Új hozzászólás Aktív témák

  • instantwater

    addikt

    válasz #79335424 #13913 üzenetére

    Miert van ennyi klon?
    Keresooptimalizalas.

    Itt a forgalom a lenyeg, nem a minoseg. Ok vastagon a piaci arak alatt vannak nehany "aktualisan uj" klonnal, amivel becsabitjak az embereket, veszteseggel adjak nekik a perceket, ami igazabol nem is veszteseg, mert olyan, mintha reklamra koltene. Az olcso ar a reklam.

    A tulszamlazasra csak annyit, hogy ez a SIP protokoll sajatossaga, ha nem erkezik meg a vege uzenet, nem tudja, hogy vege van, mert a hang masmerre megy, mint a vezerles. Persze meg lehetne oldani, csak lustak, mert igy is van eleg ugyfel.

    Ugyfelkapcsolat? Nem kell az. Ma lelep 100 ember, holnap jon helyette 200 uj.

    (#13915) Dluinet
    Azert azt a 2.7 Ftot ugy szamold, hogy ezek ALLAMI csomagok amiket linkeltel. Gondolom az allam ad nehany milliard adokedvezmenyt cserebe, ez a 3 Ft meg kb az "konkurrens" szolgaltato dija, amit elker kulso halozatbol jovo hivas utan (halozat fenntartas, uzemeltetes, stb...)
    Es ahogy (#13922) lugosi is irja, az allami szektor a kisebbik resze az ugyfeleknek. Az ugyfelek tobbsege nem-allami, tehat fizeti az 50 Ftos normal, vagy egyeb olcsobb flottas percdijakat, de a szolgaltato jol jar, mert allambacsival joban van. Es ha allambacsival joban van, akkor egy esetleges uj "telkoadonal" ugy tekerik majd a szovegezest, hogy annak a szolgaltatonak legyen a legjobb. Ennyit meger a "veszteseges allami mobilozas" ami nem veszteseges, mert olvass tovabb...

    (#13916) mike1334
    Az, hogy a vodafone magyarisztanban veszteseges, arra megint csak a Dellmontos profit modellt tudom felhozni. Magyarorszagon veszteseges, de az anyaorszagban (UK) gondolom sokmillio GBPs profitja van, mert itt sem olcso a vodafon, es igy 2 dolgot is nyer egyszerre:
    - Magyarorszagon nem fizet nyeresegadot, hiszen veszteseges
    - Az Angol anyaceg "pumpalja" a penzt a magyar leanyaba, amit esetleg 50% os kamattal "visszaker", es mivel angliaban joval kedvezobbek az adozasi viszonyok, o Angliaban adozik a "kamatok" utan, ami valoszinuleg kisebb rataval adozik, mint az eredeti, angliaban produkalt kereskedelmi nyereseg.

    Ha mar a multiknal tartunk, nezzuk meg, hogy a Starbucks hogyan fizet keves adot. Ugyanezt csinalja a vodafone is a hatterben. Multi. Parszor megporgeti a penzt a leanyvallalataiban, es hipp hopp a magas Magyar nyeresegado hirtelen alacsony Angol/Amerikai/Kajman szigeteki/Panamai nyereseg lesz. Ez az offshore.

    Szoval nem feltse senki a szegeny "veszteseges" magyar vodafonet.

    (#13917) Dluinet
    Nevezhetjuk Hollywoodi konyvelesnek, vagy offshoreozasnak, vagy aminek akarjuk. Teljesen jol latod.

    (#13920) Dluinet
    Osztrak, es egyeb nyugat europai dolgokat emlegeti mindig mindenki. A legtobb nyugat europai orszag piaca nagyobb mint a magyar. Ebbol az kovetkezik, hogy tobb eladas, tobb profit meg alacsonyabb haszonkulcs mellett is. Van fizetokepes kereslet. Van aki megvegye. Ha magyarorszagon olcsobb lenne a mobilnet, sem vennenek sokkal tobben, mert vagy nem tudjak mit csinaljanak vele a mobiljukon, vagy "kicsi" telefonjuk van, vagy egyszeruen csak nem szeretnek azon netezni. Ez egy nyugati, nagy piacon konnyebb talalni sok, mobilon netezni szereto embert.
    Es akkor ez csak a "vasarloi" fele a dolognak. A legtobb nyugat-europai orszagban sokkal esszerubb az adorendszer (27% AFA vs atlag 20-21), kevesebb adonem, kisebb merteku adok...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák