Új hozzászólás Aktív témák

  • ssarosi

    tag

    Évekig használtam az Xpeno-t 5.2-es verziótól 6.1.7-ig. Eddig még jó. :)
    Az egyik cégem vett "valódi vasat", és az Active Backup for Bussiness (csak BTRFS-en működik) programját szeretném használni. Mivel ez gyári, itt minden szoftver a legfrissebb.

    Gondoltam inkább otthon próbálgatom, mint élesben az ügyfélnél.

    A mostani rendszerem (GA-B250M-D3H) jelen pillanatban 5 HDD-t kezel ext4-en (max. 6-ot tud) alaplapi vezérlővel és alaplapi hálókártyával. Az 5 HDD raid5-ben van, ezt kibővítem raid6-ra +1 HDD hozzáadásával. Még mindig jó. :)

    Át akartam állni 6.2.3-ra. Na itt elakadtam. Nem látja a NAS-t az assistant, valószínűleg az ethernet kártyát nem kezeli. Látom a routerben, hogy nem kap ip címet.

    Készítettem egy másik pen drive-ot, amit egy GA-G41M-ES2L (UEFI nélküli) alaplapba téve hibátlanul megy. Mivel a régi lapban az ethernet más típus, beletettem egy HP intel chipes kártyát tesztelésre. Azt is látja a 6.2.3. Beletettem az extra.izma fájlt, látja a sil 3132-es kártyát és a rajta lévő HDD-ket is, köteteket is létre tudok hozni.

    A HP ethernetet áttéve az újabb lapba (tudja az UEFI-t) ezzel sem látom a NAS-t. :(

    Ekkor gondoltam megalkuszom, maradok a 6.1.7-nél, de az meg a sil 3132-es kártyát nem kezeli rendesen. Az ide való extra.izma is a helyén van. Látom a HDD-ket, de kötetet már nem tudok létrehozni rajta:
    System failed to create [RAID Group 2](Device Type is [Basic]) with disk [7].

    Az extra.izma az felül írandó, vagy extra2.izma kellene hogy legyen?
    Próbáltam mindkét módon, de sehogy sem működik.
    A 6.2.3-ban extra2.izma-ként másoltam be, talán így kell, hiszen az jó lett.

    Valójában a 6.2.3-ra lenne szükségem, de nincs már ötletem, hogyan tovább. :O

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák