Aktív témák

  • pojzon

    tag

    Sziasztok!

    Bocsánat, hogy ha már volt erről szó, de gondom akadt a sleep módból való visszatéréssel.

    A jelenség röviden a következő: a gép a beállított idő után szépen elrakja magát alvó állapotba, majd amikor újra szükségem lenne a gépezetre a power gombal indul is a rendszer, csakhogy fekete képernyő fogad. Természetesen nem tudok csinálni semmi egyebet, csak újraindíthatom a gépet (reset vagy a ki-be kapcsolás is megy). Amikor újraindítom a gépet, akkor viszont nem teljes boot zajlik le, hanem onnan folytatja a munkát a win ahol az alvó állapotba került..

    Namost amit próbáltam eddig a probléma megoldásában:

    powercfg -h on parancs alkalmazása
    biosban s1 s3 állapotok variálása
    usb energiagazdálkodásának ki-be kapcsolása
    több ati driver kipróbálása

    Most hírtelen ennyi jutott eszembe, feltúrtam már a fél internetet és ami kapcsolódott a problémához azt kipróbáltam, de eddig semmi sem segített.

    A rendszerem fő alkotóelemei:

    I7-es proci
    Asus P6TD alaplap
    12Gb ram
    5970-es videókari.
    win7 64bit

    Ami érdekes, hogy a korábbi C2Q + 5870-es kombóval is ez volt a probléma, viszont egy általam karbantartott gépezetnél, ahol szintén asus alaplap + C2D meg egy egyszerűbb 4xxx-es ati kari van, ott ugyan ezzel az oprendszerrel gond nélkül megy az alvó módból való visszatérés. És a két oprendszer beállítása is ugyan olyan, tehát nem telepítettem másképp mint a sajátomat...Első körben arra gyanakodtam, hogy esetleg az ati kártyával van összefüggésben, de akkor a "külsős" gépben miért megy gond nélkül?

    Ha valakinek lenne megoldása rá azt megköszönném!

Aktív témák