Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
Szerintem meg az oldalra kicsúsztatható QWERTY-billentyűzeté, de sajnos, nem én vagyok a Google.
Xiaomi 13T
-
Arcképgyáros
Valahogy nem szeretem az olyan tech bejelentéseket, amik nem feltétlenül a nyers jelenről (vagy az átlagos emberek hétköznapi eszközéről) szólnak...
[ Szerkesztve ]
Xperia 1 III / Xperia XZ Premium / iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU /Acoustune RS One / WF-1000XM4 / XP-PEN Innovator 16
-
Uzi74
senior tag
Google is rájött végre, hogy az amazon rátapintott a lényegre 2 éve az echo-val.
Csak az USA-ban előrendelhető sajnos, amazon echo-t leszek kénytelen venni először - 2-3 hét múlva az elérhető lesz a kontinensen. -
Matada2.3
veterán
Tetszik az Eco-ra adott válasz, a chromecast még mindig értelmetlen otthon szerintem, a google-fi meg érdekes lehet, de már más is csinált ilyet.
Finn the human
-
Lord Sidious
senior tag
Magyar Storeba kesobb a szinek elnevezese:
Mango Margit, Aqua Marine, Viola Oboa, Karbon Szűrő, Hó Vakság, Réz Gyűjtőgető (vagy Rezes Banda)
-
Quqesz
nagyúr
Várom már melyik cég fogja bedobni az okoswécét(apple,gogli??) Reggel kimész xarni köszön, elmondja a friss híreket,felolvassa az üzeneteidet/mail-jeidet. Megméri hány kiló vagy,mekkora adagot tojtál,elemzi összetételét és ötleteket ad a helyes táplálkozásra. A drágább verzióban lesz beépített kijelző,amit a két lábad közt látsz a deszkán.
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
-=MrLF=-
senior tag
Sose vennék a lakásomba egy ilyen folyamatosan hallgatózó/mindent rögzítő vackot, folyamatosan kikapcsolva meg minek.
nagy +1 a billentyűknek/gomboknak!protonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland
-
ferensz
senior tag
Miert ertelmetlen a chromecast? Nekem egy regebbi 127-es "buta" LG plazmaba van bedugva, a fo funkciok amiket hasznalok a kisebbik webOS-es tv-n, mint youtube, plex, netflix mind elerhetoek lettek a masik tv-n is 30 euroert.
"jah, mert a többi nyelvben a for nem for, hanem kapswagenschmetterling"
-
Воланд
titán
És akkor mostmár lesz a Google-t privacy témában fikázó cikk, vagy nem?
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Upo
addikt
Japánban már régóta ilyenek a wc-k, plusz fűtött ülőke, hangokat elfedő zene/vízcsobogtatás, a végén automata mosás/szárítás is van bennük. A kijelző/kezelőpult inkább oldalt szokott lenni, nem középen. Olyan is van, hogy mikor felálltál az ülőkéről akkor körbeforgatva fertőtleníti. Pár évtizeddel lemaradtál az ötlettel a japánok mögött...
Fura hogy nem jött még a Home-ra a "jól lehallgatják majd az otthoni beszélgetéseket, beépített kém" siránkozás. Bár gondolom az a kikapcsoló gomb nem a mikrofonok áramkörét szakítja meg fizikailag, csak valami hackelhető szoftveres jelzés...
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Arcképgyáros
De a japán WC-k nem tudják kielemezni az ürülék milyenségét...
Van még mit fejleszteni ezeken is(Ui: Isteni érzés, amikor télen ráülsz a fűtőrendszerrel ellátott ülőkére...)
[ Szerkesztve ]
Xperia 1 III / Xperia XZ Premium / iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU /Acoustune RS One / WF-1000XM4 / XP-PEN Innovator 16
-
starr
őstag
Ez volt az a nagy bejelentés?
Poloska eddig is volt[ Szerkesztve ]
-
strogov
senior tag
válasz Dr. 444Hertz #13 üzenetére
De ezt is tudják. Az eredményt pedig a háziorvosnak küldi online.
Bluetooth kapcsolat is megy a telefonnal. Az ülőke le-fel hajtását pl. telefonról megteheted. Bizonyos paraméterek alapján a családtagokat is azonosítja, és naplót is vezet az "eseményekről" ha kell. -
Upo
addikt
válasz #79335424 #15 üzenetére
Gyanítom hogy ez a szokásos online kereső/assistant alapú dolog, azaz a G szervereire küldi az anyagot.
Már a samsung hangvezérlős tévéknél is ment a para, szerintem ez se lesz kivétel, meg majd jön az instructables-re a fizikai mikrofonkapcsoló beépítés.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Kormi76
aktív tag
Pont nem akarok hangvezérléssel irányítani semmit, a beszélgetést meghagyom az emberekre. Ez ki szerint életszerű? Ha mindenki hangvezérelné az eszközeit kész hangzavar lenne.
-
cog777
senior tag
válasz #79335424 #15 üzenetére
Szerk: Upo megelozott.
Elvileg. Gyakorlatban egyre tobb eszkoz tolti fel az adatokat a felhobe tovabbi elemzesre. pl:
Samsung warns that customers should "be aware that if your spoken words include personal or other sensitive information, that information will be among the data captured and transmitted to a third party through your use of Voice Recognition."
[ Szerkesztve ]
HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
-
Arcképgyáros
-
Uzi74
senior tag
Szerintem meg király dolog.
Nyilván csak otthon, saját irodában, autóban van értelme. Egy lakásban nem kapcsolgatod másodpercenként a villanyt vagy váltasz csatornát, viszont ha főzöl valamit és tiszta kosz a kezed nem szívesen tapperálnád a távirányítót, villanykapcsolót ha más rádióadót akarnál hallgatni.
Autóban meg jobb ha a kormányon a kezed (az okos autókig ) -
hemaka
nagyúr
Mondja ezt a google, amikor a siri valojaban egy nagy bukta lett, senki nem akar beszelgetni a telefonjaval, inkabb nyomkodja.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Upo
addikt
Nálunk van a konyhában folyóvíz, ha nagy ritkán ilyent akarok csinálni akkor leöblítem a kezem.
Az autóban meg szoktak a kormányon/mellett vezérlőgombok lenni, nem kell elengedni a kormányt (nyilván olyan autóról beszélünk ahol értelmesen szóba jöhet a hangvezérlés). Angolul még csak-csak, de magyar nyelven szerintem jó darabig még elérhetetlen lesz. Az meg több figyelmet igényel, hogy ellenőrizzem, hogy tényleg azt csinálta-e amit mondani akartam, üzembiztosabb megnyomni azt a gombot a kormányon...[ Szerkesztve ]
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
törölt tag
Érdemes megnézni a The Expanse sorozatban hogyan oldották meg a hangvezérlést, szerintem az elég korrekt, és használható lenne, ha tényleg így működne. Nyilván nem minden helyzetben, és ha valamit nagyon titkolni akarsz, akkor azt továbbra is billentyűzeten pötyögöd be. De azért érdekelne, hogy egy telefonbeszélgetést hogy oldasz meg, ha mások is vannak a közelben? Mert abból pont annyit hallanak, mintha egy SMS-t diktálsz le.
-
cinemazealot
addikt
Nekem nagyon tetszene a hangvezérlés (nekem is tetszett Ironman-ből Jarvis, az I Robot-ból Viki, a Her-ből Samantha stb.), de csak abban az esetben, ha garantálva lenne annak privát és saját hálózaton belüli adatforgalma. Tehát ha a Google csak a technológiát adná, de a szolgáltatás egy védett privát hálózatban működne úgy, hogy az abban elhangzó hanganyagok nem jutnak a Google tudtára.
A gond ezzel ugye az, hogy a Google-nak ez rohadtul nem éri meg, hiszen neki pont az lenne a célja, hogy az ilyen végfelhasználói használattal okosítsák a saját rendszerük tudását is (no meg hogy beszerezzék az így kinyerhető metaadatokat és felhasználói szokásokat), tehát hogy a szolgáltatásért cserébe a rendszere okosodhasson a felhasználás tapasztalataival. Ez azonban már a privát szférát sérti, tök mindegy, mit ígér a Google a begyűjtött hanganyagok azonnali megsemmisítéséről.
Önmagában azonban ez sem lesz jó mindenhova, hiszen egy zajos környezetben csak akkor lesz működőképes, ha odáig fejlődik a cucc, hogy képes a zajból kiszűrni (és megérteni) az én hangomat.
-
Uzi74
senior tag
Autóban címbeírásnál már most is jól használható (nem magyarul, abban igazad van), azt általában nem a kormányról irod be hanem i-drive és rokonaival, szerencsétlen esetben meg érintőképernyővel. Nyilván nem a hangerőállításra van, de ha az ok Google-el játszol valami világnyelven, megdöbbentően pontos.
Otthon meg van ugye 4-10 távirányító a nappaliban, tanítsd meg minden családtagod mit melyik inputra kell állítani, melyik távirányítókat keresse, milyen appot indítson ha zenét akar - ha van univerzál távirányítód azt hogy kezelje, mire irányítsa, mit csináljon ha valami lépés mégsem ment
- na szvsz. erre van a hangvezérlés-persze lehet nélküle élni meg van Workaround mindenre...
-
mizoli
addikt
Így kell elérni, hogy az emberek saját maguk telepítsenek poloskát a lakásukba.
Ügyes[ Szerkesztve ]
-
User64476
őstag
Akkor a google téved.
-
ORCA58
addikt
válasz User64476 #30 üzenetére
Szerintem otthoni körülmények között nagyon kevés esetben lehet értelme a hangvezérlésnek. Így is túl lusták már az emberek.
Minő öröm lehet a családtagoknak, mikor éjjel az ember hangosan társalog a tv-vel villanykapcsolóval netán a klotyóval.Egy nagy közös irodában pláne élvezetes lehet.
[ Szerkesztve ]
-
moleculez
veterán
Épp olvastam a napokban, kínában kis túlzással internet=WeChat. Egy abszolút all-in-one app, ahol mindent megoldasz, az összes közösségi és chat felület, online fizetés, taxi rendelés, tényleg mindent megold. De semmi sincs ingyen: az app küldi "haza" az adatokat, a lakosság nagyrészéről tudják mikor hová megy, melyik étteremben mit eszik, sorolhatnám. Az emberek azt hiszik, van egy app amit el sem kell hagyniuk, milyen kényelmes, pedig valójában önkéntesen jelentkeznek valóságshowba. Ez persze "nyugaton" vagyis nem kínában sem jobb, annyi a diffi, hogy különböző multik, különböző kormányokon keresztül használnak fel, de legalább nem ennyire direkt az egész. Még. A házat azért szeretném offline tartani, amíg, és amennyire lehet.
[ Szerkesztve ]
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
Upo
addikt
Hát most tényleg úgy néz ki mintha én lennék a kötözködő szakmunkás, pedig nem szándékos. A címbeírás tényleg egész jól megy a google rendszeren, a térkép magyarul is egész jól veszi a címeket. Ugye ezt illik álló helyzetben csinálni, akkor meg van az embernek szabad keze, sokszor már az első 1-2 betűből bejön az a cím, ha a bemondást nem találja el elsőre, akkor már kézzel gyorsabb volt. Persze fejlődik a hangfelismerés, de még nem tart ott, és szerintem sokáig nem is fog, hogy ne kelljen ellenőrizni a találatát. Ez meg sok esetben a lényeget veszi el, mármint hogy elvileg nem is kéne rá figyelni, csak mondani a parancsot, de ez ilyen formában nem áll meg, mert az utasítás kiadása helyett az ellenőrzés veszi el a figyelmet. Egyszerű dolognál, ahol úgymond kapcsolóként használnám, ott meg gyorsabb és üzembiztosabb ha használom a megszokott nyomógombot.
Távirányítóknál meg vegyél egy kijelzős harmony-t, állítsd össze a tevékenységeket, és akkor már csak olvasni kell megtanítani a használókat. Ott virítanak a kijelzőn a tevékenységek, csak ki kell választani. Pl. zenehallgatás cd-ről, zenehallgatás netről, film dvd-ről, stb. Ki-bekapcsolja amit kell, bemeneteket beállítja, csatornaváltás, hangerő, stb. azon megy amit beprogramoztál a tevékenységhez, igen komplex rendszereket lehet kezelni vele, akár olyan szintig, hogy mozizásnál leengedi a redőnyt, lekapcsolja a lámpát, forrást bekapcsolja, megfelelő üzemmódba kapcsolja, erősítőt bekapcsolja, bemenetet stb beállítja, tv-t bekapcsolja, lenémítja, a hangerő gombokra az erősítő fog reagálni, a fényerőre a tv, a léptetésre a film forrása (dvd/BR) és így tovább. Rajtad múlik hogy milyen mélységig finomítod a dolgokat. Én csak kívánom, hogy ezt el lehessen érni egy jó hangvezérléssel, mert tényleg egy élmény, hogy megnyomsz 1 gombot a mozizás felirat mellett, hátradőlsz, és minden eszköz teszi a dolgát.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
strogov
senior tag
válasz Dr. 444Hertz #22 üzenetére
Nem hiszem, hogy hightech lenne, mert 5-6 éve olvastam ilyenről először. Inkább csak mocsok drága még japán mércével is (a hasznossága pedig megkérdőjelezhető, mert a teljes labortól messze van).
Nem WC, de van olyan pelenka amire csíkokban a vizeletre reagáló anyagokat visznek fel, és így "leolvasható" ha probléma van. Japánban hasonlót már rugalmas elektronikával, szenzorokkal akarnak csinálni.
-
Arcképgyáros
Értem
Mindenesetre nekem az is futurisztikus élmény volt, amikor ismerősünk mellékhelyiségébe, amikor beléptem, magától felnyílt a WC fedele
(kiskoromban meg véletlenül megnyomtam a seggtisztító vízsugár aktiváló gombot, hát mit ne mondjak, elég ijesztő volt... )Xperia 1 III / Xperia XZ Premium / iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU /Acoustune RS One / WF-1000XM4 / XP-PEN Innovator 16
-
törölt tag
válasz Dr. 444Hertz #36 üzenetére
A fenéktisztítót én is megnyomtam egyszer Koreában, aztán nem tudtam leállítani, mert ugyanaz a gomb nem csinált semmit, és minden szöveg koreaiul volt. A végén kihúztam az egészt a konnektorból
-
törölt tag
válasz moleculez #40 üzenetére
Hát, a WeChat csak egy része a dolognak. Ott ugye nincs 15-féle üzenetküldő, hanem mára mindenki WeChat-et használ erre. Van rajta mikroblog, ahova képeket, híreket, meg hasonlókat lehet osztani, csak az ismerőseid látják, és a kommenteket csak a közös ismerősök (így például a főnököd nem látja, hogy a haverok milyen ökörségeket kommentálnak a képeidre, ha ők nem ismerősei egymásnak).
Van benne moil pénztárca, ami marha kényelmes és egyszerű, nem NFC-vel megy, hanem QR kódot kell lepittyenteni a pénztárnál, így sokkal gyorsabban terjedt el, mint az NFC-s megoldások, amihez megfelelő hardver kell. Más alkalmazásokból, neten is lehet vele fizetni (ez utóbbinál például az oldal által generált QR kód beolvasásával).
Kb mindenkinek van ott hivatalos oldala, aki számít, kb mint a twitter, küldenek ki helyzetjelentést a boltok, promóciók vannak, elég könnyű követni és megosztani bármit.
Lehet vele taxit hívni (bár erre vannak más appok, amik szerintem jobbak, de azokban is lehet WeChat Wallettel fizetni), vonatjegyet venni, meg még egy csomó más szolgáltatás van, amiknek a felét sem használom. Nagyon szerteágazó egy app, és rengeteg dologra lehet használni.Szóval elég komplex, igen És legalább kényelmes. Felénk is mindenkit lehallgatnak, akit akarnak (államilag biztos), de ott legalább nem kell 15 különböző appot használni, mert mindenki ugyanazon van fent.
-
Uzi74
senior tag
Harmony és harmony hub is van már otthon. Jól működik, mióta hub is van, ritkábban veszik el egy infravörös jel - de van pár komplexebb folyamat amit nem lehet igazán jól beállítani - pl tv-t kapcsolja ki és helyette a projektorra tegye ki a jelet - akkor szopás van. Spotify-t/Netflix-et sem tudja elindítani direktben a fire tv-n pl, hiába van az a távirányító is párosítva a hub-bal (csak bekapcsolja a FireTv-t és kézzel adhatsz parancsokat a harmony-n keresztül)
Ezzel együtt az alapdolgok jól működnek és az alexa alapból támogatja a kapcsolatot egy skill-jén keresztül - itt jön képke a hangvezérlés nálam is - akkor nem kell nyomogatni az activity-t a távirányítón vagy a tableten vagy a telefonon vagy keresgéli hogy ki hova tette őket.... - activity Trigger parancsszóval..Egy modifikált Raspberri Pi van a 433Mhz-es rádós konnektorok kapcsolására, van pár wlan Konnektor is már otthon.
Az a szép a dologban hogy az echo támogatja mindhármat vagy direktben vagy ifttt.com-on keresztül, Google home még tudni hova fejlődik, de remélem tudni fogja. Google-nél a chromecast-ok támogatása direkbben a nagy durranás és a multiroom audio, már venném is ha elérhető lenne..... Ezeket nem tudja az echo (még)
-
Arcképgyáros
-
törölt tag
válasz Dr. 444Hertz #43 üzenetére
Nekem nem, mert nem volt otthon senki Aztán megtudtam, hogy milyen jó, hogy a nagy piros gombot nem nyomtam meg, amire azt hittem, hogy kikapcsoló gomb, mert az az épület gondnokát riasztja a wc-be beszoruló gyerekek és nyugdíjasok miatt
Vicces lett volna, ha megszólal a riasztó a házban, és becsörtet a gondnok (a saját kulcsával), és ott talál fenékmosás közben[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
-
őstag
-
fuze
őstag
Elon Musk erre harapni fog
adms.hu | UI Designer
Új hozzászólás Aktív témák
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Path of Exile 2
- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Androidos fejegységek
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Öngyógyító hydrogél kijelzővédő fólia az összes telefonra és eszközre!
- Eredeti Gyári Apple 20W PD gyorstöltő adapter 12hó jótállással/számlával
- Apple Airtag 4 Pack Bluetooth Nyomkövető, Bontatlan, Új, 4 Darabos Csomagolás, 1 Év Apple Garancia
- Insta 360 Flow, okostelefon stabilizátor
- Csere-Beszámítás! Paidashu 27000MAH, 22.5W Gyorstöltő Powerbank!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest