burkolat alatt, ezek tájékoztatnak arról, hogy éppen fülel az egység, vagy valamilyen tevékenységhez kapcsolódóan nyújtanak visszajelzést.

A Google úgy döntött, megpróbálja személyre szabni az élményt, ezért a színválaszték, illetve az olyan funkciók, mint a My Day, aminek keretében az asszisztens az aktuális és várható időjárás mellett a pontos időt, illetve a naptárbejegyzéseket is felsorolja.


(forrás: Google) [+]

Az előadás keretében elhangzott, hogy az egész lakást irányíthatjuk a Home használatával, ez elsőre talán túlzás, bár tény, hogy a Nest, a Phillips, a Samsung és az IFTTT is partneri viszonyt ápol a vállalattal, így a ketyere is képes ezekkel kommunikálni azon túl, hogy a saját ökoszisztémát vezérelni képes.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Android Nougat rendszerbemutató

    Kivesézzük a legújabb zöld robotos verzió minden csínját-bínját, beleértve az osztott képernyős elrendezést, az újfajta értesítéseket és a fájlszintű titkosítást.

  • Újabb fotón a Google Pixel XL

    A korábban csak Nexus Marlin néven emlegetett phablet nem az évszázad legélesebb fényképén pózol, az új androidos kezelőgombok viszont megmutatják magukat.