-
IT café
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oroszlánom
tag
válasz mclaren777 #25149 üzenetére
Én mióta a Media5-phone-t használom nincsenek gondjaim.Volt már Zoiper, Zoiper beta, Mobilevoip meg egyebek.
-
edk-
őstag
válasz Magnat #25150 üzenetére
Mi is megkaptuk, de a 150 SIMes flottánkra másfélszeres költségű lenne, mint a jelenlegi konstrukció (kevés korlátlan, sok korlátos előfizetés, mindegyiken adat). Úgyhogy én visszapattintottam az ügyfélmenedzsernek, hogy dolgozzanak még rajta az öltönyösök.
net is elég jó áron jár hozzá.
Szerintem meg drágán.
[ Szerkesztve ]
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
tibor23
senior tag
válasz sepsi0 #25148 üzenetére
Nagyon nem mindegy, hogy komoly beszélgetéseket folytatsz, vagy egy suhanc vagy és bohóckodsz a barátokkal ugyanis a Dellmont klónok másod-harmad-negyedosztályú minőséget nyújtanak, és nem amiatt mert voip. A Reenger első osztályú, az immr meg kb. ötöd. Remélem nem gondolod komolyan, hogy ingyen vagy 1Ft./min. alatt tudsz telefonálni stabilan jó minőségben.
Szerintem a te flottád teljesen tökéletes, de nagyon hosszú távra nem írnék alá szerződést, mivel most kezdenek letörni az eddigi rekord magas magyar árak. -
whbear
senior tag
válasz tibor23 #25153 üzenetére
A minőség jó a Reengernél csak a support = -0. Kétszer kérdeztem őket telefonon, majd e-mailben hogy
- Mennyiért és lehet e hívni Réuniont?
- Nem működik a hangposta, szeretném ha megcsinálnák.
Szóban ígéret volt, majd értesítenek de semmi válasz, e-mailre szintén semmi válasz kb. 1 hónapja. Hangposta sem működik. Ez nem tetszik.[ Szerkesztve ]
Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM
-
tibor23
senior tag
válasz whbear #25154 üzenetére
Fritzbox-omban jelenleg 12 voip szolgáltatóhoz vagyok bejelentkezve. Van Dellmont-os is, de a Reenger 2,5Ft-os percdíja óta a magyar mobilhívások erről mennek. A vezetékesek is erről mennek majd ha nagyon lefogy a Stuntcalls kreditem. Ma már szinte bármelyik országnak van a Reengerhez hasonló voip szolgáltatása, ahol helyi számot kapsz, és aprópénz az országon belüli hívás. Reengernek pl. van EU-s kínálata, ott minden EU-n belüli hívás 4Ft. Ez engem nem nagyon izgat, mert keveset hívok EU-t, arra jó a Stuntcalls, de pl. Romániába viszonylag sokat beszélünk, oda a Callromania voip szolgáltatót használjuk, ami ad román számot is.
Szerintem rendes Support már semmihez nincs, főleg nincs ilyen voip szolgáltatókhoz, de pl. a T ügyfélszolgálata sem ér semmit. Domino kártyával trükközés nélkül pl. emberi kezelőt sem lehet elérni. Vagy szerinted a Dellmont-nak jobb a support-ja? -
whbear
senior tag
válasz tibor23 #25155 üzenetére
Igazad is lehet, de nem az a kérdés hogy kinek jobb a supportja, hanem hogy a Reengeré nem jó. Tudom hogy a Dellmonté is 0. Viszont jó ötletet adtál, van az a francia szolgáltató akinél már voltam és kiváló a supportja. A nymgo az. Megnéztem és jó az ár. Köszi a tippet.
-
sepsi0
őstag
válasz tibor23 #25153 üzenetére
Szia!
Már nem vagyok suhanc, sajnos.
Próbálom a legjobb ár/érték arányban megtalálni a számomra legjobb szolgáltatást.
Az általam említett flották hűség nélküliek.
Az 1ft-ot az összefoglalóból idéztem, ami ezek szerint már "elavúlt".
Ilyen konstrukciókkal nem éri meg számomra a voip.
Amúgy a telefont a család kapcsolattartására, munkára és néha hivatalos ügyek intézésére használjuk.
A feleségem a munkája miatt néha sokat kell, hogy beszéljen.
A tanácsot köszönöm! -
whbear
senior tag
válasz tibor23 #25158 üzenetére
Tényleg nem érted amit írtam? Tudom azt sem hitted el, hogy nem fogadták a 21 - es hívásaimat mert neked fogadták sőt örültek neki. Valószínűleg a hangpostád is működik, az enyém nem. De tényleg nem. Becsszóra. És Réuniont hívom, mivel ott dolgozik egy nagyon kedves családtagom. És nincs Skype meg Viber, fa*zbúk meg végképp nem mert idősebb ember. Komolyan így van és ezért bátorkodtam szólni ezekért. És örülök, ha neked nincsenek problémáid velük, de nekem vannak és tényleg vannak. Nem poénból rugózom a témán. Vagy véleményed szerint ne hívogassak ilyen országokat és nem kell nekem hangposta sem mert neked ez nem fontos. Ja értem. Oh wait... Megkérdezhetem a beosztásod a gondolatrendőrségnél?
[ Szerkesztve ]
-
vg
addikt
válasz mclaren777 #25149 üzenetére
Próbáld meg egy régebbi MobilVoip verzióval. Nekem és a családtagjaim a 4.63-as használjuk. Lehet neked frissítés után lett valami baj.
-
-
-
tibor23
senior tag
válasz whbear #25161 üzenetére
Ne húzd fel magad, én csak megírtam nekem mi és hogyan vált be, és nem volt egyértelmű, hogy tényleg Reuniont akarod hívni vagy csak egy példa. Nyilván mindenkinek mások az igényei és elvárásai, és ez alapján választ e legjobb tudása szerint vagy egyszerűen csak használja a "régi jól bevált" szolgáltatását. Én pl. nem használok hangpostát, mert nekem pl. 95%-ban nem mondanak rá semmit, és jogosan bosszankodnak, hogy fizethetnek is érte. Ettől még elhiszem, hogy neked meg kell.
Amúgy arra én is kíváncsi lennék, mit jelent konkrétan ez a "Nyugati világ díjcsomag", és maradva a példádnál tudsz-e vele hívni Reuniont, és ha igen mennyiért. Ha meg nincs ügyfélszolgálat, egy próbát megér, sokat nem lehet vele bukni max. egy 500Ft-os feltöltést a legrosszabb esetben...[ Szerkesztve ]
-
nOvOp
senior tag
válasz tibor23 #25166 üzenetére
Kipróbáltam a reengert, ezt az ingyenes 5 percet, ami a regisztrálással jár. Viszont nálam nagyon rossz volt a hangminőség. Sokkal rosszabb, mint a stuntcalls használatakor, szinte érthetetlen. Nem lehúzni szeretném a szolgáltatást, csupán érdeklődni, hogy milyen beállításokkal használod és persze, melyik appal? Én az oldalukon jelzett zoiper-t használtam, ahogy a stuntcallsnál is, ugyanazokkal a beállításokkal (mindkettőt 3G-n tudom csak). Szívesen használnám, ha tényleg jobb mint a stuntcalls.
-
whbear
senior tag
válasz tibor23 #25167 üzenetére
Csak azért bosszantó, mert régen a priorizált irányoktól eltérő országok régiókba voltak sorolva és azért lehetett hívni őket a megjelölt tarifával. Most nem lehet. A Magyarország díjcsomag ha aktív akkor a magyar számokat tudod hívni, onnan vonja a percet. Ha aktív a nyugati világ díjcsomag akkor ha külföldet hívsz akkor onnan vonja a percet. Ha mindkettő van akkor onnan vonja amilyen számot hívtál. Ha magyar díjcsomag van csak akkor külföldi szám hívása esetén azt mondja nincs elég egyenleg. Ha külföldi csomag van csak akkor a magyar számra mondja hogy nincs elég egyenleg. Ha viszont van mindkét csomag akkor ha nem magyar, EU, USA és a megjelölt hívásirányokba indítanék hívást akkor azt mondja be hogy nincs elég egyenleg. Pedig nem jobban járnának ha ezt a pénzt is náluk költeném el?
darazs: próbáld meg a Media5-fone alkalmazást. Zoiper használhatatlan nálam is. A reenger jobb minőségű mint a dellmont. Nálam tökéletes 3G, 4G és optikai neten is. g711a kodek kell alá és nem lesz gond vele.
[ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
válasz tibor23 #25169 üzenetére
Így van. A 4G sem garancia. Függ: hardver, hardveren oprendszer, oprendszeren milyen VOIP program, voip program épp hogy kódol, az átjáró meg mennyire terhelt...
PL az immmr ugyanazon az ájfónon szar, míg a mobilevoip stuntcalls előfizetéssel baba. Pedig 4G-n van a teló. -
tibor23
senior tag
Hátha tud valaki megoldást: Édesanyám Tré Hómos vezetékes telefonját kiváltanám voip-ra ha lenne valami olcsó net, de az se a T-től se a Kábeles Tarr kft.-től nincs, viszont most megjelent ez az új Domino csomag, ami az 1GB nettel elég lenne neki akár egy évig csak telefonálásra. Gond, hogy csak hagyományos telefont tud és akar használni, okostelefon kizárva. Tehát mivel tudnám a 4G mobilnetet átalakítani vagy LAN-ra vagy WIFI-re a legolcsóbban? Fritzbox ATA fogadná, az van elfekvőben.
-
nOvOp
senior tag
válasz zeon.hu #25176 üzenetére
Na igen, a hardver fontos. Én egy lenovo a820-at próbálok rávenni a feladatra. Nem egy mai darab
Több, kevesebb sikerrel. A Mobilvoip régebbi verziója egész jó, csak kicsit késik a hang. Ezért gondoltam, hogy kipróbálom a reengert. Amenyiben jobb lenne a minősége, akkor használnám. -
Andrewstarr
aktív tag
Asztali voip készüléket tudtok ajánlani, ami független a számítógéptől, vezetékes is lehet, nagyi tudja használni, és minél olcsóbban.
Előre is köszönöm! -
Stanlee
őstag
válasz Andrewstarr #25180 üzenetére
Ezek a Grandstream-ek nem rosszak, szerintem a nagyinak a legolcsobb is boven eleg lenne. http://www.voipango.com/en/voip-telephones/grandstream-ip-phones/
En mondjuk a GXP1620 ala nem mennek, mert az 2 helyre be tud egyszerre regisztralni (mondjuk egy bejovo hivasoknak, egy meg kimenonek).
Opcionalisan en egy Fritz!Box 7270-et vennek, ha valami ADSL vagy Kabelmodemes netje van, es abba egy sima analog keszuleket beledu´gnek, vagy ha van neki meglevo telefonja, akkor azt. A box.ot tudod tavolrol managelni. Ha DSL van nala, akkor meg modem sem kell.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
tibor23
senior tag
Rengeteg féle van. 18.000-20.000 körül új Siemens DECT-től lefele. Most a jófogáson 1.500-ért hirdetnek valami kínait. Ha pesti vagy elmész érte és kipróbálod. De a Fritzbox+analóg telefon is egy jó opció.
[ Szerkesztve ]
-
Yahhher
aktív tag
Szia.
Nekem linksys pap2 van itthon beüzemelve, ha jól emlékszem idén van pont 10 éve.. Hibátlanul teszi dolgát, amióta be van lőve, nem kellett hozzányúlni.
Használtan szerintem 5ezer alatt kapható.Üdv B.
-
itanczos
senior tag
Sziasztok!
Mostanában nem volt időm olvasgatni a topic-ot.
Segítségeteket kérném:
Egy cégnél most helyeztem üzembe egy freepbx VOIP telefonközpontot és mobil (android) kliensek is vannak.
Amelyik telefonon van beépített SIP kliens, azon azt állítottam be. Az egyikkel gondok vannak (Sony).
Mivel gyakorlatilag semmit sem lehet állítani a belépési adatokon kívül, gondban vagyok. Recsegős a hang és néha meg is szakad a kapcsolat. Előtte Zoiper volt ezen a telefonon, azzal egész jó volt.
Van valakinek ezzel a beépítettel tapasztalata?
A szerveren nézve g.711 ulaw kodeket használ a beépített, PJSIP protokollal.
Ráadásul, hiába állítom be ennek a melléknek a szerver oldalon, hogy GSM-et használjon, tojik rá!Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
itanczos
senior tag
10-12 alatt nem kapsz újat.
Itt (hardverapro.hu) érdemes nézelődni eladók után.
10-15-ért profi használt készülékeket kapsz, szinte új állapotban!Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
itanczos
senior tag
válasz sepsi0 #25159 üzenetére
Miért avult el az 1Ft-os VOIP?
www.browsercalls.com vezetékes hívás, bruttó 1.1Ft/perc!Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
itanczos
senior tag
Létezik olyan program, amivel Grandstream VOIP telefonokon lehet úgy hívást kezdeményezni, hogy a PC-n választjuk ki a számot? Mint a soft-klienseknél.
Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
Janos46
tag
Sziasztok!
VOIP szolgáltató előfizetésnél van valamilyen alacsonyabb áfa fizetési lehetőség?
Köszi ha tudtok.Artillery, lelkes újonc vagyok, tanulni akarok!
-
válasz Janos46 #25199 üzenetére
Szerintem ez a kérés itt a ph-n nem túl... könnyen egyeztethető össze az alapelvekkel.
A szolgáltatás nyújtásának a helye a mérvadó áfafizetés szempontjából, így ha magyarként, Magyarországról vásárolod, akkor 27% lesz.Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest