Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz bigdady #25921 üzenetére

    Azért nem látom értelmét a wifi-s kivitelnek, mert általában nem nyer vele semmit az ember: vezeték nélküli, de mivel nem egy akkumulátorral rendelkező mobil eszköz, tápot kell neki adni. Azt meg kábelezheted így is, úgy is. Ha egy kábelt vezetsz, akkor elfér mellette a LAN-kábel is. A wifi pedig csak egy sávszélesség korlátozó (ha nem elegendő a jelszint, akkor különösen) illetve hibalehetőség. Egy stabilan telepített házi IP-kamera tipikusan olyan eszköz, amelynél nincs sok haszna a vezeték nélküli kivitelnek. Esetleg ha az udvar másik végébe kell, ahol amúgy rendelkezésre áll a tápfeszültség, akkor talán van értelme, mert csak ezért nem kell kábelezni.
    "Egy bekapcsolt androidos tablet nem elég esetleg?"
    Mégis mire? Ha van böngészője, akkor nézegetheted rajta a kamera élőképét. De rögzítésnél (előbb-utóbb gigabájtnyi adat tárolásánál) ez nem lehet megoldás. NAS: hálózati adattár, ami alapban egy tok + HDD, hálózati megosztási (samba, ftp mindenképp) képességekkel és alacsony fogyasztással. Egy dedikált számítógép, ami csak erre való. Ilyen dobozt HDD nélkül már tizenvalahány ezerért is be lehet szerezni. Ennyiért szerény képességekkel rendelkezik ugyan, de ilyen rögzítési célra tökéletes (némelyiknek okosítható firmware-rel rendelkezik, és meglehetősen sok egyéb célra is használható: médiaszerver, önálló p2p-kliens), csak az átviteli sebessége nem túl nagy.
    "egy fedett terasz alatt lenne, így víz kizárt (akár beltéri is lehetne?)"
    Még egyszer: kültérre nem teszünk beltéri kivitelt! Az eső egy dolog, de a téli mínuszokat, a hőmérséklet elég nagy ingadozását, port, magas páratartalmat egy beltérre szánt kivitel nem viseli el hosszú távon. Nem értem, ez miért szempont, mivel az általad linkelt kültéri kivitel sem annyira veszettül drága ebben a kategóriában.

Új hozzászólás Aktív témák