- ASUS routerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AI-alapú válaszokkal bővülnek a Google térképei
- SkyShowtime
- Hálózati / IP kamera
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
-
IT café
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ott van pedig, az angolban: "Disable automatic restart on system failure"
Ha megvan a hibakód, akkor általában elég könnyen javíthajó, két módon.
Az egyik, hogy csinálsz egy kézi system restore-t, a másik, hogy mondjuk egy Macrium ISO-ról elindítva a gépet nyomsz egy chkdsk-t a vinyóra.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
pataslogeza
aktív tag
Sziasztok.
Xp-t akarok rakni egy netbookra. Ez duplan kihivas mert cd hianyaban usb-rol kell telepiteni, es a masik, hogy az intel sata drivert be kell rakni a telepitobe. Tudnatok adni egy reszletes leirast ennek meneterol? Foleg a sata driver telepitobe rakasrol kellene mert az komolyabb gond szamomra, de persze az usb telepio keszitesrol is jol jonne egy leiras.
Koszonom.[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz pataslogeza #48954 üzenetére
Nlite-tal nagyon egyszerű, ki kell választani a CD-ről (ISO-ból) kimásolt telepítőt, majd Integrate/Drivers, ott megadod a driver elérési útját (olyan formában kell ott lenni, ahol az .inf/.sys stb. file-ok látszódnak, tehát nem az exe. Majd ebből készítesz telepítőt.
The only real valuable thing is intuition.
-
FF23
senior tag
válasz Richter36 #48957 üzenetére
+ @joecontra
Értem, akkor nálam lehet valami probléma. A rufusos telepítő elindult, de már nem emlékszem mit írt ki, hogy miért nem tudja folytatni. Ez a cuccaimnál lévő gépnél volt.
Yumi-val sikerült a telepítő és telepítés, de az ilyen régi gépnél kicsit lassú a kétlépcsős memóriabetöltésRT-AX58U v1
-
BladePocok
tag
Sziasztok!
Van egy régi gépünk amin WindowsXP SP3 Pro verzió fut,évek óta.Mai nap bekapcsoltuk szokásosan (tegnap este is szabályos leállítás volt) de a Windows logo után,ahogy alúl végigfut a csík egy üres fekete képernyő fogad,mintha beakadt volna a boot. Futtattam egy CHKDSK-et,de semmi javulás. Az eredeti cd-jét is beraktam,de nem tudok javítást eszközölni (csak konzolból),mert a meglévő partícióra javítás helyett új telepítést/partíció törlést javasul a telepítő. Ötlet,hogy mi lehet a baj és hogy oldjam meg?
-
Orgi
addikt
válasz kraftxld #48953 üzenetére
Köszi a segítséget, így sikerült megtalálnom, de sajnos nem jutottam előrébb. Nincs kék halál, resetel a gép, vagy pedig fekete képernyő. Próbáltam rescue cd-t csinálni, de úgy tűnik nem tud ez a régi vacak pendriveról bootolni és nincsen benne dvd-olvasó se. Konkrétan azt sem tudom, hogy lehetne bármit erre újratelepíteni
-
DZs
senior tag
válasz BladePocok #48960 üzenetére
Valami megsérült. Cd-s, vagy usb-s partíciókezelővel nézd meg, azok mit látnak a merevlemezen.
-
akaido
addikt
válasz BladePocok #48964 üzenetére
A "csekdiszket" érdemes lenne mondjuk egy Hiren's Boot CD-ről is futtatni, vagy valami másik Live Linux lemezről.
Xp-ből: SFC/scannow parancs-ot futtasd hátha rendszerfájl probléma is fennáll.Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
cocka
veterán
válasz BladePocok #48964 üzenetére
Ilyenkor szoktam kikapni a vinyót és megnézni, hogy mivel van a gond. Aztán a bootolási problémákra XP esetén a legegyszerűbb megoldás az, ha eleve két partíciót használsz és a rendszerpartícióra csak a windóz szemetét teszed, a másikra meg minden olyan programot, ami engedi, hogy másik útvonalra telepítsd. Mert ilyen esetekben annyit kéne tenni, hogy simán lemented a rendszerpartíció fájljait (ha feltételezzük, hogy nem sérültek azok is) utána behajintasz egy telepítő CD-t (mondjuk ha nincs akkor egy usbs külső olvasó is elég) és eljuttatod addig a telepítést, hogy partíció formázása, rányomsz a gyorsformázásra és hagyod hogy rámásoljon valamennyi fájlt. Ezt akár végig is várhatod, de nem fontos, másolás közepén akár ki is lehet kapcsolni a gépet. Ha ez kész, akkor bebootolsz egy a géppel kompatibilis windóz PE környezetet (van a Norton Ghostnak vagy újabb nevén Symantec Recovery 2013 vagy mi, van a Macriumnak, kb. az összes visszaállító cégnek van ilyenje. Szóval hozzáférsz a vinyóhoz gyakorlatilag egy windóz live cdről vagy penről és utána törlöd a picsába a cdről felmásolt fájlokat. Utána pedig visszamásolod a rendszerpartíciód biztonsági mentéséből a fájlokat. Aztán reboot. És imádkozz, hogy minden oké legyen.
Ez azért gáz egyébként, ha megsérül az MBR, mert XP-nél a partíció visszaállító programok valamit mindig elbasznak, szóval két lehetőséged van vagy kizárólag a telepítő cdvel alakíttatod ki az adott hddhez a XP-nek megfelelő MBR-t vagy miután már feltelepítetted a rendszert, egyszerűen lemented azt a pár releváns szektort a vinyó elején, hogyha gebasz van legyen mit visszaállítani.
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
FYI: az "XP-nek megfelelő MBR" az tökugyanaz, már úgy 20+ éve. Amire te gondolhatsz, az az aktív partíción lévő boot sector, de ezt egy paranccsal mondjuk a telepítőről (fixboot c:) XP-kompatibilisre lehet írni.
mert XP-nél a partíció visszaállító programok valamit mindig elb?sznak
Nem rontanak azok el semmit (legalábbis tömegesen, persze egy-egy hibázhat, ha rosszul készítették), valamit benéztél.
The only real valuable thing is intuition.
-
bango
tag
.NET keretrendszer 2.0, 3.0, 3.5 és 4.0 van feltelepítve a gépre, eltávolíthatók a korábbi verziók? kellenek azok?
-
quailstorm
nagyúr
Hello!
Azokhoz lenne kérdésem, akik bekapcsolták anno a POSReady-hez való frissítéseket XP-re. Így 2016-ban jelent-e valami előnyt a stock XP-vel szemben? Valamint kompatibilitási probléma volt-e?Nem kérek másik oprendszerre tucat ajánlót, még dokytól sem, nem szórakozásból kell az XP.
De ha itt dolgozok nem másik oprendszeren készülök össze, hanem bátran netezek meg Office 2010 és PDF olvasó is kell leírások megnyitásához. Ugye a 2010-hez még jön frissítés havonta. -
quailstorm
nagyúr
Közben olvasgatok, nekem nem jó ha POSReadynek hiszi magát a rendszer, az se ha innentől Office nem megy. Esetleg unofficial SP4 lehet olyan amit rendszervisszaállítási pont létrehozása után megnézhetnék. Az talán nem gányolja el.
-
cocka
veterán
válasz quailstorm #48972 üzenetére
Az talán nem gányolja el.
Mit nem gányol el?
Ezt használom már lassan több mint 2 éve ja. Mindig jön valami a havi frissítő kedd-szerda körül. Mondjuk nem tudom mitől, de nálam időnként összeomlik az explorer.exe LOL Utána megpróbál drwatsonozni egy fél óráig, de eleve mindkettőt lemégsézem és egyiket se zárja be. Csak akkor indul újra, ha a feladatkezelőben bezárogatom őket.
De amúgy azért poén ez, mert 2019 folyamatosan kapni fogja az update-eket. LOL
[ Szerkesztve ]
-
válasz quailstorm #48972 üzenetére
Simán megy az Office 2010 is a posready registry hack után, max előtte telepíted fel.
Amúgy a biztonsági frissítéseken kívül nem sok dolog változik, minden ugyanúgy megy tovább.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
quailstorm
nagyúr
Ennek örülök, akkor belevágok. Már évek óta fenn van a 2010, 2013-ig én XP-t használtam szinte kizárólag
-
-
quailstorm
nagyúr
most akkó csináljak lemezképet? külső HDD-re tudok, 60GB...
laposé úgyse kell márnem Win32 appot meg 64-bitesre írhat talán, nagyon jól be van állítva az XP-m, AudoGrabber, VinylStudio, Nero 8, Vegas 10, Office 2010, mindenből ami még megy. FileZilla is valami régi.
Egyébként meg telefonbuzerálásra, 3dfx játékokra meg retro játékokra van használva. Esetleg párhuzamos port, aláíratlan driverek. Van ami tényleg nem megy 7 alatt (telódriver), meg könnyebb volt bebootolni és nyomni egy ne rinyáljt a frissítésre, mint megoldani a kompatibilitási istennyilát és telepíteni pár tonna drivert 8.1-re, akármire.vicces a NOD9 GUI XP-n, külön évtized
[ Szerkesztve ]
-
válasz quailstorm #48978 üzenetére
Ártani nem árt, de max visszaírod a registry-t ha valami gáz van aztán kész.
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
cocka
veterán
válasz quailstorm #48978 üzenetére
nem Win32 appot meg 64-bitesre írhat talán, nagyon jól be van állítva az XP-m
Hát nem feltétlen. Le lehet egy programkódot úgy is fordítani, hogy csak windóz 7-től fusson és 32 bites maradjon. Arra is ugyanezt írja.
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
válasz quailstorm #48981 üzenetére
A poén, hogy volt egy olyan program, amihez kijött update. Programon belülről lehetett update-elni, amikor ezt elvégezte, akkor az eredmény nem win32 alkalmazás lett. Szóval ez is LOL
-
Graphics
Jómunkásember
Halihó.
Adott egy XP-s gép.
Easus-szal átklónoztam egy másik merevlemezre, át is ment minden ,viszont a beállításokat nem hajlandó rögzíteni.
Pl. billentyűzet kiosztását hiába állítom magyarra, visszadobja angolra.
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
akaido
addikt
válasz Graphics #48983 üzenetére
Ha már Easeus, akkor a Todo Backup Free Clone Disc opció eddig nekem átvitt mindent.
Igaz egy éve használtam utoljára, de akkor egy 18 gépes XP-s géptermet klónoztunk így.Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
mcs
veterán
Sziasztok!
Itt valaki telepített már Intel Z97 alapú konfigra xp-t?
Ha igen, és sikerült is különösebb gond nélkül, akkor mire kell figyelni? -
Pearce
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám: xp-s laptopom van. A minap egyik pillanatról a másikra csonttáfagyott, majd újraindítva baromi lassú lett /betöltésképernyő továbbtart, böngésző, programok 3-4 perc, míg betöltenek /és közben mintha nem is dolgozna a gép/, az egér elkezdett szaggatni, míg ha touchpaddel tolom, akkor semmi szaggatás.
Malwarebytes Anti-Malware-t és Avast-ot futattam, semmit nem találtak. Ha filmet nézek vagy zenét hallgatok, semmi csíkosodás nincs, nem szaggat a kép és a hang sem.
Ilyenkor mit lehetne tenni?
-
mcs
veterán
válasz Graphics #48989 üzenetére
Azóta már tárgyaltam egy 3dmarkolós tuningmesterrel, aki adott hozzá működő drivereket is.
Neki legalábbis ugyanúgy Gigabyte Z97 lappal összejött a dolog a lan kivételével. Hamarosan neki is látok a kőkemény nosztalgiázásnak.Doky586: nem hogy a VirtualBox, de az emuláció szó hallatán is rosszul vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
Na minden felment fajinul, aminek kellett. A chipset és management engine driverek is, amiket küldött a tuningos.
Egyedül biosban kell csak az ide és ahci módokat váltanom attól függően, hogy melyik rendszert indítom. Telepítés előtt le kellett húznom az ssd-t, mert annak a partícióját nem látta, de eredetileg sem arra akartam telepíteni, hanem a lemezes vinyómra.[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
válasz quailstorm #48993 üzenetére
Ezt inkább nem kockáztatom meg, de nem is javasolták, hogy bármilyen formában nyűglődjek az ahci-val.
Ha össze is hoznám, nem tudom, hogyan férne meg a win10es ssd-vel, amit ráadásul még uefi módban is telepítettem. -
adsl
aktív tag
Sziasztok!Érdemes még XP-t használni?Biztonságos még?Elég gyenge gépem van és azon gondolkodtam hogy vissza tenném az XP-t.
-
quailstorm
nagyúr
Nem nem és nem. Már böngésző sincs rá csak a Fox, abból se a legújabb ahogy elnéztem.
Ha ott dolgozok nyilván onnan netezek, de egy végletekig herélt Win7 többet ér. Persze csak akkor ha azt te csináltad és friss, mert ha ilyen netes hereISO SP1 nélkül, akkor inkább XP.Mi az ami egy minimál Linuxon nem fut és kell neked? Lehetne dual boot.
-
cocka
veterán
válasz quailstorm #48996 üzenetére
Miért a 49.0.1 az nem a legújabb?
Elég gyenge gépem van és azon gondolkodtam hogy vissza tenném az XP-t.
Ha gyenge a gép, ez nem egy elvetendő ötlet. Én inkább első körben azt nézném meg, hogy a gépedhez tartozó alaplapi chipset és egyéb drivereket milyen windóz op rendszerekhez biztosítja a gyártó. Ha ennél az XP volt az utolsó, akkor nem érdemes rábuherálni a Win7-et. Laggolni fog, mint az állat.
Néha komolyan nem értem a gyártókat. Példa: 2011-es netbook, tipikusan gyenge paraméterekkel és kizárólag windóz 7-es drivereket biztosít és abból is csak a starter van fent. Oké, hogy a starter úgy mond kevesebbet tud, de könyörgöm, szinte ugyanannyi erőforrást használ, mint a windóz 7 ultimate. Vért izzadt ez a szerencsétlen gép, ráadásul a windóz update is be volt halva rajta, nem tudom hány óráig futott mire végre talált frissítéseket. Felraktam egy XP-t és érdekes módon azzal ment mint a villám, de mivel drivereket nem biztosítottak, így bukta. Egy-két 7-es driver ment XP alatt is, de pl. pont a vga driver nem szóval emiatt is bukta. Eleve ott kezdődik, hogy ebben pl. 1 giga ram volt. Na most 1 giga ram a minimum a windóz 7-nek, az XP-nek meg első verziónál 256 mega, XP sp3-nál 512 mega. Szóval marad ram, nem úgy mint a windóz 7-nél, hogy folyamatosan fullon van. És az a default, hogy folyamatosan fullon van, tehát még úgy igazából egy programot sem indítottál el, csak az alapszolgáltatások meg egyebek működnek.
-
quailstorm
nagyúr
XPSP3+.NET4 és .NET3 eszik annyit mint a 7. Tudom mert van.
FF valamiért nem frissített legutóbb se Vistán se XP-n névjegyből míg a 7 igen, de biztos véletlen.A driveres dolog meg rohadtul marhára nem igaz. Egy Athlon XP gépen fut a Win7 Ulti nVidia 4200Ti-vel, 50-es detonátorral (igen DX8.1-es kárty XPDM driver) és még a HL2 is szépen szalad.
Athlon 64 2000+ CPU-val meg GeF FX-szel vírusirtó nélkül még a Win8.1 is használható volt. Most a nyáron kényszerültem arra.Úgyhogy az égvilágon semmi nem indokolja az XP-t 10-13 évnél fiatalabb hardveren kivételes fostaliga IGP-ket leszámítva. Esetleg még elfogadom kifogásnak a Celeron D-t a Willamette magot meg az Atom N hulladékokat. De könyörgöm, 2 éve volt 3 ezer Ft egy Prescott P4, amin szalad a W7 x32 meg a Portal 2 is megfelelő VGA-val.
Hang és háló meg többnyire alapból megy. Vagy generic AC97 driverrel.
Az a jó hogyha tele a RAM. XP emiatt lassabb pl a 7-nél.
Mikor nekem kell az XP, akkor elkap a nosztalgia hangulat, nem lassú, de nem is különösebben gyors főleg ennyi idő balhé és program után. Friss, POSready mostmár, meg ESET NOD9. Appok is mindig frissítve.
De a felület oltári gagyi, dual monitor support dettó. A kézzel méretezem az ablakot marha izgalmas. Programokban meg csak fogy és fogy, futtatókörnyezet se frissül (.NET4). Skype is már csak legacy.
Szóval hacsak nem 3dfx wrapper kell vagy valami telefonos/tabletes kínlódás, nem veszem elő.
Pedig az Office 2010 is csak 6 éves és még használható. Photoshop CS6 is megy rajta.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest