2013. május 18., szombat

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Ubuntu Linux (téma lezárva)

(#4401) sh4d0w válasza escape (#4392) üzenetére

sh4d0w
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A probléma az, amit vamzi is írt; a kötet mountolva vagyon, nyilván ehhez a művelethez használaton kívülinek kéne lennie. Csatold le azt, amelyiket át akarod méretezni és úgy indítsd a GParted-et. A másik megoldás a GParted LiveCD.

http://takedown.blogolj.net - Takedown The Core | "I can't french"

(#4402) escape válasza sh4d0w (#4401) üzenetére

escape
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nah oké segitségetekkel sikerült lecsapni azt apár giát, de hogy kapja meg a /home mappám? mert azt em tudom leválasztani:S

Jah és utánna hogy tudom visszacsatolni?

[ Szerkesztve ]

Azért kell sportolnunk, hogy szép, izmos halottak legyünk. - Egyelőre hadjárat...

(#4403) dbius válasza Major Major (#4400) üzenetére

dbius
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Thx, hogy megnézted... Szerintem ez ugyanaz a probléma lesz... nálam is nem mindig ugyanott omlik össze a netbankon belül, legtöbbször az sms kód beírásnál, de az oldal betöltése közben is szokott :( A korábbi verziókkal semmi problémám nem volt.

(#4404) sh4d0w válasza escape (#4402) üzenetére

sh4d0w
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Itt már érdekesebb a kérdés, mert függ attól is, hogy a /home külön filerendszeren van-é, avagy hagytad, hogy a telepítő használatba vegye a lemezterületet és automatikusan ossza azt fel. Ha nincs külön filerendszer neki, akkor marad a GParted LiveCD-s megoldás, illetve bármilyen LiveCD jó, amin rajta van a GParted.

Ha külön filerendszeren van, akkor nincs gond, leválasztod, átméretezed, visszacsatolod, pl. mount paranccsal.

(#4405) rtom

rtom
(senior tag)

Na, rájöttem hogy ha a laptop a lábamon van, akkor lefedem az alján lévő nyílásokat, azaz nem kap levegőt szegény, és ezért fagy meg a rendszer szinte szabályos időközönként :B Amatőr hiba...

A frissen telepített 7.04-re feltettem a Xorg-os fglrx drivert (ATI Xpress 1100 kártya), ami működik is, de már a glxgears is 100%-on pörgeti a procit (~1500 FPS-t értem el), ami ledöbbentett. Még ha laptop is...

Szal a kérdés az, hogy mivel próbálkozzak, hogy a proci terhelést csökkentsem. Gyári driver? Egyéb? :F

(#4406) harry3

harry3
(senior tag)

Sziasztok.Amikor telepíteni akarom a Ubuntu 7.10-et akkor nem indul a telepítő.Beírom acpi=off és megy is.Amikor kész és ki akarom kapcsolni a gépet nem kapcsol ki.A menu.Ist fájlban módosítom az acpi=ott-ot acpi=on-ra és nem kapcsol be a gép.Starting up....és megáll, amúgy laptopom van.Mit csináljak?

(#4407) harry3

harry3
(senior tag)

???

[ Szerkesztve ]

(#4408) GD

GD
(PH! addikt)
LOGOUT blog

milyen laptop pontosan?

(#4409) harry3 válasza GD (#4408) üzenetére

harry3
(senior tag)

Asus A9Rp

(#4410) sh4d0w válasza escape (#4402) üzenetére

sh4d0w
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egy lehetséges megoldás.

(#4411) S1Lv3R

S1Lv3R
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Vásároltam egy fusi amilo 1703-as notit, amire ubuntu linuxot (7.10) telepítettem.
A hagot nem sikerül belőnöm rajta , pedig van egy leírás ami szerint beüzemelhető.
A leírás : [link]
Ez alapján eljutottam oda, hogy kicsomagoljam a home könyvtárba a letöltött drivereket, majd parancssorból futtassam a ./configure -t.
Az alábbi hibát dobta a gép : e
silver@ubuntu-laptop:~/Letöltések/ALSA/alsa-driver-1.0.16rc2$ ./configure
checking for gcc... gcc
checking for C compiler default output file name... configure: error: C compiler cannot create executables
See `config.log' for more details.

Ubiban még csak az 1.14-es alsa driver van így azért azt nem tudom használni.
Valakinek lenne ötlete?

Köszi,
Attila :R

This message is built from 100% recycled and happy electrons!

(#4412) Vladi válasza S1Lv3R (#4411) üzenetére

Vladi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nah, hupon azt írták a szakik, hogy kellhez még a libc6-dev csomag. Azt tedd fel, utána nézd meg mi történik.

Ha az alsát forrásból telepíted, szerintem előtte szedd le a csomagolt változatot.

[ Szerkesztve ]

Hallgatni Petőfi!

(#4413) S1Lv3R válasza Vladi (#4412) üzenetére

S1Lv3R
(kvázi-tag)

köszi , most sikerült továbblépnem , de ismételten elakadtam :)
a make parancs kiadása után az alábbi hibát kaptam :
silver@ubuntu-laptop:~/Letöltések/ALSA/alsa-driver-1.0.16$ make
if [ ! -d include/sound -a ! -L include/sound ]; then \
ln -sf ../alsa-kernel/include include/sound ; \
fi
cp -puvf include/version.h include/sound/version.h
`include/version.h' -> `include/sound/version.h'
make dep
make[1]: Entering directory `/home/silver/Letöltések/ALSA/alsa-driver-1.0.16'
make[2]: Entering directory `/home/silver/Letöltések/ALSA/alsa-driver-1.0.16/acore'
copying file alsa-kernel/core/info.c
/home/silver/Letöltések/ALSA/alsa-driver-1.0.16/utils/patch-alsa: 24: patch: not found
make[2]: *** [info.c] Error 1
make[2]: Leaving directory `/home/silver/Letöltések/ALSA/alsa-driver-1.0.16/acore'
make[1]: *** [dep] Error 1
make[1]: Leaving directory `/home/silver/Letöltések/ALSA/alsa-driver-1.0.16'
make: *** [include/sndversions.h] Error 2

pls help :R :K

(#4414) Vladi válasza S1Lv3R (#4413) üzenetére

Vladi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

pecs not fónd... a configurenál nem volt semmi gond? Hogy végződött?

Hallgatni Petőfi!

(#4415) vamzi válasza Vladi (#4323) üzenetére

vamzi
(őstag)
LOGOUT blog

köszi a válaszokta, mostanra tudtam átolvasgatni:D kis időbe beletelt mire rájöttem h is kell a helyekhez adni mappát, de megvan.a többit is köszönöm.

(#4416) S1Lv3R válasza Vladi (#4414) üzenetére

S1Lv3R
(kvázi-tag)

Szia!

Ilyen szöveggel futott le a configure vége:

config.status: WARNING: Makefile.conf.in seems to ignore the --datarootdir setting
config.status: creating snddevices
config.status: creating utils/alsa-driver.spec
config.status: creating utils/buildrpm
config.status: creating toplevel.config
config.status: creating utils/alsasound
config.status: creating utils/alsasound.posix
config.status: creating include/pci_ids_compat.h
config.status: creating include/i2c-id_compat.h
config.status: creating include/config.h
config.status: include/config.h is unchanged
config.status: creating include/config1.h
config.status: include/config1.h is unchanged
config.status: creating include/version.h
config.status: include/version.h is unchanged
config.status: creating include/autoconf-extra.h
config.status: include/autoconf-extra.h is unchanged
Hacking autoconf.h...
silver@ubuntu-laptop:~/Letöltések/ALSA/alsa-driver-1.0.16$

(#4417) Vladi válasza S1Lv3R (#4416) üzenetére

Vladi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az szívás. Kézzel kéne belerakni a pechet. De már kijött a végleges 1.0.16. Azzal nem próbálod ki inkább?

Hallgatni Petőfi!

(#4418) escape válasza sh4d0w (#4410) üzenetére

escape
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Háth asszem h már mindegy volt..
Ugy döntöttem hogy kezdjük tiszta lappal.
letöröltem az ubit, win alatt megformáztam a dolgokat aztán feltettem.

Uh most olyan amilyennek szeretném! :)

Köszi minden segitésget, a Gparted Live-ot leszedtem és kiirtam uh azzal fog menni legközelebb.. :) :R mégegyszer köszi mindenkinek!

Azért kell sportolnunk, hogy szép, izmos halottak legyünk. - Egyelőre hadjárat...

(#4419) tusi74 válasza dbius (#4398) üzenetére

tusi74
(őstag)

Nekem is összeomlott az OTP, mindaddig, míg a következőt végig nem csináltam:
Feltettem Synapticcal a flashplugin-nonfree csomagot, az mégiscsak az Ubuntu-ra van gyártva. Majd sudo nautilus paranccsal root jogokkal bementem a /usr/bin/flashplugin-nonfree könyvtárba, és az ott levő libflashplayer.so-t kicseréltem egy régebbi verzióra történetesen a 9.00 r48-asra.
Ha te az Adobe oldalán levő telepítővel tetted fel a flash-t akkor nem ebbe a nonfree-s könyvtárba, hanem a /usr/bin/firefox, vagy /usr/bin/mozilla-firefox vagy ahová kérted a telepítést, oda tetted fel. Történetesen, akkor onnan kell kicserélni.
Ehhez a 48-as release-hez már elég nehéz hozzájutni, így ahogy megszereztem, fel is töltöttem a rapidshare-ra.

r48-as flash

Lehet, hogy a r67-es kiadás is jó, csak én a 48-asat találtam meg a neten. A 115-ösrül meg több helyen olvastam, hogy elég bug-os.

[ Szerkesztve ]

"Hogy mit kell tenni, azt sokan tudják. Hogy hogyan kell tenni, az kevés embert érdekel. S még ennél is kevesebb az, aki meg is meri tenni." Sri Chinmoy

(#4420) bbazsy

bbazsy
(őstag)

sziasztok..

lényegében ugyanaz a problémám, mint az elején Bero -nak, talán most megoldjuk.
telepíteném fel(ibm z61m, ati x1400), minden OK, de X -et nem tölti be se sima "start and install", se "start in safe graphics mode" -ban sem..
valakinek ötlet, h hogy tudnám működésre bírni? ( azt láttam, h ha már egyszer felmegy, akkor hogy kell leszedni az ati drivert, de fel se ment:) )

-légyszi ha lehet lépésről lépésre, nem igazán használtam még linuxot, de egyetem most rákényszerít:)

köszi
bébé

[ Szerkesztve ]

..

(#4421) dbius válasza tusi74 (#4419) üzenetére

dbius
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszönöm :R megnézem otthon, mert most fogalmam sincs, hogy milyen flash van fent!

(#4422) tusi74 válasza dbius (#4421) üzenetére

tusi74
(őstag)

Szívesen. Akár a flashplugin-nonfree-vel tetted fel, akár az Adobe telepítőjével, mindenképpen az r115-ös kell, hogy fent legyen, mert mindkét módszer azt csinálja, hogy az Adobe-tól lehúzza a legfrissebb flasht.
Tehát, ha mostanában telepítetted, szinte biztos, hogy a 115-ös van fent. Nekem azonnal megoldotta a gondot a downgradelés az r48-ra.

Csak egy a lényeg, hogy minden libflashplayer.so-t cserélj le, ami a gépeden van, mert ha csak az egyik helyen is a friss marad fent, akkor egy az, hogy összeakadnak, kettő, ugyanúgy összeomlik.

[ Szerkesztve ]

"Hogy mit kell tenni, azt sokan tudják. Hogy hogyan kell tenni, az kevés embert érdekel. S még ennél is kevesebb az, aki meg is meri tenni." Sri Chinmoy

(#4423) dbius válasza tusi74 (#4422) üzenetére

dbius
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszönöm a kimerítő tájékoztatást. Úgy tűnik, hogy igazad volt :R valóban a 115-ös volt fent. Lecseréltem az általad is említett 48-asra, és most sikerült belépni fagyás nélkül :C

Csaj azt nem értem, hogy eddig miért működött, mert nem mostanában lett feltéve a flash, hanem kb. egy éve és nem láttam, hogy frissítette volna magát :F

Csak azóta voltak problémáim, hogy frissítettem a firefoxot - nem kézzel - 2.0.0.12-re.

:R

(#4424) S1Lv3R válasza Vladi (#4417) üzenetére

S1Lv3R
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Megpróbálkozom majd az 1.0.16-al hátha..
Mindenesetre valszeg még írok , mivel a wifimet is be akarom majd lőni :))

(#4425) tusi74 válasza dbius (#4423) üzenetére

tusi74
(őstag)

Én pedig úgy jártam, hogy feltettem az Ubit úgy egy hónapja és sohasem fagyott. Aztán valami miatt újra kellett tenni, és ugyanazokkal a beállításokkal kilépett a Firefox utalás közben. Tök jó. Aztán kigugliztam, hogy a 115-ös bug-os és visszadwongradeltem a 48-ra, azóta atomstabil.

(#4426) Vladi válasza tusi74 (#4425) üzenetére

Vladi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na mivan! Felcsaptál linuxosnak. :D

Íme.
Opera is szívás. De ha flashplayert raksz fel elég lehet a szimbolikus link is.
man ln
ln --help

Vagy csak simán a böngészőnek mutatod meg, hogy hol keresse. (Beállítások, bővítmények)

Hallgatni Petőfi!

(#4427) tusi74 válasza Vladi (#4426) üzenetére

tusi74
(őstag)

Ja ja. :D Vagyis inkább dual-bootosnak. De pl. a Gimp-et nagyon megszerettem. Képet már csak azzal szerkesztek. Már az a furcsa, ha a Paint Shop Pro-ra vissza kell mennem. Már csak az Abbyy miatt van Win-em.

Ami igazából a Linuxhoz láncol, az a sebesség. Olyan, mintha új gépet vettem volna. Nem mindegy, hogy reggel 5 percig bootol a gép, vagy 2 percig.

Mondjuk nekem megvan az az előnyöm, a most kezdőkhöz képest, hogy bár most van először huzamosabb ideig fent Linux, de alapvetően kezelési problémám nincs vele, mert a közelemben mindig volt Linux, csak mindig a szoftvereket vártam. Illetve egy pár ZH-t megírtam parancsokból, igaz az sem tegnap volt. De a parancssor, nem idegen. Egyedül a mai napig ez a sudo-zás a furcsa. Bennem még az van, hogy átjelentkezés-->root stb. Ez még mindig szokatlan, de egyébként menni fog ez. Már csak egy OCR kell, és repül a Vista a levesbe.

(#4428) Cathfaern válasza tusi74 (#4427) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ezt az oldalt nézegetted már? Hátha van valami hasznos. [link]

Esetleg egy VirtualBox és rá egy XP nem megoldás?

[ Szerkesztve ]

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#4429) Vladi válasza tusi74 (#4427) üzenetére

Vladi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezigen! Szép pályafutás. :R Hol van már a siránkozás, hogy nincs rendes program. :)
Naugye, hogy a gimp jó. Van már benne 24-bites színtámogatás?
Ocrnek meg ezt bűvöld nagyon-nagyon. A google nekilátott fejlesztetni. Egyszóval lesz belőle valami. :DD

Hallgatni Petőfi!

(#4430) tusi74 válasza Cathfaern (#4428) üzenetére

tusi74
(őstag)

Na ezeket átnézem, köszi. :R

Vladi! Köszi! :R Azóta nem síránkozok, mióta belőttem tisztább hangúra a Skype-t, m int a Win-en , illetve a betűk szebbek lettek, mint MS alatt. Igaz ezeket a beállításokat kinyomtattam, hogy ne kelljen őket bűvölni. Már jelenleg ott tartok, hogy igaz, hogy kezdőknek, de már én segítek, hogy Ubuntuban, mit hogy a www.ubuntu.hu fórumán. :D

(#4431) Cathfaern válasza tusi74 (#4430) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A betűid hogy lettek szebbek mint win alatt? Olyan nekem is kéne :)

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#4432) zabu

zabu
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Tudna valaki nekem mondani egy olyan programot ami nagyban hasonslít a total commanderhez, és körülbelül annyira megbízható?

(#4433) dr_strange válasza zabu (#4432) üzenetére

dr_strange
(senior tag)

krusader?

JRR Tolkien nyelvei - aglardh.middangeard.org.uk

(#4434) Major Major válasza Cathfaern (#4431) üzenetére

Major Major
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem a betűk alapból szebbek az Ubuntun mint a windowsban, ez volt az egyik ok ami miatt átváltottam. (kezdtem megvakulni 1600*1200@20,3"-on)
Az hogy Tusinál rondák voltak, inkább valami bug lehetett :)

The recipe for perpetual ignorance is: Be satisfied with your opinions and content with your knowledge.

(#4435) Major Major válasza zabu (#4432) üzenetére

Major Major
(őstag)
LOGOUT blog

Gnome Commander, Midnight Commander, ha nem akarsz kde libraryket telepíteni

The recipe for perpetual ignorance is: Be satisfied with your opinions and content with your knowledge.

(#4436) zabu válasza Major Major (#4435) üzenetére

zabu
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

kösz, synapticban benne van gnome-os meglessük azt

kösz ez pont tökéletes:)

[ Szerkesztve ]

(#4437) tusi74 válasza Cathfaern (#4431) üzenetére

tusi74
(őstag)

Nekem ezek a beállításaim. Simítás, és hinting maximumra állítva.
A betűbeállítások:
Ubuntu-s betűk

A Firefox-os betűknél: Az alapértelmezett a sans serif 16, és a haladó beállítás:
Firefox-os betűk

Msttcorefonts feltéve. Nekem most nagyon tetszik, lehet valakinek van szebb kombináció.

(#4438) rtom válasza dbius (#4398) üzenetére

rtom
(senior tag)

Ha már netbank -nál tartunk, van valakinek khb-s chipkártya-olvasóval? Csak azért van XP a desktop gépemen, mert ezt nem sikerült Ubi alatt beizzítanom, sajna a banknak "csak a középtávú tervei között szerepel a platformfüggetlen netbankolás" (ez most kb. idézet volt a válaszlevelükből, linux alatti használatra irányuló kérdésemre).

A wine-al a win-es FF-et feltettem, és települt a netbank plugin-ja. Elméletileg csak a kártyaolvasót kéne életre kelteni és elérhetővé tenni a wine-os FF alól. A neten olvastam, hogy a CardMan olvasónak van Linux-os támogatottsága, fel is tettem, de az FF olvasásnál belefagy.

Valakinek tapasztalata ilyesmivel? Esetleg ötlet, merre kellene keresnem?

(#4439) bbazsy válasza rtom (#4438) üzenetére

bbazsy
(őstag)

hali

na nagy nehezen felment ubuntu, nagyjából megtaláltam mindent, ami igy hirtelen kell, 1 kivételével. ibm notim van, c2d duo proci. ezt win alatt, de linux alatt főleg 1000mhz-en szeretném járatni 2000 helyett. ehhez valami app van, ami ezt nekem szépen leszabályozza? +ugyanez a helyzet az ati x1400al.

köszi
bébé

..

(#4440) valóságépítő válasza bbazsy (#4439) üzenetére

valóságépítő
(kvázi-tag)

szia,

a panelra jobbklikk: add to panel
a megjelenő alkamlmazások közül pedig kiválasztod a CPU Frequency Monitort

ezután

sudo dpkg-reconfigure gnome-applets

majd egy igen a 'Install cpufreq-selector with SUID root' kérdésre

Ha defaultba is be szeretnéd állitani, hogy milyen módban induljon:

Alt + F2 és elindítod a "gconf-editor" -t
ezen belül apps>gnome-power-manger>cpufreq
és átállítod policy_ac ill. a policy_battery fülnél hogy melyik legyen az alap, persze után használat közben cserélgetheted őket
(nálam 4-et tud, conservative, ondemand, performance és powersave)

[ Szerkesztve ]

valóságépítő technikum

(#4441) ngabor2 válasza valóságépítő (#4440) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

ismét gonosz leszek (szoktam:D): köv. kérdés: parancssor nélkül nem megy? a synaptic-ban nincs reconfigure? sose használtam, ezért kérdezem.

megj.: nem nekem kell a válasz, több okból se:
- én szeretem a parancssort, jelenleg is 8 terminál van megnyitva
- nem notim van, pontosabban a notin is szkripttel oldom meg ezt a problémát
- állandó 100%-on megy a proci, és nem is akarom lassítani.

Rami, te vagy itt a legegyvonalba... - Samy - Sianis megtömött egy pónit :D - palackozott olajradiátor

(#4442) bbazsy válasza ngabor2 (#4441) üzenetére

bbazsy
(őstag)

ada meg c fordításhoz nem kell 100% proci (igaz, X se;)), viszont az számít, h csak 3/4ig útig bírja a noti hazafele, v végig.

köszönöm szépen, ki fogom próbálni este!
-ati szarjait is megtalálom itt?( gondolom nem, mivel cpu conf.. de akkor hol?:) )

[ Szerkesztve ]

..

(#4443) valóságépítő válasza ngabor2 (#4441) üzenetére

valóságépítő
(kvázi-tag)

fú de gonosz vagy. egy kéthónapos ubistól ilyeneket kérdezel? :U

valóságépítő technikum

(#4444) ngabor2 válasza bbazsy (#4442) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

az ati beállítása (mit kell egyáltalán állítani rajta?) asszem mostanában a catalyst control center (leánykori nevén Ati control center) progiban található. pontos részleteket nem tudok, nv kártyám van.

valóságépítő: a kérdés nem konkrétan neked ment, csak az a tapasztalatom, hogy ha elég sok parancssort írsz megoldásként, akkor jön egy ilyen kérdés.

Rami, te vagy itt a legegyvonalba... - Samy - Sianis megtömött egy pónit :D - palackozott olajradiátor

(#4445) Vladi válasza valóságépítő (#4443) üzenetére

Vladi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

csúnya szakállas Jóságos Főgonosz :DDD

Hallgatni Petőfi!

(#4446) dbius válasza rtom (#4438) üzenetére

dbius
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem ezzel kapcsolaban nincs tapasztalatom (nem használok chipkártya olvasót) :(

Szerk: de mi szükség van netbankoláshoz a chipkártya olvasóra?? :U

[ Szerkesztve ]

(#4447) Dave™

Dave™
(PH! kedvence)

Szeretnék kérni egy kis speciális segítséget. Ubi 7.10 alatt van gondom azzal, hogy passzív módban megy a net, mert nem sima adsl-ről van szó, hanem egy helyi szolgáltató LAN csomagjáról. Mivel a házban egy router osztja szét a netet, ezért igényeltem "fix ip"-t, hogy közvetlen kapcsolat legyen a külvilággal, ezt anno win xp alatt a kapcsolat tulajdonságainál, (tartomány?) név feliratú üres mezőbe kellett beírni (na_pppoe_server volt a beírandó szöveg), illetve ha számít valamit, az ip protokolt ki kellett kapcsolni a hálókártya tulajdonságainál, bár most inkább a beírandó szöveg lehet a gond, mert net az van, csak passzív, pedig elvileg fix ip-m van. Ha van ötlet a beállításra, nagyon megköszönném a segítséget! Eddig szemet hunytam felette, de már zavar:) Köszi szépen!

(#4448) zabu

zabu
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Hello!
tegnap beállítottam a felbontást 1280x1024 60hz-re, mivel minden indításbál kéri hogy állítsam át, de eddig nem az adminisztrációs menüben állítottam, ott meg nem változott semmi.
ma indítom be a masinát, erre ugyan az grub bejön aztán kis fekete képernyő, és a monitor hibaüzenete. nem tudja megjeleníteni ezt a módot álítsam át 60hz-re a felbontás maradhat. most parancssorból próbálom átállítani, de mivel nem sokat értek hozzá, pár próbálkozás után feladtam. milyen paranccsal lehet felbontást állítani? vagy ilyenkor mia a teendő?
üdv: zabu

(#4449) PWR válasza Dave™ (#4447) üzenetére

PWR
(senior tag)

és mivel kezdődik az a "fix IP"? (pl. 192.168?) az IP kikapcsolása nekem gyanús...

Üdv

(#4450) Davey7

Davey7
(senior tag)

egy kis segítségre lenne szükségem!

most tettem fel egy ubuntu 7.04-et,de nem megy a net...
UPC-s net,úgyhogy gondolom át kellene állítani a hálókártya MAC címét...

így próbáltam: sudo gedit /etc/network/interfaces

és ott beírtam,h hwaddress ether xx:xx:xx:xx:xx:xx

ezt a segédletet az ubuntu oldalon tlaáltam,de sajnos nem megy így sem....

mi lehet a baj/megoldás?kérlek segítsetek!

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Ubuntu Linux (téma lezárva)
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.