Új hozzászólás Aktív témák

  • v150r

    csendes tag

    Sziasztok!

    Tegnap vettem egy Packard Bell TM81 típusú laptopot, és az a problémám, hogy a wifi az kevésbé hajlandó menni (nem működik). Tegnap este addig pakolgattam rá a hozzávaló drivereket, míg a windows 7 úgy nem gondolta, hogy akkor ő most tisztelettel meghalna.
    Ma újraraktam a rendszert, és most csak azt a drivert tettem fel a hozzá adott lemezről, amit az everest kijelzett, mint típus. Végigtúrtam az internetet, és nem találtam rá megoldást.

    Szóval, a helyzet a következő: Vegyük reboottól: elindul a rendszer, azt mondja, hogy nincs hálózati kapcsolat. Rámegyek a wifi választóra, kiválasztom azt, amire szeretnék csatlakozni, beírom a jelszót, majd kiböki, hogy nem tud csatlakozni. Ezután jó eséllyel el is tűnik a listából az a wifis jel, tehát nem is tudom újra megpróbálni.
    Az ipconfig /all az alábbiakat dobja:

    windows ip configuration

    primary dns suffix: üres
    mode type: hybrid
    ip routing enabled: no
    wins proxy enabled: no

    ...

    wireless lan adapter wireless network connection:

    media state: media disconnected
    dns suffix: üres
    desc: atheros ar5b93 wireless network adapter
    addr: 70-f1-a1-a8-e3-74
    autoconfig: enabled

    Ezek után láttam, hogy itt valami nem stimmel, és újra google-t ragadtam: beírtam az összes netsh-s socket és egyéb resetet (ipv4-6, intip, winsock, stb) és a probléma még mindig fennáll. A windows 7 ultimate szerint az eszközzel minden rendben van. A drivernél nincs frissebb. A poén az, hogyha kihúzom a chello-s netet a notiból, akkor arra is azt mondja, h media disconnected (érthető módon), viszont a wifi-n még csatlakozni se tudok.
    A wifi-s router nem az enyém, a szomszéd srácé, de teljesen jól működik, soha nem volt vele gond.

    A notin ha kikapcsolom a wifi-t, akkor semmi nincs, ha bekapcsolom, akkor pedig látok néhány kapcsolatot, de soha nem annyit, mint restart után, és a kívánt kapcsolatot soha nem látom, csak restart után. Azt sem egészen értem, hogy ha be van kapcsolva a wifi, akkor a notin lévő lámpa hol mindig világít, hol villog, hol pedig abszolút nem, pedig be van kapcsolva, hisz látom a kapcsolatokat, csak a csatlakozás nem sikerül.

    Most leugrom a notival vissza, ahol vettem, megpróbálok tőlük is valami segítséget kérni, vagy megnézni, hogy az ottani wifivel is szórakozik-e a cucc.

    Valakinek még esetleg valami építő jellegű ötlete az ügyben?

Új hozzászólás Aktív témák