Aktív témák

  • Brutforsz

    aktív tag

    válasz Neil Watts #4527 üzenetére

    Annak idején találtam egy nagyon jó útmutatót a Linux - Windows (XP vagy Vista) dual-bootos rendszer kialakításához (történetesen Ubuntu 7.04-en mutatják be a folyamatot, kisebb eltérések előfordulhatnak a 7.10-hez képest, főként a partícióelnevezési szisztémára érdemes odafigyelni).
    A lehetséges variánsok (Linux - XP, XP - Linux, Linux - Vista, Vista - Linux; a telepítési sorrend is számít) közül kiválasztva a számodra érdekeset lépésről lépésre szépen leírja, mit kell tenned.

    Mielőtt még tiszta lappal indulnál, egy tanács: (miután minden szükséges adatodról elkészítetted a biztonsági másolatot) végezz el egy-két kísérletet - hiszen úgyis nulláról újratelepíteni szándékozol, tehát most kockázatmentesen próbálkozhatsz - például először töröld le az Ubuntut, rakd rendbe a Vista bootolását, majd telepítsd újra az Ubuntut stb, aztán töröld a Vistát, tedd tisztába a grubot, majd telepítsd a Vistát megint, és pattintsd össze a grubot ismét stb. Pár óra játék alatt sok értékes tapasztalatra szert lehet tenni.

    [ Szerkesztve ]

    Te sejted, kik vagyunk, mi tudjuk, ki vagy.

Aktív témák