nekem még mindig nemjó az "amsn"
melyik verziót használod?
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
További témák
Lapcsalád ajánló
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
a Felbontásos, frissítési izére..a saját válaszom
hihi
nagy vállveregetés magamnak ![;]](/dl/s/v1.gif)
ui: ja és müxik
[ Szerkesztve ]
Csomagkezelő azt telepíti, ami a tárolókban van. Ha ott egy régebbi, letiltott verzió van, akkor jönnek elő olyan problémák, mint amivel Te is küzdöttél.
http://takedown.blogolj.net - Takedown The Core | "I can't french"

rtom
(senior tag)
A monitorod pontos paraméterinek ismeretében egy modline sort kéne generáltatni, pl. ezzel.
Aztán a kapott sort beszúrni az /etc/X11/xorg.conf fájl monitor szekciójába. Autogiro rakott fel legutóbb egy xorg.conf-ot, amiben jól látszik, hogyan kell kinéznie. Aztán restart.
köszi szépen, a monitorom frankon beismerte csak 50hzn ment, azt nagyon bántotta a szem, most már 75 

Kephamos
(PH! addikt)
Hardy alatt Gmount iso-val próbáltam mountolni egy .iso-t.
An error occured
Egyes esetekben hasznos információk találhatók a syslogban
próbálja kiadni a dmesg | tail parancsot vagy egy ehhez hasonlót
SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS
Ezt a hibaüzenetet adta. Mi lehet a probléma?
------------------------------
Parancssorban hogy kell iso-t mountolni?
mount-al próbáltam, aszondja, hogy nem blokkeszköz.
[ Szerkesztve ]

rtom
(senior tag)
Jó kérdés. Tedd azt, amit javasol, hogy valami további infót kapjunk a hibáról. Vagy terminálban kézzel próbáld meg mount-olni, akkor beszédesebb.

&rew
(őstag)
-o loop
350z - g35

Kephamos
(PH! addikt)
mount: meg kell adnia a fájlrendszer típusát
Lehetséges, hogy a képfájlal van a probléma?
Régebben sohasem volt ilyen problémám.

rtom
(senior tag)
OpenSuse-re olvastam ezt (bár ez csak kikapcs):
rcbluetooth stop --> stop
rcbluetooth start --> start
Próbáld ki, működik-e itt is. Ha nem, esetleg így: gondolom, külön kernel-modul kezeli a blutyúkot, ezt egy lsmod kimenetében meg tudod keresni (bluez rémlik). Aztán rmmoddal kiszedni a modult, modprobe-val betenni a modult, mondjuk egy-egy script segítségével.
Szia!
A 0.97.2 aMSN-t használok és tökéletesen megy. aMSN innen le is töltheted .deb kiterjesztéssel.
köszi szépen ezer hála 
ui :rapidshare? 
[ Szerkesztve ]
ténylegmüxik

iso mountoláshoz terminálba:
sudo mount /eleresi/ut/a/filehoz/file.iso /mnt -t iso9660 -o loop
file.iso-t felmountolja a /mnt konyvtarba (itt a helye az ideiglenes csatolasoknak)
-t iso9660: megadja hogy a file iso9660 filerendszer tipusu
-o loop: Loop device

Kephamos
(PH! addikt)
mount: hibás fájlrendszertípus, hibás kapcsoló, hibás szuperblokk a(z)
/dev/loop1 eszközön, hiányzó kódlap vagy segédprogram, vagy egyéb hiba
Egyes esetekben hasznos információk találhatók a syslogban
próbálja kiadni a dmesg | tail parancsot vagy egy ehhez hasonlót
ez a kimenete. fogalmam sincs, hogy mi lehet a probléma. más isokat simán mountolok. csak ez csinálja a fesztivált.
(#9016) dr_strange válasza Kephamos (#9015) üzenetére
- Privát
- 2008-08-14 16:45:35

dr_strange
(senior tag)
ird ki egy ujrairhato lemezre probabol, hogy megeszi-e ugy valamilyen oprendszer; hanem, jo esellyel hibas a kepfajl
JRR Tolkien nyelvei - aglardh.middangeard.org.uk

Siriusb
(őstag)
Köszi, sajnos ez nem működik. Böngészgetek még, hátha találok valamit.
Sziasztok, nemtudom h itt kell-e ezt a kérdést felrakni, de ubuntun, wine doors, nál oké indul a steam, csis..de ..nincs hang
valaki próbálkozott már ilyennel? tudom tudom..használjak xpt..bla bla..de nekem xp ből csak a CS kell
elöre is köszi a segítséget! 
Ha tudsz, végezz md5 ellenőrzést az iso-n. Ha nem stimmt, tuttira nem jó az iso.
Most ezt ugye nem csak én nem értem?
A cs elég jól megy linuxon. Van rá sok leírás.
Hallgatni Petőfi!
hát nemtudom..szenvedtem vele mire rájöttem mit hogyan..de megy..
csak hang nincs
ez azmi zavar..gondolom mást is
wine csomaggal csináltam, ( wine door )
biztos csak beállítás gond, de nemtudom mit hol
erre kéne segítség

fennvan a cs, steam is..csak van winen bellül menüben hang beállítás..az nemjó 
pontosabban : kilehet jelölni a hangeszközt..és Test -> fail..mind1iknél 
[ Szerkesztve ]
(#9024) Kephamos válasza dr_strange (#9016) üzenetére
- Privát
- 2008-08-14 20:52:39

Kephamos
(PH! addikt)
beigazolódott a gyanú. a fájl hibás. köszi mindenkinek a segítséget! 
ö párdon a sok kérdezésért, de az zavar nagyon linuxban, hogy msnen, akik pl xpt használnak..ROHATT LASSU A file csere
mit kellene állítani?gondolom port gond vagy nemtom
ez nagy segítség lenne

Kephamos
(PH! addikt)
Hogyan tudom elérni, hogy egy egész mappát és tartalmát írhatóvá váljon?
Jobbkatt, tulajdonságok, jogosultságok nem működik.
Ott találtam én is nem tudom miért? 

Koocka
(kvázi-tag)
Üdv!
ASUS F3SC notimra most ment fel a Kubuntu 8.04. KDE felület fut. Egy oldalon olvastam, hogy elvileg a noti és ez a disztro tökéletesen kompatibilisek egymással kisebb-nagyobb hegesztgetéssel, de elég kezdő vagyok, szájbarágós leírást pedig nem találtam.
Az egyik probléma a vezeték nélküli nettel van. A Knetworkmanager tökéletesen felismeri a wireless eszközt és a hálózatot, csatlakozásnál kéri a jelszót, de aktiválásnál vagy minél megakad és nem hajlandó csatlakozni. Próbáltam routerben állítgatni, (biztonságos - jelszó nélküli, DHCP - statikus IP átjáró és DNS is megadva) de nem jó sehogy.
A másik a hang. Annyit találtam róla, hogy az snd-hda-intel drivert használjam... dehát ez nem vindóz hogy letöltöm a drivert meg telepítem... de akkor hogy is?
Harmadrészt... elvileg a hanghoz csak szerkeszteni kell a
/etc/modprobe.d/alsa-base filet,
méghozzá bele kell írni egy
options snd-hda-intel model=lenovo
sort. Egy szöveges filet sem tudok elmenteni szerkesztés után mert nincs jogosultságom, pedig sudo-val próbálom.
Ezekre szeretnék kérni ha lehet szájbarágós-pontrólpontra választ 
Köszi előre is ! 
[ Szerkesztve ]

Kephamos
(PH! addikt)
Ok, megvan, csak pancser voltam és sudo-val csináltam, miközben én vagyok az owner, nem pedig a root.
Nemlétezik! Ha sudóval csinálod el kell mentenie.
sudo gedit
utána megnyitod a fájlt. Szerkeszted és kész.
Hallgatni Petőfi!

MichaelSD
(őstag)
Kubuntu 8.04-nél a login screennél elsötétedik a képernyő. Be tudok loggolni, de fekete marad a képernyő. ötlet?
xorg config fájl itt.
[ Szerkesztve ]
KDE and Android User, Nexus S with Cyanogen Mod
Ugyan így jártam én is. Az EnvyNG-el rakd fel a drivert és jó lesz nekem legalábbis segitett.

Kephamos
(PH! addikt)
anno nekem is volt ilyen problémám és geditel nekem nem akarta az igazságot. Próbáld sudo nano-val, ha máshogy nem megy.
Kérdés: ha használom a screenlet-ek közül azt, ami oldalra kirakja a memóriahasználatot, meg a lemezhasználatot, processeket, OS-logót stb. (nem jut eszembe a neve), hogyan tudom megváltoztatni az OS-logó színeit? Gyönyörű kék-fekete desktopom lenne, de belerondít a vörös ubilogó...
Nezd meg a synapticban hogy hol talalhatok a screenlet filejai.
Ezen belul a widgetek python programocskak.
Meg kell keresni azt amelyiket hackelni akarod, es a hozza tartozo kep filet GIMP-el szerkeszteni, vagy lecserleni.
Ha utolag letoltott widgetrol van szo, akkor az a home konyvtaradban lakik valoszinuleg (.screenlets mappa pl.)
Köszi a tippet, gyári screenlet 

MichaelSD
(őstag)
Izé, nem tudom, hogy azt akarom-e.
Most minden display olyan felbontásban megy és akkor ahogy kell. De megnézem...
KDE and Android User, Nexus S with Cyanogen Mod

Inv1sus
(PH! addikt)
SZeeeeeevaaasztok!
Nemrég kipróbáltam ubuntut a laptopomon. Letöltöttem, felraktam, de azt tapasztaltam, hogy nagyon lassan indult el. Mondom sebaj, ezt még túlélem. De amint elkezdtem használni a rendszert, kénytelen voltam szembesülni azzal, hogy nagyon lassú és gyakran fagy még az egyszerű műveletéknél is. A laptopom a hp 500-as szériájából való. Valakinek van esetleg valami tippje, hogy miért annyira lassú?
(Azóta feltettem rá a debiant, de ott meg a képernyőfelbontással vannak a gondjaim
)
*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***
egyszerűen fölösleges lenne leírnom azokat amiket a google kis kidob ha rákeresel.. kicsit több önállóság jót tesz a linux világban
[link]

Obi-1
(őstag)
1. Desktop PC
2. Asus X1600Pro PCIe
3. Hardy Heron 64bit
4. Gnome
5. EnvyNG-vel telepítettem ATI proprietary drivert.
Compiz effekteket kikapcsoltam.
Képernyővédőt kikapcsoltam.
Hiba: 3D alkalmazásoknál a képernyő használhatatlan, tulajdonképpen vertikálisan kettőzve jelenik meg, alig kivehetően a tartalom. Nehéz leírni, hogy néz ki, ezért nemis tudok jól rákeresni sehol. Igazából nem is sikerül onnantól már semmit megnyomni, ctrl-alt-backspace után minden jó. 2D alatt nincs gond. Windows alatt nem volt gond.
A Frets on Fire alatt is gond van, ezt csak tesztnek próbáltam, mivel a többiek Wine-os alkalmazások lettek volna. Most éppen végigment a Sectoid szám, de a legvégén kilépett a játékból.
A glxinfo, fglrxingo eredményeket másoljam be? A glxgears fut (5-6000fps körül), az effektek kikapcsolása előtt egy fehér csík is futott benne föl alá.
Az xorg.conf-ban az OpenGLOverlay volt gyanús nekem, de már utánaolvastam.
Most kezdem azt hinni, hogy ez mégis Wine hiba.
Only a Sith deals in absolutes.

Obi-1
(őstag)
Talán az első olyan hsz, amit én olvasok, ami úgy készült ahogy anno kértem. 
Sianis
Esetleg ha pontosabban leírod a hardvert, sokat segíthet - lásd pl. Obi-1 hozzászólását...

Kephamos
(PH! addikt)
Van valakinek tapasztalata USB-s 2.1 hangrendszerekkel? Vajon működnek rendesen ubi-val?
Szmárt kvescsön ugye. Meg is lett fél órával később a válasz.
Üdv újra a fronton. 
Hallgatni Petőfi!
Köszi. 
Sianis

Kephamos
(PH! addikt)
Senkinek semmi tapasztalata? Keresgéletem, de nem találtam meggyőző adatokat. Teljesen tanácstalan vagyok.
Ki kell próbálni. Boltban csak megengedik, hogy egy „dugás” erejéig kipróbáld.
Sianis