Aktív témák

  • Morden24

    nagyúr

    válasz zka67 #22786 üzenetére

    Valamelyik nap olvastam, talán a McAffe de nem biztos, kiadott egy frissítést, ami elkezdte letörölni a windows egyik rendszerfájlját

    Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik :)
    Egyébként meg nem a víruskeresőkről volt szó (nem mellesleg arra van házon belüli megoldás, nem kell aggódni, hogy szétcseszi-e a rendszert).
    Másrészt meg most a frissítésekről beszélünk, nem a vírusirtókról vagy bármi egyéb 3rd party alkalmazásról. Tehát te egy feltételezés miatt (lehet, hogy szétcseszi) ignorálsz teszem azt egy biztonsági rést, aminek esélye van arra, hogy hatással legyen rád (lehet, hogy kihasználják).

    Nos, én inkább úgy vagyok vele, hogy frissüljön csak az oprendszer. És amúgy ezt még nem mondtam, de szerintem kitalálhattad: november elején telepítettem a Win7 x64-es rendszeremet. Azóta feltelepült az összes kiadott firssítés mínusz a browser ballot screen, de azt is inkább dacból nem raktam rá - meg az aztán tényleg felesleges.
    Ja, és nem lett lassabb a rendszer. Pedig o&o-m sincs :)

    Hol olvastál te bármit a biztonságról?

    Teljesen igazad van, sehol. Viszont ha egy autó honlapján lennénk, ahová valaki beírja, hogy neki úgy száguld igazán, hogy túlfújja a kerekeket és kikötteti a légzsákokat, akkor azért meg lenne említve, hogy ne itt reklámozza, mert a végén valaki elhiszi.

    Nem nem, drága barátom, én kerestem és "Nem találtam arra vonatkozó utalást, hogy a microsoft az o&o-tól licenszelne..."

    Nem, de találtál volna arra, hogy a Diskeepertől teszi. És én már az elején beírtam - nem mellesleg én sem voltam biztos benne, hogy a DK vagy az O&O az elkövető, mert régen olvastam ezekről.

    És nem arról van szó, hogy le vagy hülyézve, hanem arról, hogy oké, ezek a dolgok elmennek a te preferenciáidnak (más kérdés, hogy szerintem egy Win7 topik rezidens sem ajánlaná másoknak), de másnak nem nagyon.

    Hidd el, jönnek be népek, akiknek meggyőződésük, hogy a gépükön lévő tucatnyi optimalizáló program az oka annak, hogy működik a Windows-uk, közben meg inkáb kisebbfajta csoda.
    A te eseted nem feltétlenül ilyen, de a hozzáállás terjesztése pontosan ilyeneket szül.

    Egyszeri felhasználónak legyen egy ingyenes virnyákirtója, hagyja on-on a Win Tűzfalat és auto-n a frissítéseket. Így van a legkisebb rizikója. Pont.

    Sectumsempra - For Enemies

Aktív témák