- Windows 11
- ASUS routerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AI-alapú válaszokkal bővülnek a Google térképei
- SkyShowtime
- Hálózati / IP kamera
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
-
IT café
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
Szia
Az,hogy az XP támogatása megszűnt, ehhez kapcsolódóan most gyakorlatban hogyan működnek az aktiválások telepítés során az eredeti SAJÁT aktiváló kóddal? Hiszen frissítések nincsenek rá már,így érdemeben az aktiválás nem sokat ér. Vagy még sem? -
MODERÁTOR
-
baryll
tag
Sziasztok!
Van egy elég régi P4-es (4Giga Ramos, 200 Gigás HDD-s) gépünk, rajta az OS az XP. A most használt böngésző a Gogle Chrome. Nem tud betölteni semmilyen videót sem a netről. Főleg a Youtube lenne használva a gyerkőcünk részéről, mesék nézegetésére. Ha FF-et telepítenék, változna a helyzet? FF-ből melyik verzió ajánlott az XP mellé?
-
MODERÁTOR
-
baryll
tag
válasz Intruder2k5 #48156 üzenetére
Szia!
A problémám az úgy néz ki, hogy minden videó helyén egy fekete ablakot kapok, de hibaüzenet az nincs. Egyes "mozgásos" hirdetéseket sem jeleníti meg (pl. a prohardver nyitólapján lévő telenorost sem).
A Flash Player hiányozna neki? Most feltelepítettem az XP SP3-at, de ez sem javított a helyzeten.
A Minitube lejátszóban a nyitó videókat gond nélkül viszi.Ha volna valami ötleted a megoldásra, szívesen venném.
Köszönettel!
-
Fenyő
őstag
válasz baryll #48157 üzenetére
Nem hinném, mert a Chrome saját bejáratú flash-e (pepperflash) alapból telepítve van, de persze kipróbálhatsz egy FF-t is, ahhoz viszont kelleni fog az Adobe flash. Amúgy ha már 4 giga ram van azon gépen én erősen elgondolkoznék az Xp cseréjén egy 7-esre, de ha csak ilyen általános dolgokra van használva, akkor akár egy Linux is bőven megtenné.
Böngészőből mindig a legfrissebb ofkorsz (bár a legújabb webkit alapú böngészők (Chrome/Chromium/Opera stb) régebbi (Pre SSE2) procikon már nem indulnak el, de ez esetben ez nem áll fenn), annyi, hogy FF-ből a sima verzión kívül van egy ESR változat is ami egy jobban kitesztelt alapra épül ami egy 1 évig csak biztonsági ill bug fixeket kap, újabb feature-öket csak ESR főverzió váltáskor (ált. szűk évente).[ Szerkesztve ]
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
csabyka666
veterán
Üdv!
Találkozott már valaki azzal a jelenséggel, hogy böngészés, vagy bármilyen tevékenység közben egyet villan a képernyő, majd pár másodpercre befagy minden, és mintha semmi sem történt volna, megint megy tovább az élet?! A zene sem akad meg ezalatt, egér is mozog, de nem tudok semmire kattintani (ha linkek fölé viszem a kurzort, nem változik meg). Olyan, mintha az egész képernyő egy nagy kép lenne.
Ha visszatér a fagyásból, akkor behozza a lemaradást, és bedobálja azokat, amikre kattintottam időközben. Fogalmam sincs, mi idézi elő, teljesen random a dolog. A konfigom itt a található. Ha a fagyás alatt Alt+Tab-ot nyomok, akkor gyorsabban magához tér.
WinXP x64-et használok, a géppel minden rendben, Win7 alatt nem jelentkezik a probléma.
Szerintetek?
[ Szerkesztve ]
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
ceia
őstag
-
MODERÁTOR
válasz csabyka666 #48160 üzenetére
Szia!
Esetleg lehet, hogy a VGA driver nem teljesen kompatibilis a Windows XP 64bit rendszerrel, és amikor egy weboldalon valami flash objektum 3D gyorsítást szeretne használni, akkor jelentkezik ez a hiba.
1. Próbálj meg VGA drivert cserélni.
2. Rakj fel flash blokkoló plugint a böngészőbe.Bár utóbbi megoldás manapság a fél internetet letiltja, de esetleg bebizonyosodhat a hiba okozója.
[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
válasz Intruder2k5 #48163 üzenetére
Üdv!
Lehet, hogy a VGA körül kell keresni a hibát, de próbáltam már több driverrel is, előbb utóbb mindegyikkel csinálja.
A driverek mind gyári nVidia-sok.
Flash, nem tudom, de például akkor is előjött már, amikor itt írok egy kommentet, és azt veszem észre, hogy a betűk nem jelennek meg. Majd amikor visszatér, utoléri magát, és ismét jó.Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
MODERÁTOR
válasz csabyka666 #48164 üzenetére
Esetleg lehet próbálkozni másik böngészővel is...
Illetőleg amennyiben a VGA nem valami noname adapter, akkor lehet jobb lenne a gyári driverét feltenni, a gyártó (ASUS, MSI, Gigabyte, stb...) honlapjáról letölteni, nem pedig az nVidia referencia drivert használni.
Illetve lehet nem is a legújabbal, hanem korban az XP-hez valami jobban illővel kellene megpróbálni. Feltéve, hogy egyáltalán hivatalosan is támogatott a kártya XP64bit alatt, és nem csak valami "megerőszakolt" drivert teszel rá.
[ Szerkesztve ]
-
ceia
őstag
-
csabyka666
veterán
válasz Intruder2k5 #48165 üzenetére
Másik böngésző is ugyanúgy befagy, de ez csak egy dolog, mert ha nem fut a böngésző, akkor is előfordul.
A gyári driver jó ötlet! Úgy tudom, ez egy ASUS kártya, de az AIDA nem mutatja, csak hogy nVidia 9600GT. Kibontom a gépből, megnézem! Köszi!
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
ceia
őstag
válasz csabyka666 #48164 üzenetére
hogy böngészés, vagy bármilyen tevékenység közben Akkor végülis csak böngészőhasználat (Firefox) közben jelentkezik, vagy máshol is a Windowsban?? Ha csak előbbi, talán tényleg más böngésző kéne, bár el sem hiszem, hogy ezt leírtam..
aha, közben változott a helyzet - ha máshol is jelentkezik, lehet driver lesz az
[ Szerkesztve ]
it's more fun to compute
-
csabyka666
veterán
válasz csabyka666 #48167 üzenetére
Rosszul emlékeztem. Kivettem a kártyát, de a BIOS verzión kívül nem sok használható infó van rajta, szóval ez egy noname kártya. A nyákja kékes-zöldes, ebből gondoltam, hogy ASUS lehet.
-
ceia
őstag
válasz csabyka666 #48171 üzenetére
Jó lenne kipróbálnod másik vga-val, mert talán nem is az a hiba oka
it's more fun to compute
-
csabyka666
veterán
Itt bármi előfordulhat. Most feltelepítettem egy másik drivert, de most csak magát a meghajtót raktam fel - a PhysX, és a többi sallang nélkül. Egyelőre jó, aztán majd kiderül...
Az a problémám, hogy ez a 9600GT túl jó ahhoz, hogy lecseréljem. Nézegettem ATI kártyákat, de ami olcsóbb, azt a 9600GT agyonveri, sokat meg nem akarok költeni a gépre (sokat, értsd: semmit ). Bár nem játszok, de ha időnként szerveződik egy LAN party, akkor elmegyek bohóckodni, és ez a kártya bőven viszi a LAN-os játékokat.
-
Nekem-8
tag
Valaki találkozott már a következővel ...
Az eszközkezelőbe gyalogolva ezt látni, hiába akarom újra rakni a driverket nem történik változás, vagy azt írja ki nem lehet folytatni a driver telepítést. Már volt vírusirtás, XP újrarakás (javítási telepítés), BIOS reset, driver le és újra install, de semmi. Nekem olyan mintha valami összeakadás lenne, hogy az alaplapi portok egy COM -on lennének vagy ilyesmi. Esetleg valami registry bolondulás. Van valami reg. repair vagy cleaner?Teljes telepítést azért nem tudok, mert a gépben 1 TB winyó van és nincs hová menteni a cuccokat. Induláskor nem ír ki hibát, leállítás is szépen megy.
Alaplap: Gigabyte 8IPe1000 utolsó BIOS 2005 -ös ... 32 bites XP. Gyártói oldalról az INF update megvolt, de semmi változás.
Nagypapa...olyan hullaszag van....nagypapa! ...NAGYPAPA!!??
-
Pepe36
csendes tag
Problémám: Hová tűnt a Feladatkezelőből a Felhasználónév. !
Kérlek valaki segítsen ezt nekem visszaállítani. Valahogy zavar hogy eltünt... nem tudom hogyan lehet a Regeditben megoldani hogy visszakerüljön.
Szerintem valahogy úgy sikerült eltüntetnem, hogy egy regisztry tisztitó progit futtattam.
(nincs meg az undó állomány.) -
Pepe36
csendes tag
válasz Nekem-8 #48174 üzenetére
... vagy más... Próbáltad már a felkiáltójeles drivereket eltávolítani??? ha még nem próbálkoztál vele, tedd meg, és indítsad újra a gépet...
Ha a driverek fent vannak, akkor a rendszer megpróbálja majd azokat ismét feltelepíteni... lehet hogy így majd sikerül rendbehozni...
vagy driver géniusz.Sok sikert.
-
MODERÁTOR
-
Pepe36
csendes tag
válasz Intruder2k5 #48178 üzenetére
No még-egyszer,!!
Csak kérlek Magyarul ugyanis magyar XP-t használok... Bocsi. -
MODERÁTOR
-
Pepe36
csendes tag
válasz Intruder2k5 #48180 üzenetére
Nagyon köszönöm a gyors segítséget...
-
cocka
veterán
válasz Intruder2k5 #48178 üzenetére
Ez amúgy kis probléma. Nekem olyan volt, hogy az eszközkezelő ablak fehér felületen SEMMI nem jelent meg. Na azt nem is tudtam megfejteni.
Aztán kezdtem gyanakodni az ilyen Revo Uninstaller és társai registry takarító szarokra, hogy túl alaposak. Újraraktam az egész rendszert, mert már nagyon esedékes lett a többéves registry lyukak miatt (amit ezek a kedves programok okoztak) és amióta nem használok ilyen pucoló szarokat, azóta kikapcsoláskor még a gép is kemény 10 mp alatt leáll. Előtte meg több mint 1 percig szarakodott.
-
mikk2000
őstag
Én régóta tudom (és mondom) hogy ezek a registry "takarító" programok kártékony szoftverek, szinte vírushoz hasonló a működésük, annyi különbséggel, hogy nem fertőznek meg más fájlokat, hogy terjesszék magukat.
Persze nem mindent csesznek el, vannak olyan dolgok amikre biztonsággal rá lehet engedni, csak az egyszeri ember ki nem találja mi a biztonságosan takarítható rész, és mi nem...
Ott kezdődik a gond, hogy backupot ajánl fel az összes értelmesebbje takarítás előtt, nade miért is, ha egyszer elvileg biztonságos amit csinál?Linuxon például nem nagyon van ilyen gond, mert az egy opensource fos, és megmaradt a dos/win3.1 időket idéző ini fájloknál, és azokat nem szokták "takarítani". Windowsnál viszont ez ugyan több fájlban van, de egy felületen keresztül érhető el, ezért kapnak vérszemet egyes programozók hogy ennek a rendberakásának ígéretével pénzt csináljanak. Szerencsére totál a programozó dönt arról hogy a beállításait a saját programja hol tárolja, kivéve a kötelező közös részeket, pl. uninstall bejegyzés, kiterjesztések hozzárendelése stb...
-
cocka
veterán
válasz mikk2000 #48183 üzenetére
ezek a registry "takarító" programok kártékony szoftverek,
Hát ezt így exkatedra kijelenteni, hogy kártékonyak. Mondjuk úgy, hogy kéne hozzá valamennyire érteni.
az egyszeri ember ki nem találja mi a biztonságosan takarítható rész, és mi nem...
Na igen, itt a probléma. Vannak ugyan snapshot összehasonlító programok, amik kilistázzák a rendszerben egy program telepítése előtti és utáni állapotokat és a köztük lévő különbség az, amit maga a telepítő módosított a rendszeren, ezeket ugye rá lehet állítani valós idejű monitorozásra is, amikor vagy a fájlrendszerben vagy a registryben módosítás történik. Ez utóbbit nem ajánlom, mert egy szimpla start menüre kattintás is 50 millió registry olvasás/írást von maga után.
Na de még az egyszerűbb programoknál tényleg kevés a registry bejegyzés, de van egy csomó olyan program, ami hardver akarom mondani driver szinten is módosítgat (lásd vmware) és azokkal azért már nem ilyen egyszerű az eset, hogy csak végignézem a fájlokat meg a registry bejegyzésket és törlöm. Másrészt ki a fenének van arra ideje, hogy végigtörölgesse a lista alapján azokat a szarokat. Vagy akár programot írjon rá, ami csak azokat a bejegyzéseket távolítja el, amik a telepítést követően a registrybe kerültek, de az már más kérdés, hogy maga a program azóta is miket hozott létre.
Olyan szempontból mindenképpen kártékonyak, hogy nyilvánvalóan a registryben olyan űröket hoznak létre, amik elengedhetetlenek a normális működéshez. Vagy olyan dolgokat állítanak át, amiket lehet hogy észre sem veszel csak utólag hónapokkal a törlés után derül ki, hogy ja hát ez nem is úgy működik, ahogy kéne.
-
ceia
őstag
Nekem egyszer a feladatkezelőből nem csak a felhasználó név, hanem azon a fülön minden eltűnt. ekkor felraktam egy külsős progit helyette, de az nem tetszett, és leszedtem. Erre megjavult az XP sajátja De nekem sem csak úgy romlott el, én is valami rendszerkarbantartó programot próbáltam ki. Viszont a CCleanert bátran ajánlom, az még sohasem csinált semmi bajt, ellenkezőleg! XP-hez nagyon jó a jv16 Power Tools is, aminek utolsó ingyenes verziója innen letölthető. Nem tud magyarul, de amúgy sokat tud és csak 2MB. A minimál felülete pedig akár OS-hez is tetszene. Én főleg arra használom, hogy eltakarítsam vele azokat a bejegyzéseket is, amiket még a CCleaner is otthagyott. Nem árt ha újra felraknánk egy programot, ami elrejtett ilyen kis árulkodó jelet, mert kíváncsi, hogy nem volt-e már előzőleg telepítve
[ Szerkesztve ]
it's more fun to compute
-
ceia
őstag
A kép lemaradt..
it's more fun to compute
-
drmazsi
aktív tag
Sziasztok!
Lehet nem ez a topik a legmegfelelőbb, de hátha tud valaki segíteni rajtam.
Szeretnék XP-t futtatni, de ami gépem volt régről az elszállt, és még vannak olyan programok amik csak alóla futottak.
Szóval egy hardvert szeretnék építeni alá, ami megfelelő driver támogatással működő képes lehet.
Direct X 9-es kártyával ha lehet.Sajnálom ha off a téma.
Don't hate the player, hate the game ...
-
balbekk12
tag
Egy kis help-et szeretnék kérni:
Adott egy ASUS F3S régi laptop rajta Win XP-vel. Ami idáig jó volt. Viszont tegnap bekapcsolta a gépet és az alábbi üzenet jelent meg:
"A windows nem indítható mert az alábbi fájl hibás vagy nem található: windows/system32/config/system.
A windows eredeti telepítő CD-jéről a telepítőt elindítva megkísérelheti a fájl kijavítását.
a javításhoz a nyitó képen válassza a 'j' parancsot".Na most, CD berakom,de meg sem próbál onnan bootolni és így megint ugyanaz a szöveg jelenik meg. (a CD olvasó jó)
A BIOS-ban be van állítva,hogy elsődleges boot a CD,aztán a HDD.Mi lehet a gond? vagy ha nem lehet javítani akkor hogyan tudnám újrahúzni a WIN-t?
-
-
MODERÁTOR
-
balbekk12
tag
válasz Intruder2k5 #48193 üzenetére
Nem.
-
válasz balbekk12 #48192 üzenetére
Úgy is lehet, vagy XP telepítőből indítod a recovery console-t, majd onnan futtatod a chkdsk-t: [link]
Bármilyen boot CD-vel elindítod a gépet ami tud NTFS-t írni / olvasni, majd visszamásolod a sérült file-t. [link]
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
MODERÁTOR
-
válasz balbekk12 #48197 üzenetére
Kicsit bővebben? Milyen telepítő, miért nem indul el, stb.
Olvasd el az MS cikket és megmondja, hogy melyik file-t kell átmásolni, de én első körben azzal próbálkoznék amelyikre a hibát jelzi
[ Szerkesztve ]
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
balbekk12
tag
"Írja be a következő sorokat a visszaállítási konzol parancssorába"
nincs ilyen parancssor!
.....
Beraktam az XP telepítő CD-t a másik gépbe és rátettem a Laptop vinyót (USB-vel),
de a telepítő CD-n nem találom ezeket a fájlokat,amiket az MS ír...
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- GTA V komplett, eredeti PC verzió eladó
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest