Új hozzászólás Aktív témák

  • vhw

    addikt

    válasz Arpee78 #5876 üzenetére

    Értem.
    Az tény, hogy gyakran játszottam szakaszban - nem tudnám megtippelni az arányt, mennyi volt egyéni és mennyi szakaszban a csaták száma.

    De csak a példa kedvéért kiragadtam egy olyan tankot amivel csatáim ~5%-át mentem.
    WN7 = 2049
    win = 71,6%

    A Valentine II van szó, amivel ~860 csatáma van, ebből ~150 volt szakaszban kb.
    A te táblázatod alapján ehhez a winratehez 3000+ WN7 társulna
    Valamint a jelenlegi WN7-hez ~60,7% win rate.

    Na most ezzel a tankkal (mivel nagy kedvenc volt, eléggé megmaradt az emlékezetemben pár adat) Mikor még szinte csak egyedül mentem vele (és legfeljebb pár szakaszos dupla volt) akkoris 68% hoztam össze. Utána találtam egy fószert akivel rendszeresebben mentünk kifejezetten ezzel a tankkal.

    Nem tudom a grafikon konkrétan milyen adatokkal dolgozik (EU szerver összes?) Egy hónap eredményeit ragadta ki?
    De úgy látom hogy olyan ~58% és 1600-1700 WN-től elkezd igen szórni az addig szép masszív kék sáv. Meg is ritkulnak az eredmények, és már nem is annyira illeszkednek a piros vonalra. Több érték már inkább fölötte van.

    Szerintem nem jár kéz a kézben a végtelenségig a WN és a winrate. Egy bizonyos szint után már nem csak a sebzés, a védés, foglalás (ez mondjuk pont kimarad a WN-nél) növekedése jelzi a játékos "hatékonyságát", hanem hogy mit tesz a győzelem érdekében. Hova megy, melyik tankokat lövi, mikor foglal lövöldözés helyett, mikor áldozza be magát kis időt nyerve a saját csapat foglalásának - röviden milyen jó taktikai döntéseket hoz. És ezeket a jó döntéseket nem mindig és nem feltétlenül a megfelelő súllyal tudja a WN számszerűsíteni. Hisz lehet az illető ugyanannyit sebzett mint egy másik, csak az egyik "ész nélkül" darálta az ellent, míg a másik pont a foglalókat lőtte ki, az artyt lőtte ki, a scoutot lőtte ki - akik így nem tudtak foglalni/nullázni/felderíteni. Szóval közvetlenül neki köszönhető, hogy nyert a csapat, ha ő nem épp azokat, olyan sorrendben lövi, ahogy kell, akkor befoglalnak/nulláznak/artyt ölnek - megakadályozzák a nullázást stb.

    Nem lehet, hogy abban a "szerencse faktor" értékben van némi "taktikai érzék faktor", amit az egyszerű sebzés, foglalás, kill... stb. adatokból nem lehet egyértelműen számszerűsíteni - csak az látható hogy valakinek magasabb a win rate, mint "kéne". (persze ettől még létezik a szakaszozás hatása) De tizenezer csatáknál már nem hinném, hogy a szerencsére kéne fogni dolgokat.

    (a szakasz sem mindig egyenlő = nagyobb esély a győzelemre vagy nagyobb WN7 értékre - amit egyszer egymásnak segítve hoznak össze, azt legközelebb egymás elől lövik el)

    "Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"

Új hozzászólás Aktív témák