Új hozzászólás Aktív témák

  • Jim-Y

    veterán

    Sziasztok,

    Van egy viszonylag nagy alapteruletu haz ahol mobilinternetet oszt meg egy WiFi router. Szeretnem a wifi jelet kiterjeszteni, hogy a tavolabbi szobakba is minel erosebben (mar amennyire eros lehet a mobilnet) erjen el a jel.

    Ha minden igaz vehetnek egy WiFi repeatert, mint peldaul ez (ASUS RP-N12), de talaltam a TP-Linknek un. Powerline szerias termekeit [link] amivel szinten meg tudnam ezt oldani, de ha jol ertelmeztem a ketto kozott van kis kulonbseg.

    1: wifi repeater. Egy eszkozt veszek, ezt ugy helyezem el, hogy a WiFi hatosugaran belul egy fali aljzatba. Az eszkoz veszi a wifi jeleit es azokat kiterjesztve tovabbitja azokat.
    2: powerline. A wifi melle egy fali aljzatba bedugom a "fo" egyseget, ezt ethernet kabellel osszekotom a wifi-vel, majd a masodlagos egysege(ke)t barmelyik szobaba elhelyezhetem ahol azok wifi jelet fognak sugarozni mintha a szobaban is lenne 1-1 router. Ilyenkor a jel az elektromos halozaton tovabbitodik?

    A ketto kozul melyik ad hatasosabb/jobb/gyorsabb eredmenyt?
    Esetleg valami mas otlet? Tenyleg csak annyira lenne szuksegem, hogy van egy kozponti router aminek a jeleit a tavolabbi szobakban mar csak gyengebben tudjuk venni ennek megoldasara keresek valamit.

    Udv

Új hozzászólás Aktív témák