Új hozzászólás Aktív témák

  • Parson

    addikt

    válasz #06658560 #2544 üzenetére

    Elbeszélgethetünk erről még egy jó ideig, és elismételhetem még párszor ugyanazt, amit úgy tűnik nehéz észrevenni: Ha a megrendelő igénye a szabványos 2D-s megjelenités, arra az esetre lett pár eshetőség / megoldási metódus átgondolva. Speciel Pro/E-ban (de ugyanugy CATIA-ban is) meg lehet oldani, és semmi gáz nem is volt vele.

    Másik: tény hogy vannak cégek, ahol a 3D a fontosabb és vannak - multinacionális szinten is - ahol a 2D az alap, mint műszaki információt hordozó anyag. Itt vissza is kanyarodnék, mi szerint nem biztos hogy csak azért mert szép, műszaki információtartalma helyes is.

    Abban természetesen egyetértek, hogy helyenként el lehet és el is kell tekinteni a szabványtól... főleg ha egy adott megrendelőnek ez a kivánalma amolyan saját szabványok miatt, de ha az eredeti szabványos megjelenitésre van igény, és kivitelezhető is a feladat - akkor merő lustaságból nem biztos hogy érdemes - ha tetszik ha nem - hibás eredményt kiadni a kézből.

    Ugyanakkor ha végképp elkerülhetetlen problémák adódnak, azokat naná hogy értse meg a megrendelő is, ennyire toleránsnak lehet lennie anank is, lásd a straffozás problémádat, bár meg kell mondjam, én Pro/E-t használok csak ezen a szinten, CATIA ilyen mértékű esszenciális problémáival még nem volt dolgom.

    Összegezve az egészet egy a lényeg. Elég gazdag tárházuak ezek a rendszerek ahhoz, hogy megoldhatoak legyenek a komplex problémák mellett az egyszerűbbek is ahhoz, hogy minőségi eredmény szülessen a végén. És akkor még csak egy szimpla rajzi megjelenitésről van szó...

    [ Szerkesztve ]

    ───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

Új hozzászólás Aktív témák