Hirdetés

2013. június 19., szerda

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Ubuntu Linux (téma lezárva)

(#18001) Lenry válasza dbius (#17998) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

CRT monitor, és csak linux alatt jön elő
(egyébként meg, ha a monitor hibája lenne, azt nehezen tudnám printscreenelni ;) )
most épp nincsenek. majd köv. újraindításra

[ Szerkesztve ]

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#18002) v.attis válasza sheratan (#18000) üzenetére

v.attis
(senior tag)

Hát ezt most nem tudom, hogy mi lenne (layer), de az biztos, hogy a radír az fehér csíkot csinál, nem a háttérképet adja vissza...

(#18003) sheratan válasza v.attis (#18002) üzenetére

sheratan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

layer, vagy magyarul réteg. az a lényeg, hogy ha a kép hátterét már összeolvasztotta a beillesztett elemmel, akkor nyilván csak fehéret tudsz radírozni, viszont ha két réteg van külön, és csak a felsőre (amit beillesztettél) érvényes a radír, akkor ott marad mögötte a háttér, ahogy te azt szeretnéd.

Nexus 4 @ CM10.1 + faux123

(#18004) v.attis válasza sheratan (#18003) üzenetére

v.attis
(senior tag)

Kezdem kapizsgálni! Ezt sosem tudtam, hogy mit jelent (rétegek) Nem tudtam mit kell velük csinálni.
Köszönöm!

(#18005) body007

body007
(őstag)
LOGOUT blog

Feltettem haver új gépére az (alternate) RCt - HD4830 van benne - zárt meghajtók engedélyezése (nem töltöttem semmit ATIéktól), compiz feltesz, videó lejátszás röcenésmentes... :U igéretes... :C

* E-cigihez minden nálam! - Aksik, Kazánok, Töltők, Lavatube, Folyadék * Dekorációs/grafikai munkákat vállalok

(#18006) sheratan válasza body007 (#18005) üzenetére

sheratan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

viszont cserébe gma950-es kártyával a .31-14-es kernel meg sem nyikkan (splash screenig jut, aztán nagy feketeség), .28-11-essel bebootol, de a compiz már nem megy azzal sem...

(#18007) Nagytalp

Nagytalp
(senior tag)

Szerintetek mennyire nyugodtan merjek frissíteni RC-re?

Intel 5500HCV Dual LGA1366, Xeon L5638, vízhútés...

(#18008) dbius válasza Lenry (#18001) üzenetére

dbius
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Eddig nem említetted, hogy CRT.

printscreenben igazad van :B eszembe se jutott :N

Nem tudom mi okozhatja, nálam van conky meg screenlet is az asztalon, de ilyen hibát még nem tapasztaltam.

Esetleg a screenlet daemonban nézd meg, hogy nem fut-e olyan screenlet, ami nemkívánatos, vagy hibás.

(#18009) body007 válasza sheratan (#18006) üzenetére

body007
(őstag)
LOGOUT blog

valamit valamiért :D
Pedig mintha olyasmit olvastam volna, h az intel cuccai is jobban mennek (támogatottak)

itt is van:

Új intel videomeghajtó

Az új Intel videomeghajtó a korábban használt "EXA" gyorsítási módról "UXA"-ra váltott. Ennek köszönhetően jelentős teljesítményjavulás várható az Intel videokártyáknál a korábbi kiadáshoz képest.

Nagytalp:hát ha nem is nyugodtan de megpróbálhatod :D Egy hét alatt úgyse sokat fog már változni

[ Szerkesztve ]

* E-cigihez minden nálam! - Aksik, Kazánok, Töltők, Lavatube, Folyadék * Dekorációs/grafikai munkákat vállalok

(#18010) v.attis

v.attis
(senior tag)

Hogyan lehet az összes asztali ikon méretét beállítani? Olyan nagyok, mint egy 50 forintos... :)

(#18011) gersonka válasza v.attis (#18010) üzenetére

gersonka
(újonc)

Jobb gomb: ikon széthúzása? ;)

(#18012) sheratan válasza body007 (#18009) üzenetére

sheratan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

igen, erről én is olvastam, de sajnos a tapasztalat nem ezt mutatja... plusz a gma500-hoz még továbbra is csak hekkeléssel szerezhető működőképes meghajtó :(

(#18013) Major Major válasza Nagytalp (#18007) üzenetére

Major Major
(őstag)
LOGOUT blog

van esély rá, hogy összeborul. én egy friss telepített (vinyócsere) beta óta frissítgetem, és néhány megkerülhető bugot leszámítva jó, de pl. haverom bétára frissített jauntyról, és van vele baja

The recipe for perpetual ignorance is: Be satisfied with your opinions and content with your knowledge.

(#18014) Lenry válasza dbius (#18008) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

valóban nem írtam külön, de az első hszben linkeltem a hardvert, amin fut, ott le van írva :)

elvileg csak az a két screenlet fut, amit látsz is, a sysinfo, meg a naptár
most épp megint nincs, de már anyu is panaszkodott, hogy mi az, meg zavarja. újraindítok, hátha előjön (addig nem tudom eltüntetni, amíg nincs ott :) )

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#18015) v.attis válasza gersonka (#18011) üzenetére

v.attis
(senior tag)

Hát igen, egyesével, ezt én is tudom. De egyszerre? És amikor új kerül ki, az is kisebb méretben kerüljön?

(#18016) gersonka válasza v.attis (#18015) üzenetére

gersonka
(újonc)

Hm, ez már egy másik probléma. Ha nem gond az angol, akkor próbálj itt körülnézni:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1070586

Remélem segítettem! ;)

(#18017) CPT.Pirk

CPT.Pirk
(Szakértő)
LOGOUT blog

Kíváncsi leszek, hogy az új 9.10 képes lesz-e betárcsázni Tonlinehoz...

Valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Ha jól néztem a dolgokat, keyring kezelés probléma adódott 9.04-en, ha az ember frissítéseket telepített.

Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... © Dead Kennedys

(#18018) body007

body007
(őstag)
LOGOUT blog

Megpróbáltam ma feltenni az RCt (alternate) Raid0 tömbre, sikertelenül. 2 vezérlővel próbáltam, alaplapi amd sb600 és Sil akármi kártyával. Mindkettő a grub2 telepítésénél elvérzett...
Pályafutásom alatt 1 raid rendszertr telepítettem, 8.04.3 server, igaz komolyabb kártyára, de arra csont nélkül felment.
Most az alternate vagy a koala vagy az alaplapom vagy a beszerzet "gagyi" kártya szívat?

(#18019) didros válasza CPT.Pirk (#18017) üzenetére

didros
(fanatikus tag)

Erre én is kíváncsi leszek... Szerintem is nagyon gáz lesz, ha nem javítják ki ezt a hibát.
Valami gubanc van a Network Manager és a PPPOE között. Kézzel kell konfigurálni a PPPOE-t,
aztán sudo pon dsl-provider. Egyelőre csak így működik sajnos... :-(

(#18020) CPT.Pirk válasza didros (#18019) üzenetére

CPT.Pirk
(Szakértő)
LOGOUT blog

Én úgy jártam, hogyha egyszer be volt állítva a network managerben a kapcsolat, akkor onnan már mindegy volt, hogy mit állítottam, nem lett jó.

Majd viszek le egy cd-t, és live módban megpróbálom a 9.10-et, csak félek, hogy ha live módban megy is, a frissítés után megint jön a hiba, és akkor reinstall...

Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... © Dead Kennedys

(#18021) sheratan válasza body007 (#18018) üzenetére

sheratan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nekem is volt gondom a merevlemezkezeléssel: az október 20-án kiadott image (ami az RC is lett, ha jól tudom) képtelen volt látni a gépben levő sima satás vinyót. mintha nem lett volna rádugva, annyira nem. közben meg a 9.04 illetve egy vista is simán települt rá.

(#18022) body007 válasza sheratan (#18021) üzenetére

body007
(őstag)
LOGOUT blog

Most íródik a RC server, hátha azzal sikerülne...
Ha mégsem, akkor megnézek egy 9.04 alternate-t utána egy servert. Ezekután 8.10-el és 8.04-el is eljátszom, valamelyik csak felmegy a tömbre... :D

[ Szerkesztve ]

(#18023) body007 válasza body007 (#18022) üzenetére

body007
(őstag)
LOGOUT blog

Feladom mára... :W
Kb. 15x próbáltam (15 féleképen) de a grub-ot nem tudja felírni.
Olvastam, h külön particióra kell rakni a /boot-ot (nem raid-re), de csak nem akar összejönni. Meg nem is értem, h müködne ha kihagyok 1 Gigát a tömbből a /boot-nak (még a raid bios-ban), a tömbre megy a rendszer, honnan tudja melyiknek az mbr-ében van a grub?
Még arra gondoltam, h utólag varázsolom rá de az se olyan egyszerű, mivel live alatt 0 raid kezelés van :U

(#18024) coqito

coqito
(tag)

Sziasztok!

Olyan gondom van nekem, hogy a prescott Hyperthredinges p4 -es 3ghz -es processzoromon a HT nem indul be, windows 7 alatt tökéletesen megy, ubuntu 9.10 RC alatt meg nem, de 9.04 alatt sem működött. Mit kéne megpróbálnom hogy működőkepéssé tegyem, illetve találkozott már valaki ilyen gonddal?

Üdvözlettel: - CoQito-

Olajfinomíto? Ekkora pazarlást, 100 éve finomítják, és még mindig borzalmas az íze...

(#18025) Nkboy válasza coqito (#18024) üzenetére

Nkboy
(senior tag)
LOGOUT blog

Ubuntuforums
Google
ph!
Livingubuntu

A fekete kormánylégzsák a bézs utastérben felér egy őszinte vallomással

(#18026) lakisoft

lakisoft
(PH! addikt)

Sziasztok! Valaki tudna nekem segíteni Tomcat konfigolásban?
Előre is köszi!
lakisoft

MSSQL developer, DBA //+36705086226 www.horgasztuning.hu - C&R 4eva

(#18027) Sweet Lou 6

Sweet Lou 6
(őstag)
LOGOUT blog

Üdv.!

Szerintetek egy 2.4 Ghz Celeron, 512MB memóriás gépre Xubuntut, vagy inkább Ubuntut tegyek?

http://sweetlou6.wordpress.com/ | Ha két lehetőség közt nem tudsz dönteni, csinálj egy harmadikat.

(#18028) Kicsirics77 válasza Sweet Lou 6 (#18027) üzenetére

Kicsirics77
(PH! addikt)

elfut mindkettő de szerintem az xubuntu gyorsabb lesz

Akkumulátorok töltése és karbantartása-->privátban keress

(#18029) Sweet Lou 6 válasza Kicsirics77 (#18028) üzenetére

Sweet Lou 6
(őstag)
LOGOUT blog

Köszi :R

http://sweetlou6.wordpress.com/ | Ha két lehetőség közt nem tudsz dönteni, csinálj egy harmadikat.

(#18030) n0_gAboR válasza Sweet Lou 6 (#18027) üzenetére

n0_gAboR
(őstag)
LOGOUT blog

Unetbootin nevu progyval a letoltott LiveCD-ket fel tudod pakolni pendrivera, es onnan kiprobalni.
Szerintem probald ki mind az Ubuntu, mind a XUbuntu-t, es donts el melyik felel meg neked jobban. (Mindenkeppen a most megjeleno 9.10-et probald ki, beta vagy rc image-el)

(#18031) Sweet Lou 6 válasza n0_gAboR (#18030) üzenetére

Sweet Lou 6
(őstag)
LOGOUT blog

nem az én gépemre kellene, én már megtértem :D (fél éve ubuntu az elsődleges op.rendszerem)
de azért köszönöm :R

(#18032) Speeedfire

Speeedfire
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

a notimra szeretném rárakni wubi-val az ubuntu 8.10-et
és állandóan kapcsolódni akar a netre és letölteni a 9.04-et, de én nem akarom letölteni
3 nap múlva itt a 9.10 majd arra akarom frissíteni
vki megtudná nekem mondani h hogyan tudom kiiktatni?

Weblapom http://goo.gl/q0VKN || Linkkatalógusom http://goo.gl/91Qs4

(#18033) sheratan válasza Speeedfire (#18032) üzenetére

sheratan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

bemész a szoftverforrások menübe (rendszer - adminisztráció - szoftverforrások), azon belül kiválasztod a frissítések menüpontot, és legalul be lehet álltani, hogy milyen upgrade-et engedjen, ezt kell neked semmilyenre állítani egyelőre. aztán majd vissza normálra, ha megjelent a 9.10.

(#18034) Lenry

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

lehetséges neten keresztül távolról bejelentkezni Ubuntura?
mit kell ehhez telepíteni / beállítani a két gépen?

hogy pontos legyek: van egy gépem otthon, Debiannal, meg egy anyáméknál Ubuntuval.
az Ubuntus gépre szeretnék bejelentkezni esetenként akár rootként is, hogy pl a frissítéseket meg tudjam csinálni, vagy ha valami olyan baja van, akkor meg tudjam csinálni anélkül is, hogy haza kelljen mennem.

plusz nehezítés(?): hogy az Ubis gép T-Home-os hálózat tagja, így router mögött van.

illetve milyen biztonsági dolgokat érdemes bevezetni, hogy azért ne tudja akárki átvenni a root-jogot a gép fölött? (a bonyolult root-jelszón kívül)

[ Szerkesztve ]

(#18035) Speeedfire válasza sheratan (#18033) üzenetére

Speeedfire
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

én win-en akarom telepíteni wubi-val h ha később meggondolom magam esetleg váltok akkor ne kelljen megint particionálnom
szóval még nincs is fent a rendszer

(#18036) Major Major válasza Speeedfire (#18035) üzenetére

Major Major
(őstag)
LOGOUT blog

nem értek wubihoz, de annyit hozzátennék, hogy közvetlen frissítési út csak lts-ek között van, sima kiadásokat csak az egyel újabb verzióra lehet frissíteni, tehát 8.10-ből először mindenképpen 9.04 lesz

The recipe for perpetual ignorance is: Be satisfied with your opinions and content with your knowledge.

(#18037) floatr válasza Speeedfire (#18035) üzenetére

floatr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Akkor már szerintem egy virtualbox alá pakold inkább. Eddig a wubiról csak problémákat hallottam. A kollégám a fejlesztőjével volt napi szintű support kapcsolatban, aztán egyszer megunta, és külön partiba rakta.

http://www.humblebundle.com -- Játékok jótékonysági céllal. Egy egyszer használt társasért mennyit adtál?

(#18038) Major Major válasza Lenry (#18034) üzenetére

Major Major
(őstag)
LOGOUT blog

az ubuntun az openssh-server, a debianon az openssh-client csomagnak kell fent lennie
alapból a 22-es portot kell a routeren megnyitni a gép felé, de ezt meg tudod változtatni a config fileban
kellően hosszú és erős root jelszó mellett én azt csinálom, hogy csak akkor megy az ssh szerver, ha tudom, hogy szükségem lesz rá, esetleg ezt parancsikonnal meg tudod oldani szüleid gépén. persze vannak egyéb, mindenféle hitelesítős-ujjlenyomatos eljárások, de ezekben nem tudok segíteni

(#18039) Lenry válasza Major Major (#18038) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

és majd mi alapján találja meg a két gép egymást? IP? vagy regisztrálni kell valahol valamit?
az egyetemen használtunk SSH-t otthonról, de ott a linux.cab.u-szeged.hu-ra kellett csatlakozni

[ Szerkesztve ]

(#18040) floatr válasza Lenry (#18039) üzenetére

floatr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mondjuk IP, de lehet dyndns is

http://www.humblebundle.com -- Játékok jótékonysági céllal. Egy egyszer használt társasért mennyit adtál?

(#18041) Major Major válasza Lenry (#18039) üzenetére

Major Major
(őstag)
LOGOUT blog

ja igen, erről megfeledkeztem :)
én dyndns-t használok, de megoldható úgy is, hogy a gép elküldi neked e-mailben az aktuális IP-t, mondjuk akár az előbb említett ssh szerver indítással összekötve egy scriptben

(#18042) Speeedfire válasza Major Major (#18036) üzenetére

Speeedfire
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

akkor megvárom a 3 napot és majd a 9.10-et rakom fel egyből

(#18043) floatr válasza Speeedfire (#18042) üzenetére

floatr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szvsz, a daily image-ről vagy épp az RC-ről felrakva sem tévedsz már nagyot, mert a nagy napon megkapod az aktuális rendszert automatikus frissítés formájában

[ Szerkesztve ]

(#18044) sheratan válasza floatr (#18043) üzenetére

sheratan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

még csak nem is aznap szokott jönni a végleges frissítés, mert áltlaában akkor jól leterheltek a szerverek, hanem 2-3 nappal előtte, tehát már aki 9.10-et használ, az a véglegest használja elvileg (nekem például már 1-2 napja nem jött olyan jellegű frissítés, csak ilyen mozilla meg chromium daily).

(#18045) Obi-1 válasza Major Major (#18036) üzenetére

Obi-1
(őstag)

Amikor én használtam wubi 7.04-et, akkor még a frissítés sem működött, csak friss 7.10 wubi install volt lehetséges. Most már lehet alóla frissíteni?

Only a Sith deals in absolutes.

(#18046) Lenry válasza Major Major (#18041) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

köszönöm mindkettőtöknek, regisztráltam DynDNS-en, mostmár csak ennek a hulladék routernek kellene elmagyarázni, hogy jó lenne, ha megnyitná a 22-es portot (vagy legalább hajlandó lenne betölteni a saját setup weboldalát :W )

(#18047) Major Major válasza Obi-1 (#18045) üzenetére

Major Major
(őstag)
LOGOUT blog

szemály szerint sosem használtam wubit, ennyit találtam a témában:
Wubi dist-upgrades from 7.04 are not supported and will probably not work. Dist upgrades are fully supported from 8.04.

(#18048) Speeedfire válasza floatr (#18043) üzenetére

Speeedfire
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ha már egyszer ígyis-úgyis letölti akkor inkább majd a 9.10est töltöm le
amúgy sem valami nagy a sávszélességem

(#18049) body007

body007
(őstag)
LOGOUT blog

Sikerült felhegeszem raid tömbre a 9.10 RCt :D
Igaz nem a legszebb módon - egy 1 gigás pendrive lett a /boot - de legalább megy. Kicsit lassan indul, de miután betöltötte a kernelt (kb. 10 mp.) hasít mint szél.
Így kaptam egy plusz biztonsági szintet, mert a drive a lakáskulcsomon van, ha nem vagyok otthon nem lehet elindítani a gépet :DD
Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem. Mennyit bír egy ilyen pendrive (élettartam)? Ha véletlen kiesik (megsül, eltörik, megeszi a kutya, etc...) lehet valahogy pótolni, h a rendszer meg maradjon? Lehet róla biztonsági másolatot készíteni (valami clone esetleg)?

(#18050) ngabor2 válasza body007 (#18049) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

dd lesz a te barátod.

dd if=/dev/sdb of=/home/user/pendrive.img

aztán kiíráshoz (jó közelítéssel) az if-et meg az of-ot meg kell cserélni.

amúgy elég sokat kibírnak a pendrive-ok, egy van az én kulcstartómon is, a burkolat már viseletes, de jól működik.

Rami, te vagy itt a legegyvonalba... - Samy - Sianis megtömött egy pónit :D - palackozott olajradiátor - 9. PH tábor - 2013. július 18-21, Szelidi-tó: http://prohardver.hu/tema/9_ph_tabor_elokeszuletek/friss.html

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Ubuntu Linux (téma lezárva)
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.