2013. május 21., kedd

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Ubuntu Linux (téma lezárva)

(#46001) rybank válasza kw3v865 (#45999) üzenetére

rybank
(senior tag)

Azt a 3-4 ablakot csináld meg így, billentyűzettel. Akkor gyere vissza, ha az OS-ben sincs kattintási lehetőséged. Ez nem egy komoly dolog.
Elindíthatod Live-ként is, ha úgy sincs kattintás gyere vissza. Megnézzük melyik config fájlt kell módosítani.

"sokat kívántok, holott édeskevés fér belétek"

(#46002) aag válasza hcl (#46000) üzenetére

aag
(őstag)

Volt egy AMD-s gépem, azon valahogy működött. Nem teljesen jól, mert abnormális értéket mutatott, de be lehetett állítani. jelenleg három különböző Inetel-csipszetes alaplapú gépem van. Egyikkel sem működik. Szóval nincsen ez megoldva egyáltalán. Ha szerencsés módon neked működik, hát örülgess neki, de ne gondold, hogy a másik hülye amikor azt írja neked, hogy nála bizony nem megy.

(#46003) hcl válasza aag (#46002) üzenetére

hcl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem is Intel chipset, és már a sokadik Linux alatt működik.
De azért kipróbáltad a lm-sensors-al kiolvasást? És ha nem működik, akkor konkrétan mi, és mi a hibajelenség?

Galériám : http://p.pw/hK (reklám után) ------ Vennék hibás LCD monitorokat ------ Ha privátot írsz, és én válaszolok, vedd már a fáradtságot, hogy visszaírj...

(#46004) aag válasza hcl (#46003) üzenetére

aag
(őstag)

Nem talál processzor szenzort. Ennyi.

(#46005) hcl válasza aag (#46004) üzenetére

hcl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Konkrét milyen proci...?

Galériám : http://p.pw/hK (reklám után) ------ Vennék hibás LCD monitorokat ------ Ha privátot írsz, és én válaszolok, vedd már a fáradtságot, hogy visszaírj...

(#46006) God Vazzeg válasza aag (#45997) üzenetére

God Vazzeg
(PH! kedvence)

Öhm, nem tudom hogy kell kinéznie, nálam ilyen:

[link]
[link]

Találmány gyártási joga eladó! "...egy elég neves biotechnológia proftól hallottam, hogy kvázi púrhabból nyomják a krumplit, és a hibafoltok is mesterségesek."

(#46007) aag válasza God Vazzeg (#46006) üzenetére

aag
(őstag)

Kattints rá a görbére. Az OTP pénteki kereskedése például így néz ki windowszon:

(#46008) hcl válasza aag (#46007) üzenetére

hcl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem először ledöglött tőle a Firlefranc (vagy türelmetlen voltam), de FF restart után működött.

(#46009) hcl válasza aag (#46007) üzenetére

hcl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hopp, valami kaki azért van, mert az alapértelmezett grafikon nem akar lejönni.
De nem fagy meg, csak nem tölti le.

(#46010) MMA87

MMA87
(őstag)

Kérdeznék a mélyen tisztelt közösségtől!

Amilo L7310GW notinak tényleg annyira hulladék hardware-e van,hogy nem tud rá normálisan felmászni a Linux? Ugyanis az USB alrendszer meghal live cd és telepített ubi alól is. Próbáltam már mindenféle Linux disztrókat,mindnél ugyanaz a helyzet: acpi=off, acpi=oldboot, acpi=force irqpoll, acpi=irqpoll vótmá, de sajnos ha az ACPI-vel mahinálok, akkor az USB alrendszer elindul, viszont wifi nem működik. Valakinek van hasonló masinája,amin Linux fut?

"...A régi nepperekben legalább nem lehetett megbízni! A régi nepperekben még vót anyag!..."

(#46011) Mtbsrác válasza hcl (#45995) üzenetére

Mtbsrác
(fanatikus tag)

PPA-t én spec nemtaláltam de majd kisérletezgetek vele.

(#46012) Mtbsrác válasza rybank (#45996) üzenetére

Mtbsrác
(fanatikus tag)

Ott XFCE4 van. Aminek van saját power-manager-je

Hol is? Ez egy kivesézett verzió. Az az indikátor meg mit csinál?
Nekem nem hőmérséklet kell hanem akkumlátor idő kijelzés, tudjam
mennyi idővan még vissza az akkuból.

(#46013) rybank válasza Mtbsrác (#46012) üzenetére

rybank
(senior tag)

Így pontosabb. Azt hittem ki akarod tolni az üzemidőt. A conky képes az asztalodon kijelezni a hátralevő üzemidőt. Nálam hülyeségeket írt ki. Természetesen minden más program is.

A power-manager a háttérben fut, ellenőrizd. Komoly beállításai nincsenek.
Gnome-ra volt egy bővebb battery indicator. Nem tudom az jó-e XFCE4-re.

Alapvetően a conky-t ajánlom. Mindent monitoroz, többek között azt is amit akarsz. Sőt. Az akkumulátorról még több dolgot is kiírathatsz vele.
Ez nem egy indicator. Az asztalodon fog futni. És config fájlt kell hozzá készítened.

[ Szerkesztve ]

(#46014) MaTMaN

MaTMaN
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Az Ubuntu Szoftverközpontból töltöttem le, és egy áramszünet miatt közben kikapcsolt a gép. Utána próbáltam folytatni a letöltést, de azt írja, hogy "A telepítés megszakadását az adott szoftvercsomag hibája okozhatta, vagy barátságtalan módon megszakították. Ezt ki kell javítania, mielőtt további szoftvereket telepítene vagy eltávolítana.". Viszont sehol sem találom, hol lehetne ezt megtenni. Valaki meg tudná mondani, hol találom?
Finoman bánjatok velem, Linux-noob vagyok :)

MaTMaN

You either die a hero, or you live long enough to see yourself become the villain

(#46015) God Vazzeg válasza hcl (#46009) üzenetére

God Vazzeg
(PH! kedvence)

Alapértelmezett nem jön be nekem se, de a többi működik! Igaz csak ff alatt, chrome omlik tőle :U

Találmány gyártási joga eladó! "...egy elég neves biotechnológia proftól hallottam, hogy kvázi púrhabból nyomják a krumplit, és a hibafoltok is mesterségesek."

(#46016) aag válasza hcl (#46009) üzenetére

aag
(őstag)

Nekem meg ezen az új alaplapomon működik az LM-SENSOR. Csak azt nem mondtátok, hogy kell még hozzá egy újraindítás is. Tisztára mint a winfos. :DDD Mindegy, most örülök és köszönöm, hogy rábeszéltél az új próbára! :R

Most így néz ki a felső tálcám:

(#46017) Kendek válasza MaTMaN (#46014) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

sudo dpkg --configure -a
sudo apt-get install -f

<-ƘƘ-> Systemback

(#46018) MaTMaN válasza Kendek (#46017) üzenetére

MaTMaN
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Köszönöm :R

SZERK: Újabb probléma... Telepítés közben EZT hozza ki, ezzel a szöveggel: "E:I wasn't able to locate a file for the exiv2 package. This might mean you need to manually fix this package. (due to missing arch): "

[ Szerkesztve ]

You either die a hero, or you live long enough to see yourself become the villain

(#46019) MaTMaN válasza MaTMaN (#46018) üzenetére

MaTMaN
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Megoldva. :)

(#46020) hcl válasza MaTMaN (#46018) üzenetére

hcl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Terminálba : apt-get install exiv2 ?

(#46021) God Vazzeg válasza aag (#46007) üzenetére

God Vazzeg
(PH! kedvence)

Szia

Megcsináltam neked patentra a javat, mondom hogy csináld:

Letöltöd a 6u30 bin csomagot akárhova, majd ./csomagneve kicsomagolja magát. A kicsomagolt könyvtárat mindenestül berakod a /opt/java/64 (neked lehet hogy 32) mappába. Ezután innen csinálsz egy symlinket a /opt/java/64/[berakott könyvtár]/lib/amd64 könyvtárban levő libnpjp2.so fájlról, a /home/[neved]/.mozilla/plugins könyvtárba!

(Értelemszerűen ha 32 bites rendszered van, a 64 mappák 32 mappák legyenek :) )

Voilá :D

[link]
[link]

(#46022) Kendek válasza God Vazzeg (#46021) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezt már biztos próbálta, hiszen még linkeltem is neki ezeket az instrukciókat (igaz az eredeti gyári leírás itt-ott különbözik, de lényegében ugyanez).

<-ƘƘ-> Systemback

(#46023) God Vazzeg válasza Kendek (#46022) üzenetére

God Vazzeg
(PH! kedvence)

Na bazze, én meg rommá gugliztam magam :B :D De azért büszke vagyok egy picit :R

(#46024) Kendek válasza God Vazzeg (#46023) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem baj, mert így legalább le lett neki írva magyarul, szájbarágósan és pontosan. :)
A honlapjukon elérhető leírás kicsit általánosabb, még gondolkodni is kell rajta. Meg egyébként a /usr/lib/mozilla/plugins és a /usr/lib/firefox-addons/plugins könyvtárakba történő szimlinkelés nem is működik, csak ha simán bemásolja az ember a fájlt, akkor vesz róla tudomást a böngésző.

<-ƘƘ-> Systemback

(#46025) God Vazzeg válasza Kendek (#46024) üzenetére

God Vazzeg
(PH! kedvence)

Ezt én is megtaláltam, de ez alapján nem ment nekem se :U Ez alapján mentem, de nyilván módosítani kellett helyenként rajta..

Ja és ami fontos, az openjdk összes bazarát el kell távolítani, icedtea6 csomagot is! :K

[ Szerkesztve ]

(#46026) vicces válasza God Vazzeg (#46021) üzenetére

vicces
(PH! addikt)

nálam már csak a symlinkelés hiányzik. nautilusból vagy mappát vagy üres dokumentumot tudok csinálni.
hogy kell? ;]

(#46027) God Vazzeg válasza vicces (#46026) üzenetére

God Vazzeg
(PH! kedvence)

Én double commanderben csináltam, root-ként kell indítani hozzá.

De gksu nautilus, és ctrl+shift lenyomása mellett áthúzod egyik ablakból a másikba benne amit symlinkelni akarsz, és elvileg megcsinálja :K

(#46028) God Vazzeg válasza aag (#46016) üzenetére

God Vazzeg
(PH! kedvence)

Feldobtam, nem kellett újraindítás :DDD Szépen működik :)

(#46029) vicces válasza God Vazzeg (#46027) üzenetére

vicces
(PH! addikt)

[link]

ez alapján csináltam volna, de az lett az eredmény, hogy a terminál azt irta, hogy a fájl már létezik. és inkább áthúztam a fájlt a symlink mappájába.

most én is ott tartok, hogy mikor rábökök valamelyik bet.hu-s grafikonra, már nem a puzzle kocka jelenik meg, hanem leáll a firefox..
nehéz szülés ez a java. szerencsére a chromium még működik, igaz java nélkül.

(#46030) vicces

vicces
(PH! addikt)

ezt a progit vajon ebben a formában hogy tudom felvarázsolni a gépre?
[link]

egy korábbi verzó már fent van a gépen. synapticból telepitettem, de mikor elindítom a programot azt irja ki, hogy van már újabb verzó. és le is áll. meglátogattam a program honlapját és valóban. sem a frissitéskezelő sem a synaptic nem látja a frissebb verziót igy letöltöttem. kicsomagoltam. el is indul a start tor browserre kattintva.

de én a unity menüből szeretném ha indulna. és jó lenne a korábbi verziót is elhagyni végérvényesen.
van erre valami általános segédet vagy egyedi az esetem?

....

jól látom, hogy a doule commander nincs a synapticban? már korábban is akartam telepíteni, de nem sikerült megtalálni.

[ Szerkesztve ]

(#46031) Nova96

Nova96
(őstag)
LOGOUT blog

Üdv 10.04-ről a 11.05?-re váltottam 2 hétig bírtam,a 10.04 néha megakadt de ez ha megy a net+zene akad. Szóval 10.04 nem akarom vissza tenni.
Milyen másik rendszert tegyek fel ami nem akad a net,zene alatt,és ha egy 720p videót nézzek ne haljon már meg. A gép elég régi 6-7 éves, ezért már nem az ubuntura gondoltam mert elégé nagy lett a rendszer igénye.De ha tévedek javítsatok ki.
Előre is kösz. :R

http://href.hu/x/fn5f

(#46032) hcl válasza Nova96 (#46031) üzenetére

hcl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Lubuntu, Mint.
Ha nagyon mazochista vagy, akkor Slackware :D Most dobtam fel egy P1 / 233-ra, éslassúkán, de megyeget, 64Mb RAM-mal :)

[ Szerkesztve ]

(#46033) Nova96 válasza hcl (#46032) üzenetére

Nova96
(őstag)
LOGOUT blog

Mint lesz szerintem,de ugyan úgy kell ki írni? Ugyan úgy kell swap ? :B

http://href.hu/x/fn5f

(#46034) hcl válasza Nova96 (#46033) üzenetére

hcl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ubuntu Linux, Mint Linux... Azonos az alapja, szerinted? :) Persze, hogy kell swap. Telepítés ízlés szerint, lehet USB-ről is, hálózatról is... :D

(#46035) aag válasza God Vazzeg (#46028) üzenetére

aag
(őstag)

Köszi! :R Privi ment!

(#46036) RBJ válasza hcl (#46034) üzenetére

RBJ
(őstag)

És a puppy linux ? az is karcsú.

Tánczos Csuda Mózsi / Linux Mint 14 Nadia Cinnamon

(#46037) rybank válasza RBJ (#46036) üzenetére

rybank
(senior tag)

Az irtó fosul néz ki!

Egy openbox a maga gtk témájával zabál 60 megát. Dob az ember rá egy tint2-t, lesz 66.
A puppy mennyit fogyaszthat? Nem annyival kevesebbet, mint amennyivel szarabbul néz ki!

(#46038) hcl válasza rybank (#46037) üzenetére

hcl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Puppy-n gondolkoztam én is a P1-es laptopra... Most ment fel egy Slackware 10, ami tök jól megy, csak atom macerás bármit felfaragni rá -> Pidgin kéne, de nagyon nem akarja :S

Még a Deli-t kéne megnézni.
De mondjuk ezeket nem annyira tartom teljes értékű OS-nek. Egy 6-7 éves gép az P3/1GHz környéke, meg P4 is lehet -> azokon már az Lubuntu jól elfutkorászik, ha van 512Mb RAM.

[ Szerkesztve ]

(#46039) rybank válasza hcl (#46038) üzenetére

rybank
(senior tag)

Éppen emiatt nézegetek én is Ubuntu alapú disztrókat. Már egy Fedora-n eltévedtem. Annak is a grafikus felületén :DDD .

Egy openboxra van szükséged.

(#46040) hcl válasza rybank (#46039) üzenetére

hcl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nemtom, nekem a Blackbox/Fluxbox nem szokott gondot okozni sehol :) Ezeknél kisebb igényű felület nem sok létezik :D (Talán a TWM, de az már kínzás :) )

(#46041) rybank válasza hcl (#46040) üzenetére

rybank
(senior tag)

Az még a maga idején is szar volt. D: (Ahogy kinézett.)

Ezekkel a black/fluxbox-okkal akkor barátkoznék meg, ha találnák rájuk jó témát. Egyet valahol láttam. De nem szarakodok velük. Nem 486-oson gépezek. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#46042) God Vazzeg válasza aag (#46035) üzenetére

God Vazzeg
(PH! kedvence)

Válasz is :K

(#46043) hcl válasza rybank (#46041) üzenetére

hcl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igazából nem érdekel, menjen, mint a szél :D A P1-en a Blackbox egész jó, a P3-asomon a Fluxbox. Az ablakkezelők nem lassúak amúgy, csak a programok, 256Mb RAM-mal, hiába van kb. 200 szabadon, a Chrome halál.

(#46044) rybank válasza hcl (#46043) üzenetére

rybank
(senior tag)

A programok lassúsága kicsit aggasztó. Hiába tesz fel az ember egy Tiny Core Linux-ot.
A modern szoftverek sebessége nem változik.
Nem könnyű életet lehelni a régi gépekbe :U

(#46045) hcl válasza rybank (#46044) üzenetére

hcl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Amúgy az xxxterm egész jó kis böngészde :) És sokkal kisebb erőforrásigényű, mint egy Opera, ami kisebb, mint a króm.

(#46046) ViZion

ViZion
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ubuntu helyett: RebeccaBlackOS ;]