- Windows 11
- ASUS routerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AI-alapú válaszokkal bővülnek a Google térképei
- SkyShowtime
- Hálózati / IP kamera
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
-
IT café
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
válasz BTom1970 #48754 üzenetére
Ha csak nem teljesen frissítetlen, és nincs kikapcsolva a tűzfala, akkor csak offline törésre van lehetőség (az is csak akkor, ha nem titkosított a filerendszer, de azt gondolom írtad volna, mert ott is valamiféle jelszókérés/kulcskérés kellene), de az egyébként minden Windows-zal működik.
The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
-
*VARJU*
tag
Hello
. Újra telepítésnél ezt a hibát dobja ki, mi a f....m lehet ez és hogy lehetne orvosolni? -
csabyka666
veterán
Üdv mindenki!
Produkál valamelyikőtöknél kékhalált a Chrome WinXP-n? Pár napja telepítettem egy egymagos gépet, nem akartam a 7-est ráerőltetni, mert korábban az volt rajta, és eléggé lassúcskán ment.
Mindegy is, XP-vel szépen fut, de a tulaj ma hívott, hogy facebookozás közben nem küldi el az üzeneteket, meg kékhalált dob. Egyelőre csak a Chrome-ot használta, javasoltam neki, hogy Mozillával is nézze meg.Fura, mert nálam atomstabilan ment a gép, csak valami szoftveres gubancra tudok gyanakodni, ugye a Chrome feldobja mindig, hogy meg fog szűnni a frissítés XP-re, de igazából tanácstalan vagyok, egy pillanatra sem éreztem bizonytalannak a gépet nálam...
Szerintetek?
Köszi a segítséget előre is!
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
csabyka666
veterán
válasz csabyka666 #48764 üzenetére
MOD: Most hívott, hogy a Mozillával is kéket dob, szóval passzolom...
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
MODERÁTOR
válasz csabyka666 #48765 üzenetére
Ez esetben vélhetően nem is a böngészővel van problémája, hanem inkább valami olyan dologgal, ami mindkét browser esetén közös.
Esetleg flash player plugin? VGA driver?
Én megpróbálnám a kikapcsolni a védett módot, és Firefox-ban hardveres gyorsítást is.
Beállítások -> Speciális -> Hardveres gyorsítás használata, ha lehetséges (kikapcsolás)
Eszközök -> Kiegészítők -> Bővítmények -> Shockwave Flash -> Beállítások -> Adobe Flash védett mód bekapcsolása (kikapcsolás)
Illetve mms.cfg file-ba beletenni az alábbi sort:
ProtectedMode = 0
Az mms.cfg az alábbi helyeken található 32 és 64 bites rendszer esetén.
“%WINDIR%\System32\Macromed\Flash”
“%WINDIR%\SysWOW64\Macromed\Flash”[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
válasz Intruder2k5 #48766 üzenetére
Köszi a választ! Lehetnek ezek is, de első körben a memóriát kicseréltem, lefuttattam egy Memtest86-ot, hiba nélkül végigment, bízzunk benne, hogy megoldódott a probléma.
Ha mégsem, akkor végigpróbálom az említett dolgokat.
-
DZs
senior tag
válasz csabyka666 #48767 üzenetére
Mennyi ram van abban a gépben? A böngészők akkor kékelnek leggyakrabban, ha kevés a ram. Ha nincs 1G, akkor a böngésző ram igényét vedd lejjebb.
-
tibi.82
tag
A WinXP minden induláskor megnyitja az egyik könyvtárat.
Ezt hol, hogy lehet kikapcsolni? -
headhunter
addikt
Sziasztok!
Ezt frissítést "WindowsXP-KB955704-x86-HUN.exe", honnan tudnám letölteni?
XP támogatása megszűnt közel 1 éve, így ott (Microsoft oldalán) már nem elérhető.
XP alatti "exFAT" formázás, Microsd kártya miatt kellene...
[ Szerkesztve ]
-
SP4C3
veterán
válasz headhunter #48770 üzenetére
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
lck
senior tag
válasz headhunter #48770 üzenetére
Innen leszedheted
Nem biztos hogy jó lesz, mert - emlékeim szerint - egy későbbi xp frissítés betett neki. -
draco31
veterán
Hello!
Laptopon kijelző fényerőt hogyan tudok állítani? AZ Fn gomb halott, nem szerette a folyadékot. Valahogyan levettem a fényerőt, de nem találom azóta sem.
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
draco31
veterán
Ott kerestem én is, meg mindenhol máshol már. Egy HP laptop egyébként. Az a baj, hogy távsegítséggel TimeViewerrel állítom, így a BIOS-ban meg nem tudom átkapcsolni, hogy az FN-el menjenek azok a funkciók, vagy sem.
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
draco31
veterán
-
Csaba.no1
tag
Sziasztok,
Igy, hogy lejart az xp tamogatasa legalis forrasbol mukodhet meg rajta az office 2010 csomag? Xp sp3-rol van szo. Valaszotokat elore is koszonom.
-
Thorus
aktív tag
Egy olyan kis problémán van, hogy nemrég raktam újra az XP SP3 rendszert és jelenleg ha bedugom az usb stick-et nem tudok belelépni hanem csak formázást akar. A stick egy Maginon 64GB USB3.0 darab és jelenleg exFat rendszerrel. Az előző xp verzióval ami fennt volt a gépen gond nélkűl ment de ennél nem akarja és formázni meg nem szeretném mert sok fontos anyag van rajta.
Az ember annyit ér, amennyit a többiek akarják, hogy érjen.
-
Thorus
aktív tag
válasz Doky586 #48790 üzenetére
A telepítő már azért is szól ha nem egyezik a nyelv.
A link hasznos volt és most már tökéletesen működik a stick. A telepítőt már egy csomó helyre el is mentettem, biztos ami biztos.
Ezer köszönet.[ Szerkesztve ]
Az ember annyit ér, amennyit a többiek akarják, hogy érjen.
-
cocka
veterán
Valaki találkozott már ezzel a hibajelenséggel? Mi okozza ezt a hibát? A hiba nem programspecifikus, mert néha más programok esetén is előjön ez.
-
-
-
Márton
nagyúr
üdv.
winxp boot logóját szeretném lecserélni sajátra a /noguiboot és a /bootlogo opció hozzáadásával.
Tudom, hogy 640x480x16 színű képre van szükségem, ami 4 bit per pixel.
A PS7-ből viszont hiába csinálom meg az indexed, 16 színű képet, mentésnél (BMP RLE) csak 8 bit per pixel-t tudok választani, a 4-es szürke, nem választható.
Irfanview szerint is valóban 256 színű a kép, csak 16 van használva.
Ez mennyire gond az XP-nek? Be sem bootol?Mivel tudnék menteni 4 bpp képet?
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
válasz akaido #48796 üzenetére
És most ebből keressem ki, hogy vajon elszáll-e a 8bpp-től vagy sem?
Szerinted nem ilyen oldalak olvasásával kezdtem?..Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
cocka
veterán
válasz Márton #48797 üzenetére
Hmm... könnyebb lenne boldogulni akkor, ha a kép gifben lenne eleve. Nekem eddig még csak olyasmire volt szükségem, hogy 1 bit/pixel, mert anno monokróm kijelzős mobilra kellett és hiába volt csak fekete-fehér a kép, ha mondjuk 8 bit/pixeles volt, akkor már nem olvasta a program.
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest