-
IT café
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
-
sztanozs
veterán
válasz Gubek-Einste #41101 üzenetére
Ok, köszi! Este majd ránézek.
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz Gubek-Einste #41095 üzenetére
Nincs más hálózat a közelben. 9-es csatornán vagyok, a Wifi Analyzer nem mutat mást, a Fritz!Box router saját keresője az 1-es csatornán mutat Wifit még nagyon gyenge (20% alatti) jelszinttel.
-
smallmer
őstag
Sziasztok
egy wdr 4300-as router jelet repeatelek egy asus routerrel. Valahogy meg tudom azt oldani, hogy akik az asus routerre csatlakoznak azoknak valahogyan lekorlátozzam a netet? 120 megás a netem de állandóan töltenek és elég zavaró.
köszi
-
janos666
nagyúr
válasz Gubek-Einste #41076 üzenetére
Nem először olvasom a WDS-t a több AP közti váltások kontextusában.
Hogy kéne ezt elképzelni? Ez most tényleg arra is vonatkozik, mikor kábellel van összekötve a router és AP? Ez esetben hogy? Melyik eszközt milyen WDS módba kell ilyenkor állítani, illetve a kábeltől függetlenül is párosítani kell őket WiFi-n is (azonos csatornán és SSID+jelszó alapján), vagy elég a kábel?Nálam pl. van egy router és egy AP, kábellel összekötve, különböző WiFi csatornákkal, tehát a WDS módokat éppenséggel be tudom állítani, de a tényleges WDS-nek, ahol kvázi "okosabb WiFi repeater" a második eszköz, nincs értelme. Ilyenkor (kábel és különböző WiFi csatornák) is van valami extra WDS funkcionalitás, ha aktív a WDS mód? (Az SSID ugyan az.)
Itt nagyjából jól működik a váltás, mert mindkét eszközön minimumra húztam le a tx_power-t és két fal is van köztük, így a lépcsőházban random, de a nappaliban és abban a szobában, ahova tényleg kell WiFi, ott elenyésző erősséggel látják az eszközök a távolabbi AP-t, valószínűleg leszakadoznának róla, ha nem lenne alternatíva és azon erőlködnének.
---
Köszönöm ismét a többieknek is az irányított antennás oktatást.
Végül rendeltem két SXT Lite5-öt, hogy tesztelgessem itthon, mit tudnak, akár ~0, akár ~12˙-ra forgatva.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Buster17
addikt
Amit a konektorba dugunk az mi? Vevő vagy szóró vagy sugarzó vagy továbbító?
-
csabyka666
veterán
Üdv mindenkinek!
Repeater-ként szeretnék beállítani egy Linksys WAP54G típusú eszközt, de nem akar összejönni. Ezt a leírást követtem, de nem igazán értem, mit akar mondani. Annyit megtettem, hogy a Linksys WAP54G-t átállítottam repeater módba, és beírtam a FŐ routerem MAC címét (már ez zavaros, mert FŐ-nek szerintem csak 1 MAC-je van, nincs olyan, hogy WiFi MAC - InSSIDer-rel megnéztem FŐ router WiFi-jének MAC címét, és ugyanaz, mint ami a routerre is rá van nyomva), elmentettem a beállításokat, újraindítottam, de semmi nem történik.
Remélem, nem csak azzal a típussal működik, ami leírásban szerepel.
Légyszi segítsetek, mit lehet ezen elrontani egyáltalán?
Oké, tudom, OpenWRT kell, meg a repeater elavult technológia, de most ezzel a módszerrel szeretném megoldani a problémát.
[ Szerkesztve ]
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
mezis
félisten
-
Topikgazda
-
And
veterán
válasz csabyka666 #41108 üzenetére
"Oké, tudom, OpenWRT kell, meg a repeater elavult technológia, de most ezzel a módszerrel szeretném megoldani a problémát. "
Pedig lehet, hogy tényleg szükséged lesz 3rd-party firmware-re akár tetszik, akár nem. Azt meg, hogy a 'repeater elavult technológia' nem tudom, ki mondta (egyébként sem technológia, hanem egy üzemmód, az meg nem tudom, hogy lehet elavult). Mindezt azért említem, mert a WAP54G user guide-ja szó szerint ezt írja: "When set to Wireless Repeater mode, the Wireless Repeater is able to talk to up a remote access point within its range and retransmit its signal. This feature only works with the Linksys Wireless-G Router (model number: WRT54G) or another Wireless-G Access Point (model number: WAP54G)."
Nem tudom, ez mennyire igaz, de nem szívatnám magam azzal, hogy hátha mégis (chipset, MAC-tartomány, 802.11 csomag tartalma alapján, de biztos megoldható a kizárólagos kompatibilitás, ha akarják). Márpedig 1-2 hónapja te AirLive meg TP-Link eszközöket említettél a sajátjaid közt. Amúgy a WAP54g összes verziójára feltehető okosabb firmware. -
csabyka666
veterán
Igen, én is így értelmeztem, hogy csak "házon belül" működik. A repeater elavultságával arra gondoltam, hogy nem túl gazdaságos megoldás (úgy tudom, felezi a sávszélt, mondjuk egy 10 megás netnél ez kb mindegy).
Ha tényleg csak egymás közt működnek, akkor nincs mese, nem tudom elkerülni a sorsom, bele kell ásnom magam az OpenWRT rejtelmeibe... A gargoyle-t javasoltátok (talán pont Te) korábban, az jó lehet nekem erre a célra?
Csak legyen grafikus felülete, mert nem vagyok Linux-guru.Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
mezis
félisten
-
smallmer
őstag
válasz Gubek-Einste #41111 üzenetére
igen gyári van fent
-
csabyka666
veterán
Kipróbálom hamarosan.
Igazából az a probléma, hogy a MAC cím beírásán kívül semmit sem tudok csinálni a repeater módban, nekem az lenne a logikus, hogy kiválasztom, melyiket akarom kiterjeszteni, oszt jónapot. A repeater-hez nem kell a FŐ router beleegyezése sem, ha jól tudom.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
mezis
félisten
válasz csabyka666 #41117 üzenetére
A repeater-hez csatlakozó PC-knek, mobiloknak meg Te fogsz IP címet, DNS-t, átjáró IP címet osztogatni ? Vagy a repeatered ? És a routered mit fog szólni ehhez ?
mezis
-
csabyka666
veterán
Vélhetően FŐ fogja majd osztani, de nem tudok azonosulni ezzel a "megadom a FŐ MAC címét, és készen van" témával. Elhiszem, amit írtál, és meg is fogom nézni mindenképp, csak furcsa nekem az, ami a linkelt Linsys leírásban van. Aztán lehet, hogy azok házon belül tényleg egy külön nyelvet beszélnek...
-
sztanozs
veterán
válasz Gubek-Einste #41101 üzenetére
Ránéztem - az eredmény ugyanaz (2014-es macbook pro).
ACs wifin a sebesség 40/90, míg n-es wifin ugyanott 80/80.
Valamiért AC-n nem jó az upsteram.JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Topikgazda
válasz csabyka666 #41114 üzenetére
Gargoyle nincsen Linksys eszközre.
#41116 premierpark
Milyen Asus eszközzel végzed a repeat-elést?
CFW alatt könnyebb lenne a korlátozást megcsinálni. Ha mindig ugyan azok csatlakoznak akkor MAC alapján osszál nekik fix-ált IP címet majd ezekhez az IP-khez vegyél fel korlátozási szabályt.#41121 sztanozs
A downstream-mel/letöltéssel van gondod, nem az upstream-mel/feltöltéssel.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
And
veterán
válasz csabyka666 #41114 üzenetére
A gargoyle-t biztos nem én javasoltam, mert még csak messziről láttam.
Ha más nem, dd-wrt biztosan telepíthető az összes WAP54G hardververzióra, abban meg nem kell semmilyen MAC-címet megadni az első routerhez (nem WDS-ről beszélünk), és linux-gurunak sem kell lenni hozzá, webfelületről beállítható kábé így: [link], aminek a lényege a kliens-híd mód és a hozzáadott VAP. Kliens-hídban a DHCP-szerver lehet az első router is, de a repeater helyi LAN-címét mindenképpen kézzel kell bekonfigurálni, csak a rá csatlakozó (akár vezetékes, akár wifi) kliensek kérhetnek maguknak IP-t. -
csabyka666
veterán
@ Gubek-Einste, @ And: Akkor valami félreértés volt, mert korábban is egy Linksys eszközről volt szó, OpenWRT van rajta, és le akartam cserélni valami grafikusra (már ha nem grafikus az OpenWRT - vannak itt képzavarok még), aztán a gargoyle-t javasolta itt valaki. Mindegy is, az a projekt abbamaradt, de a linkelt oldal jópofa, jó kis kihívásnak ígérkezik! Köszi!
A napokban talán tudok rá időt szakítani, de ha megakadnék, akkor majd nyaggatlak benneteket.
-
csabyka666
veterán
Beállítottam, amit linkeltél, de nem sikerült a mutatvány.
Így jártam el:
FŐ router IP tartománya: 192.168.0.2 - 192.168.0.200. Repeater módba állítottam a Linksys-t, a FŐ router MAC címét beírtam a repeater módnál, Linksys IP címének 192.168.0.20-at adtam, átjárónak 192.168.0.1-et (FŐ átjáróját), illetve az SSID-t és a titkosítást ugyanarra tettem, mint ami FŐ routeré.
Lementem a pincébe, ahol már gyengébb FŐ jele, de még használható. Ahogy bekapcsoltam Linksys-t, maximális lett a jelerősség (csak 1db WiFi hálózatot láttam akkor is, csak most erős jellel), rá is kapcsolódtam, de nem kapok IP-t.
Lehet én csináltam valamit rosszul - vagy tényleg hardver szinten tiltják más eszközökkel a repeater módot?
(FŐ router egy Netgear DG834GB v3.)Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Declare
őstag
Sziasztok!
Beszámoló:
A következö problemam volt: Wifi router egy nagy csaladi hazban a vastag falak miatt gyenge jelet tudott mar csak eljuttatni egy utolag a hazhoz epitett helyisegbe. Elsö körben vettem egy Netgear ex6100 extendert, amivel a wifi jelet nem nagyon sikerült meghosszabitani. (ado kepessegei gyengebbek, mint a routernek, nem tudta "atlöni" sokkal erösebben az egyik kritikus falat, viszont a masik oldalrol a gyenge jelet szepen vette es felerösitette egesz jol.). Az eredmeny nem volt rossz, de nem volt stabil, gyakran meg-meg allt a net. Ilyen kb 2-3mb/s letöltest tudott produkalni maximum. Az atlag 1-1,5mb volt.
Kiegeszitettem egy ilyen Netgear powerlinie eszközzel. Az egyik utp a modemböl meg a konnektorors PL eszközbe, a masikat a tavoli helyisegbe vittem. Bedugtam a PL eszközbe a wifi extenderemet, atallitottam extender üzemmodrol accespoint üzemmodra. Uj halozati eszközkent otthoni csportba allitottam azt is es azonnal müködött is minden. Kiprobaltam több konnektorban, elterö a sebesseg, volt ahol 50mbit alatti, viszont a többsegben 100mbit felett fogad adatot es 10mbit felett tud küldeni. Mivel netre kell csak böven jo, 56mbit letöltest mertem es 5mbit feltöltest.
Összegzes: A net 1 nap hasznalat alatt sokkal gyorsabb es sokkal stabilabb. Neha mintha lenne 1-2 masodperc gondolkodas, mielött egy honlapot elkezd betölteni, de lehet a honlap server hibaja volt, amit tapasztaltam. 500mbit sebesseg szerintem csak optimalis körülmenyek között müködhet, nem tul nagy tavolsagon es nem tul öreg/kusza halozaton. Szoval ilyen 1200mbites PL eszközbe szerintem nem sok esetben erdemes beruhazni. Ez az 500 as Pl viszont jo megoldas lehet masoknak is
-
insyde5
aktív tag
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Van egy ASUS RT-55ACU 1200 routerem.
A speedtest -el mértem wi-fi sebességet.
Laptop - router:
2,4 Ghz
78,69 / 53,76 Mbps
A laptopban wireless N-2230 kártya van ( up to 300 Mbps )
Végeztem egy 5Ghz-es speedtest et a Lumia 930 telefonommal is ( ac kapcsolat ):
47,58 / 18,72 Mbps
Azért kipróbáltam 2,4 Ghz en is a telefont:
28,47 / 14,34 Mbps
Csak nekem tűnik lassúnak a wi-fi , vagy valóban az?!
A router 1- 1,5 m távolságra van a laptoptól és a telefontól is, sem fal sem más egyéb nincs útjában a jelnek, max a levegő.
DIGI a szolgáltatóm, kábelen a speedtest ezt hozta ki:
93,53 / 92,58 Mbps
-
mezis
félisten
-
mezis
félisten
válasz csabyka666 #41125 üzenetére
"Linksys IP címének 192.168.0.20-at adtam"
Ez beleesik a Netgear DG834GB router által osztogatott tartományba ! Legyen inkább 192.168.0.220.
Átjárónak a Netgear DG834GB routered LAN IP címét kell megadni. Az 192.168.0.1 ?mezis
-
mezis
félisten
válasz csabyka666 #41120 üzenetére
"Vélhetően FŐ fogja majd osztani"
Amíg a repeateren nincs lekapcsolva a DHCP addig BIZTOSAN a repeater fog IP címet osztani a hozzá csatlakozó kliensnek (ha az kér IP címet).
mezis
-
csabyka666
veterán
Igen, az átjáró a 192.168.0.1 (ezen érem el a router felületét). A 220-szal értem, hogy mit akarsz mondani, de biztosan nem foglalt a 20-as IP, mert semmilyen eszköz sem csatlakozott éppen, megnéztem a routerben is, de üres volt a lista.
Oké, nem vitatkozok, átírom 220-ra.
[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
válasz csabyka666 #41137 üzenetére
Így sem kapok IP-t. A Linksys-re felkapcsolódik, de sárga háromszögezik a Win7.
-
mezis
félisten
válasz csabyka666 #41137 üzenetére
Amikor a repeaterhez LAN-on csatlakozva működik az internet kapcsolat is, azután érdemes a WiFi-s kapcsolattal foglalkozni. (Ott még lehet olyan gond, hogy a Win nem akar "megcsalni" egy korábbi SSID - MAC address "házasságot".
mezis
-
mezis
félisten
válasz csabyka666 #41138 üzenetére
Win7 : Start - cmd - ipconfig /all -nak mi az eredménye ? (adapter IP címe, DNS)
mezis
-
csabyka666
veterán
Ezt dobja a WiFi-re:
###
A routerben van ilyen, ezzel mehetek valamire? Bár ez még csak teszt lenne, majd egy T-Home-os routerrel kellene összehozni a kiterjesztést.
-
mezis
félisten
válasz csabyka666 #41142 üzenetére
A PC nem kapott IP-t,...
A routerben kísérletezhetsz az "Available... vagy Add New Station....-nál megkerestetni vagy kézzel megadni a repeater SSID - MAC address párosát.
(Nem ismerem ezt a routert. Általában a routerben, AP-ben nincs szükség a repeater "bemutatásásra")[ Szerkesztve ]
mezis
-
csabyka666
veterán
Igen, valamiért nem kap IP-t a gép. Én is úgy tudtam, hogy repeater-nél FŐ routernek nem is kell tudnia, hogy repeater csatlakozik rá.
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
-
sztanozs
veterán
válasz Gubek-Einste #41122 üzenetére
Jaja, elírtam - szal nem jó a downstream valamiért 5G-s wifin. Fura mindenesetre.
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
csabyka666
veterán
Ezt nem tudom megmondani, mert hiába állítom repeater módba, a Linksys eszközt, csak egy árva MAC címet tudok beírni, semmiféle kapcsolódási lehetőség nincs a FŐ routerre. A routerben megnéztem a kapcsolódott eszközöket, ott nem látom, hogy az az IP, amit a repeaternek megadtam, ott lenne.
-
mezis
félisten
válasz csabyka666 #41147 üzenetére
"The WAP54G will work as a wireless repeater with the following devices:
Linksys Wireless-G Access Point (WAP54G)
Linksys Wireless-G Router (WRT54G) "Ha ez így igaz, akkor a gyári fw-el csak ehhez a két fajta eszközhöz tudsz kapcsolódni. Úgy tűnik, a routered nem WRT54G.
Más esetben a repeater kapcsolódásához vagy a WiFi kapcsolódás passwordjét kell megadni, vagy WPS nyomkodással lehet egy repeaternek kepcsolódni a routeréhez.Nem volt erről szó korábban ?
Ezek szerint ha egy WiFi scannerrel megszereztem a szomszédom WRT54G routerének a MAC addressét és van egy WAP54G-m, akkor le is mondhatom a saját internet előfizetésemet ?
mezis
-
airsoftpro
csendes tag
Sziasztok! Ki hogy szokta mérni a wifi router sebességét, milyen módszereket ismertek? (LAN hálózaton belül) Próbáltam már párat, de kíváncsi vagyok ki hogy csinlja köszi
-
csabyka666
veterán
Ezek szerint ha egy WiFi scannerrel megszereztem a szomszédom WRT54G routerének a MAC addressét és van egy WAP54G-m, akkor le is mondhatom a saját internet előfizetésemet ?
Nekem is ez volt az első gondolatom, hogy ebben így mi a pláne, de szerintem ez úgy van, ahogy itt is mondjátok - a Linksys volt annyira szemét, hogy csak a saját eszközei tudnak egymással kommunikálni repeater módban. Lehet, itt már hardver szinten korlátozva van, hogy a paraszt ne tudjon belenyúlni.
Én kezdem feladni, legalábbis ebben a formában szerintem esélytelen - DDWRT lesz ebből, de arra még rá kell gyúrnom!Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple notebookok
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- F-Secure termékek
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest