Új hozzászólás Aktív témák

  • Quent1n

    senior tag

    válasz Teki1986 #52516 üzenetére

    20 ezer forintért újonnan nem lesz ilyen gép csak olcsó, fapados kompaktok amiknél egy jobb teló jobb képet csinál. Sötétbe ennyi pénzért nem igazán lehetnek elvárások, valami zajos cuccot produkálnak aztán ennyi. Nyilván a vakujuk jobb mint egy telefoné. :)
    Esetleg ezek közül választanék egyet: [link] Nagy difi nincs köztük best buy meg szerintem pláne nincs.

    vizimento: Valamit valamiért. Nem attól lesz egy gép "eggyel feljebb", hogy bridge. Csúcskompaktok zoomon kívül szinte mindenbe legyalulják ezeket a gépeket. Én ebből lealkudnék egy kicsit és elvinném ha tényleg jó állapotba van meg minden. Az a baj, hogy ezek a 40-50ezres bridge meg kompakt gépek ilyen "senki földje" kategória. Komolyabb gépekhez túl kevesek, az olcsóbbaknál meg nem annyival jobbak mint amennyivel többe kerülnek. Én is inkább egy olcsóbb MILC-re szavaznék még akkor is ha nincs nagy zoom de cserébe nagy szenzor, temérdek beállítási lehetőség és ott a bővíthetőség hisz csak objektívet kell venni hozzá. :)

    Most ráböktem a Sony H300-ra hát... sötét optika, max záridő 2 egész másodperc, kicsi szenzor.. Hiába a bika zoom ha a végén sötét lesz a kép (ergo növelni kell az iso-t amitől meg zajos lesz) és gyenge minőségű még akár monitoron nézve is.

    Egyébként meg nincs olyan, hogy tanuló gép ne úgy tekintsetek rájuk. :) Nyugodtan meg lehet venni a komolyabbat, a fotózás úgyse csak a gép nyomkodásából áll. Hamar meg lehet tanulni kezelni egy MILC vagy tükrös v csucskompakt gépet is. A manuál az mindenhol manuál, záridő, blende, iso, zoom, fehéregyensuly stb. Sony gépek menüjétől mondjuk engem kiver a víz de ez csak személyes vélemény :D

    erahurka: Nem igazán történtek nagy változások leginkább csak megújítják a már kint lévő modelleket de nagyon minimálisan. 50 körül szerintem valami használttal v MILC-el jobban járnál te is. Ha nagyon kompakt akkor nekem pl. a dönthető vaku miatt ez szimpatikus. :)

    [ Szerkesztve ]

    Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

Új hozzászólás Aktív témák