Új hozzászólás Aktív témák

  • rene85

    aktív tag

    válasz ngabor2 #2871 üzenetére

    Köszi ngabor!
    Net nélkül félkarú óriás a nemzet... otthon nuku, melóhelyen nincs rá idő, meg két szakdogavédés hátra van úgyhogy az imádott ph!-ra nagyon nincs idő... Valami net előfizetést akarok keríteni először (konkrétan pantel 5k-s meztelen, csak egy ősrégi háromdugós telcsatlakozó van az albiban, azt meg kéne szerelnem bár nemtom hogyan... meg mivel nincs rajta telefon előfizu, lehet net se lesz még mindig...), aztán mehet a wlanos szaladgálás.
    Konkrétan nem linux támogatásra gondoltam (egy pillanat alatt felismeri mindegyik, már a wpa-val se szenvedek általában), úgyhogy ezt rosszul írtam, hanem pl aircrack, airpcap, kismet és társaira...
    Most amin gondolkozom az, hogy a lakásban én azért mobil akarok lenni ezután is... tehát ha benn van egy pcmcia kártya a notiban, és ahhoz kell kötnöm az antennát, akkor a mobilságom oda... mert kábelhez vagyok kötve. Ez kiküszöbölhető úgy, hogy ap-hoz kötöm a külső antennát? (és az ap-n választhatok milyen wlan hálóra csatlakozzon, stb és közvetítse a jelet a noti felé, szintén wlannal?) ez a bridge funkció ha jól értem. tudsz, tudtok nekem ilyen ap-t mondani?
    Plusz... wlan szolgáltatót esetleg kispesten, a neteasy-n kívül? félek a panteles nettől, mert angyalföldre költözünk (még nem tudni mikor), és ott meg már nincs hálózatuk kiépítve, és ha nem tudom hordozni a dolgot az egyéves hűségidőn belül, akkor fizethetem ki az egy évet.

    Hű, ez hosszúra sikerült. De komolyan mondom, tiszta ph! hiányom van. :DDD

Új hozzászólás Aktív témák