Nekem megkérdezi, hogy mit csináljon vele, megnyitás vagy törlés. Ha semmit sem mondok neki, akkor az "Asztal"-ra menti.
Sajna én sem találtam, hol lehet beállítani neki a cél könyvtárat. 

Nekem megkérdezi, hogy mit csináljon vele, megnyitás vagy törlés. Ha semmit sem mondok neki, akkor az "Asztal"-ra menti.
Sajna én sem találtam, hol lehet beállítani neki a cél könyvtárat. 

zoli@zoli-desktop:~/openchrome$ ./autogen.sh
autoreconf2.50: Entering directory `.'
autoreconf2.50: configure.ac: not using Gettext
autoreconf2.50: running: aclocal
autoreconf2.50: configure.ac: tracing
autoreconf2.50: configure.ac: not using Libtool
autoreconf2.50: running: /usr/bin/autoconf
configure.ac:38: error: possibly undefined macro: AC_DISABLE_STATIC
If this token and others are legitimate, please use m4_pattern_allow.
See the Autoconf documentation.
configure.ac:39: error: possibly undefined macro: AC_PROG_LIBTOOL
autoreconf2.50: /usr/bin/autoconf failed with exit status: 1
zoli@zoli-desktop:~/openchrome$
Ezt a kimenetet adta.
Hasonló notebookra telepítettem Ubuntut, igaz, nem a legújabbat, hanem a 6.06-ot. Persze ilyen kevés memória esetén LiveCD felejtős, alternate install kell, ami szöveges a telepítés végéig. Természetesen felrakja a GNOME-ot, úgyhogy nem gond, ha utána grafikus felületet szeretnél, alapból úgy indul. A Logout.hu-n van egy írásom a Xubuntu telepítéséről ue. notebookra, ha érdekel, nézd meg (azért cseréltem le a Xubuntut, mert várakozásaimmal ellentétben nem állt annyira kézre a kezelőfelülete, mint a GNOME-é).
http://takedown.blogolj.net - Takedown The Core | "I can't french"
(#4754) Dark Archon válasza korcsi (#4730) üzenetére
Köszi, de ööö
Nem vagyok ám profi Linuxos, a scriptet hova kell írni? Ez olyan, mint a .bat DOSban?
Dark Archon | i5-2500K - GTX 560 Ti - 8Gb - Windows 7 x64 | BC2: DarkArchonHUN
(#4755) 7 válasza Dark Archon (#4754) üzenetére
Hasonló, igen. Alapvetően a scriptek egy környezet alapvető parancsaiből felépített kis kódok, amik ezt-azt csinálnak (nem feltétlenül rendszerszintűek, írtam én már játékhoz is scriptet).
Általában véve egy scriptet egy file-ba szoktunk írni, aminek futtatási jogot adunk (általánosan elfogadott, de egyáltalán nem kötelező gyakorlat, hogy .sh kiterjesztést biggyesztünk a filenév végére), aztán a megfelelő helyen meghívjuk az adott file-t.
Futtatási jog adása: sudo chmod +x /elérési/útvonal/filenév
Nem olvastam vissza a problémafelvetésig, kérek érte elnézést. 
[ Szerkesztve ]
nagyádám | egy ideig nem leszek, ne keress :)
(#4756) Major Major válasza Sianis (#4748) üzenetére
Vamzi kolléga jól mondta, az ati-ról volt szó, akik az utóbbi időben áttértek ez ubihoz hasonló verziószámozásra.
Nem akarok kukacoskodni, de hol van ez a Hardy beta? 
The recipe for perpetual ignorance is: Be satisfied with your opinions and content with your knowledge.
(#4757) Major Major válasza palota (#4752) üzenetére
autoconf fent van?
ez a leírás elég jól néz ki
The recipe for perpetual ignorance is: Be satisfied with your opinions and content with your knowledge.
(#4758) rtom válasza Major Major (#4756) üzenetére

ÖÖÖ, tényleg kukacos.... 
(#4759) Major Major válasza rtom (#4758) üzenetére
Az alphát én is tudtam, köszi. 
Szia!
Szerinted menni fog? 
PRIVÁTBAN ÁRAZÁS NINCS! || Sok giga tárhely ingyen: http://db.tt/YxwMpQ9 || "A nagy erő nagy felelősséggel jár." - Ben Parker (Pókember) || Az összes beárazós topik egy helyen: http://goo.gl/PO9Ft
(#4762) korcsi válasza Dark Archon (#4754) üzenetére

Igen kb.
én a /usr/local/sbin/ könyvtárba tettem így megtalálja magától
illetev beállítottam a fájlhozzárendelésnél a graf felületen, hogy a videofájlokhoz hogy legyen egy "gnome-terminal playontv $1" bejegyzés is. Így jobb gomb a videófájlon, kiválaszt gnome-terminal és kapsz egy terminált, ahonnan tudod vezérelni a lejátszást.
Fontos! Kilépés q-val, nem csak úgy bezár terminál ablak.
42; Eladó intel i5-3550s alaplappal és Radeon 7870-es VGA: goo.gl/jHqwT
(#4763) Dark Archon válasza korcsi (#4762) üzenetére
Köszi meg yetikenek is köszi
Ki fogom próbálni otthon, remélem sikerül. A script tényleg csak 4 sorból áll? Mert olyan fura alatta az inaktív görgetősáv, mintha hiányozna valami.
[ Szerkesztve ]
(#4764) 7 válasza Dark Archon (#4763) üzenetére
Nincs mit 
nagyádám | egy ideig nem leszek, ne keress :)

Le se tudom tölteni
Bármelyiket lehúzom, a gdebi szerint hibás próbáltam operaval és ff-el is.
nem csak az volt a legközelebb
Sárospataki vagyok 
Azért kell sportolnunk, hogy szép, izmos halottak legyünk. - Egyelőre hadjárat...

Sziasztok!
Van két asztaligépem hálózatban, közöttük router. Nah szóval az egyiken van egy XP, a másikon XP és Ubuntu. Az a baj ha az Ubuntut indítom el akkor a másik gépről (XP) nem tudok az Ubuntu-s gép XP-s (NTFS) cuccai között matatni, mert nem látom a gépet a hálózatban, ha mindkét gépen XPvel vagyok akkor minden ok. Ötletek?
VAZZE!
Ezt nézzétek meg: link
- Stranglehold
VÉGRE IDE IS ELJUTOTTUNK!!! 
Üdv. core2
[ Szerkesztve ]
PRIVÁTBAN ÁRAZÁS NINCS! || Sok giga tárhely ingyen: http://db.tt/YxwMpQ9 || "A nagy erő nagy felelősséggel jár." - Ben Parker (Pókember) || Az összes beárazós topik egy helyen: http://goo.gl/PO9Ft
Hallgatni Petőfi!

Sztem félreértettél.
(Nem biztos, de én arra gondolok) Mint két gép megy. Egyiken Ubi(meg XP is, de nem az megy) a másikon XP. Az Ubuntus gépben van három vinyó, kettő ntfsre van formázva és egy ext3-ra. Én azt szeretném , h ha az Ubuntut indítom ezen a gépen akkor is tudjak turkálni ennek a gépnek a Windowsos cuccai között a másik gépről XP alaltt, de nem tudok mert nem látom a hálózatban. 
Tudtommal a Samba Win - Linux között müködik, nem?
Remélem most már érhetőbb voltam. 

(#4772) Dark Archon válasza korcsi (#4762) üzenetére
Hát, az írja, hogy nincs gmplayer-em. Én meg ezt nem igazán találtam a programok hozzáadásánál. VLC Playernél hogy kéne kinézzen a script? Köszi 
(#4773) korcsi válasza Dark Archon (#4772) üzenetére

synaptic, mplayer, ott kell lennie. Multiverse tároló!

Samba. Feltételezve, hogy 7.10-es Ubuntu van fenn vagy az ntfs-3g telepítve, hogy szerencsétlen linux írni is tudja a win-es állományaidat. Csak ne felejtsd el megosztani ![;]](/dl/s/v1.gif)
(#4775) Dark Archon válasza korcsi (#4773) üzenetére
Megvan, talán működne is, de... ez volt a könnyebbik része. Még mindig nem tudom aktiválni a tv-kimenetet, emiatt aztán nem is találja a 0.1 kijelzőt. A VGA-nk hasonlít, el tudnád küldeni a te xorg.conf-odat vagy leírnád hogyan aktiválhatom a tv-kimenetet? Köszi 
A jelenség:
darky@darky:~$ playontv.sh sup.avi
MPlayer 2:1.0~rc1-0ubuntu13.1 (C) 2000-2006 MPlayer Team
CPU: Intel(R) Core(TM)2 CPU 6400 @ 2.13GHz (Family: 6, Model: 15, Stepping: 6)
CPUflags: MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1
Compiled with runtime CPU detection.
vo: couldn't open the X11 display (:0.1)!
MPlayer GUI requires X11.
mplayer: could not connect to socket
mplayer: No such file or directory
Failed to open LIRC support. You will not be able to use your remote control.
Playing sup.avi.
AVI file format detected.
VIDEO: [XVID] 624x352 24bpp 23.976 fps 1117.2 kbps (136.4 kbyte/s)
Clip info:
Software: cant touch this
SUB: Detected subtitle file format: subviewer
SUB: Read 698 subtitles.
SUB: Adjusted 4 subtitle(s).
SUB: Added subtitle file (1): ./sup.srt
vo: couldn't open the X11 display (:0.1)!
Error opening/initializing the selected video_out (-vo) device.
Exiting... (End of file)
darky@darky:~$
[ Szerkesztve ]
Nem sértő a kérdés, már csak azért is, mert valahol jogos is: ntfs-config felrakása után, ha elindítottam *, utána megkérdezett annyit, hogy legyenek-e írhatók az ntfs paírtciók, és ennyi, bezáródott. Szóval nem vagyok benne biztos, hogy ez így oks-e.
*pontosabban nem én csinálom, hanem csak segítek egy barátomnak neten keresztül. Bár már erősen fontolom, hogy távsegítséggel kéne nyomni, tényleg nincs ehhez egy jó linuxos howto? 
"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano
Nem értettelek félre. A samba az a protokoll amin keresztül tudsz fájlokat átvinni linuxról (Ubuntu ami fut) windwosra.
Vagy van még más is. 
Hallgatni Petőfi!

koszi, de nem nekem kell 
en csak javasoltam egy alternativat a samba helyett, attol fuggoen h a kollega mennyit szeretne matatni a fajljait.
350z - g35
szerintetek mit szolna egy pentium1 166mhz; 32md sdram; 16mb ati rage pci;noname alaplap 2500mb caviar az ubuntu server verzióhoz? ugyan is ebből a vasból a hétvégén egy szervert szeretnék képezni és jelenleg az ubuntu server verzióját szedtem le os-nek.a feladata csak a netmegosztás lenne.
Plusz csinált még valami partizán dolgot, ami miatt szívsz Te is a barátod is meg a jedi lovagunk. 
Ha írni is akarod a partíciót az fstabban kell beállítanod. Pár szó csak, nem kezz ehhez külön segédprogram.
Itten meg egy jónagy hótu.
Vagy ez. Ne zavarjon, hogy fedóra. Legalább nem használnak benne ntfs-configot. Meg a selinux sem kell neked.
Hallgatni Petőfi!

nem tudom mennyire látszik(képen annyira nem, de kb hányadékul néz ki 1680-ban.
kicsi, nem szép betűk, stb... ötlet?
-a mókás, h _csak_ a google néz ki így, mindent más jó.
mod: meg ha már írtam: egér görgetőjének sor-számár(h hány sort húzzon le egy "kattanásra") hol találom?
[ Szerkesztve ]
..
nemtudom, a guglidon nem látok semmi hányadékot, lehet nem adja vissza a kép.én a betütipusokkal és méretekkel játszottam, meg azokon belül a simítással.meg ahogy járom a netet és találok ujabb finomításokat a betükhöz mindet állítgatom is befele, de sajna nem tudom már miket hasznéltam eddig, azt tudom h már vagy 3 howto-t megcsináltam. a görgöre nincs válaszom, nem tudom.
(#4783) Dark Archon válasza bbazsy (#4781) üzenetére
Mivel ettől nekem is kifolyt a szemem, ilyenre állítottam. A megoldás: Rendszer/ Beállítások/ Megjelenítés/ Betűkészlet/ Fekete-fehér. Ekkor lesznek a legnormálisabbak a betűk, de játszhatsz az egyéni beállításokkal is meg a betűtípusokkal, nálam az ilyen.
Sziasztok!
Már megint én... 
Azt kérdezném, hogy ha felrakom az Ubit akkor a másik gépemen zavartalanul megy a net?
Találtam a routeremhez (asus wl520-gc) egy linuxos drivert... Arra is szükségem lenne?
A másik gépen wl-138g V2 van a jel fogadására kiképezve. 
ÚÚÚ de hülyén fogalmaztam... 
Üdv. core2
ha megvan a driver akkor elvileg mennie kell. de windowsos drivert is feltudod tenni ndiswapper-el vagy hogy is híjjákal.
vírus keresésre mit ajánlanátok ubi alatt? lehetőleg irtani is tudjon, csak mert mostanság esik le, h jó nekem eléldegélnek itt az ubin a kis mocskok, de ha átmásolom az xp-s gépre kiirni akkor már ott rakoncátlankodhatnak, mondjuk azon meg meg a naprakész nod32.de kiváncsi lennék mennyi virus van az ubimon
egyébként most kértem kölcsönbe egy windózos embertől azt a tipikus msnes vírust, h nézd meg a fotóalbumom és küld egy rart.azt mivel tudnám megnézni h mit csinál, vagy visszafejteni, vagy az már nem is ez a topic?
akkor azt kérdezném, h a wine-met megtudja fertőzni?
már megint nem műxik az ubuntu.hu... 

Újraindulás várhatóan holnap délelőtt.
"Egy nemzet szellemi nagyságát és erkölcsi fejlettségét híven tükrözi az, ahogyan bánik az állatokkal." (GANDHI) http://hunny-bunny.hu Hunny-Bunny törpenyúl hobbitenyészet
naháth megkéne tanulnom olvasni

remélem nem látta senki

[ Szerkesztve ]
nemsokara felturok egy 7-es ubuntut, azon be tudom loni a berly-t 2900pro-val? 
/tudom h nem a berly a lenyeg de nekem tetszik...fedoraval telen sajna meg a 22"os monitorom idealis felbontasat sem sikerult beloni(1680*1050) /
Nexus 4
tegyél fel 7.10et és ha felszenvedted a vga drivert akkor compiz. a berylnek már annyi
7.04es dvd-m van az gondolom frissiti magat 7.10-re nem?
Nexus 4
(#4792) Dark Archon válasza korcsi (#4773) üzenetére
Megszenvedtem vele, de működik végre
Fel kellett raknom a hivatalos nVidia drivert, így lett nVidia XServer Settings-em. A scripted is remekül működik, örök hálám
Már csak a VLC Player-t kellene rávennem ugyanerre a mutatványra...

Sziasztok! Felraktam én is a compizt. Próbálgatom, de valahogy nem sikerül a kockaforgatás meg a lánggal írás. Egyszerűbb dolgok mennek, de a "bonyolultabbak" nem. Valaki nem tudna segíteni, egy normális leírással mert én nem találtam. Előre is köszönöm.

Igen, frissíti. (illetve frissítheted)
[ Szerkesztve ]
"Egy nemzet szellemi nagyságát és erkölcsi fejlettségét híven tükrözi az, ahogyan bánik az állatokkal." (GANDHI) http://hunny-bunny.hu Hunny-Bunny törpenyúl hobbitenyészet
Ha 7.10 es ubid van akkor elég ha Hozzáadás/Eltávolítás-ban beirod: ccsm (alias Compiz configuration settings manager vagy Advanced Desktop Effects Settings ).
Feltelepited, majd az asztalra jobb klikk, effektek fül, és ott az egyéniben rámész a beállitások gombra, vagy ezt menüből is megteheted, de igy gyorsabb, innen kiválasztod a kocka munkaasztal azt hiszem és a kocka forgatása plugint és ha megy akor Ctrl+Alt+Egér bal gomb nyomvatartása melett tudod forgatni a kockádat.
Ha igy sem megy, leirom részletesebben.
Sámli Szerintem ha felteszel egy 7.04-et akkor a Frissítés kezelő nem fogja azt 7.10esre frissiteni.
A frissitéskezelő sztem csak a kernelt és programokat nézi..
Ha 7.10-et akarsz akkor azt a 7.10-es cdről kell telepitened.
Én igy gondolom, de kezdő vagyok, uh elnézést ha hülyeséget mondtam.
[ Szerkesztve ]
Azért kell sportolnunk, hogy szép, izmos halottak legyünk. - Egyelőre hadjárat...

Tévedsz, felajánlja a frissítést. Így frissítettem én is.

Köszi szépen. Működik, csak azt nem tudtam, h milyen billentyű kombinációt kell nyomni. ;)
Akkor oké.. 
Már ezt is tudjuk ;)
noon: az írás is ott van.. Nálam CTRL+S el lehet és Ctrl+Backspace a törlés, egyébként be lehet állitani, most azért nem akarok feltenni hogy megnézzem, de ha rákattintasz, akkor az utolsó beállitási fülön ottvannak a billentyü kombináciok.. ;)
A Compiz topicja..
Nézz szét.
[ Szerkesztve ]
én láttam... ![;]](/dl/s/v1.gif)