- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azt várják Trumptól, hogy leállítja a Google feldarabolását
- Synology NAS
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- SkyShowtime
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- DIGI internet
- DIGI kábel TV
-
IT café
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
mar50entul
csendes tag
válasz instantwater #11086 üzenetére
Milyen kártya van a PP mögött? Ha VISA akkor dollárban számol, ha MC akkor euroban!
-
Fecogame
veterán
válasz mar50entul #11101 üzenetére
Nekem VISA van és euróval számolt kb. 2 hónapja.
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
instantwater
addikt
válasz mar50entul #11101 üzenetére
Nincs mögötte kártya :-D
De ezt a visa / mc dolgot megnézem.
Oké, tudom, hogy a visa usd alapú ah mc meg eur alapú, de hiába terheli euroban a mastercardot, oké megúszok egy eur usd váltást, viszont ő már egyszer kiszámolta egy drága árfolyamon, hogy a 10 dolci az hány euro...
Egy a lényeg, ha van dollárom hadd fizessek azzal ha a percdíj is abban megy. -
instantwater
addikt
Ha valaki unatkozik.
Egy szép kövér voipszolgáltató lista: http://getvoip.com/providers -
g0dl
addikt
Egyébként még senkinek nem szólt a telenor, hogy "már a tizedik szerződést kötöd, és semmit nem töltesz fel"? Vagy egyszerűen nem árdekli őket?
[ Szerkesztve ]
-
Fecogame
veterán
válasz instantwater #11112 üzenetére
...mekkora ervagas...
...lenne, ha sokkal többen használnánk, nem csak a mobilozók 1%-a ( szerintem még így is túloztam ).
A saját köreimben bőszen terjesztem, ha valaki telefonálni akar ( vagy őt hívják ), mindig ráveszem őket, hogy az enyémmel hívják, mert olcsóbb
Meg itthonra és bnőmhöz is tervezek egy-egy vezetékes VoIP telefont beüzemelni, PAP2T + analóg készülék alapon
[ Szerkesztve ]
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
nagyúr
válasz instantwater #11112 üzenetére
igazából veszteségük nem keletkezik
csak nyereség marad el, ami esetleg nem is az övüké lenne, hanem a másik szolgáltatóé
így valójában a többi szolgáltató nyereségét csökkenti"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
senior tag
Sziasztok,
tudnátok ajánlani androidos sip voip appot, amelyik tudja a callback funkciót?
Groundwire, Zoiper -nél nem találtam ilyet..
-
senior tag
válasz Dluinet #11118 üzenetére
Kipróbáltam, működik is.
Nekem freevoipdeal accom van, elég volt megadni a username-t és a jelszót, és automatikusan felismerte a sip szolgáltatót. Callback-et ki is próbáltam, rendesen megjelenik a másik félnél a beállított caller id - telszámom.Úgy néz ki működik, meglehetősen egyszerűen...
Nem értem más, sokkal összetettebb mobil voip app miért nem tudja ezt a callback-et...
-
senior tag
Kétkártyás okostelefont használ itt valaki?
Az az ötletem támadt, - miután meguntam a tetemes telefonszámlákat - hogy ha lejár a szerződésem, beújítok egy ilyen mobilt, amiben az egyik SIM kártya egy alap mobilinternetes lesz, amiről megy a net + hivások voip-on, a másik SIM pedig a régi SIM kártya lesz átvíve feltöltősre - kizárólag azért, hogy el tudjanak érni a régi számomon.
Az alap (voice alapú) feltöltőkártya + hozzá kismobilnet csomag emlékem szerint azért nem jó, mert ahhoz nem adják a gyors netet, ellenben csak mobilinternet szolgáltatáshoz eleve több GB és gyorsabb kapcsolat jár.
esetleg valaki tud olcsóbb - teljesértékű (mobilnet + telefonálás) - megoldást?
A fenti eljárás kb havi 3500 ft mobilinternet előfizetési díjba + voip feltöltési/lebeszélési díjba kerül / hó.
[ Szerkesztve ]
-
edk-
őstag
Az ötleted működőképes.
ahhoz nem adják a gyors netet
Ugyanolyan gyors, mint az adatkártyák.
A fenti eljárás kb havi 3500 ft mobilinternet előfizetési díjba
Hány giga kell neked? Ha havi 1GB elég, az <2000Ft (csak adatkártya). Ha 500MB elég, akkor Telenor netezz mobilon 500: 1600Ft (beszédkártyára). Nem csak Djuice-ra rendelhető, Praktikumra is.
[ Szerkesztve ]
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
Fecogame
veterán
Mivel korlátozott mobilnettel is megy a VoIP, valamint a Blue Mobile-nél 490 Ft-ért van net, így ez a legolcsóbb megoldás, főleg ha számhordozással kombinálod meg
Persze ha több net kell, akkor a kétkártyás megoldásod is megfelelő lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Guszti
aktív tag
Esetleg Voda Go csomag 2690Ft, van benne 100 perc, es 150MB net, ha elfogy a net, akkor +1 giga 1500Ft, bar azt nem tudom megmondani, hogy az 1 giga netet meddig lehet felhasznalni.
Es akkor igy azert ha nincs rendes net vagy wifi a kornyeken, akkor is lehet telefonalni.[ Szerkesztve ]
-
Guszti
aktív tag
válasz Guszti #11125 üzenetére
Rakerestem, es elegge gyokerek, tehat ha veszel +netet, akkor az csak szamlazarasig el, viszont van 100MB 500Ft-ert, ha csak telefonalasra hasznalod, akkor vegulis 100 perc van az elofizuhoz, es van 150+100MB net, amivel azert meg 400 percet gond nelkul el lehet beszelni, tehat KB 500 perc 3200 forintert + a voip koltseg. Es akkor nem feltetlen kell ketkartyas mobil. Es akkor csak nem egy feltoltos elofizud van, amirol ha epp elfogyott a penz, es nincs net, akkor nem tudsz telefonalni, illetve idokent azt is fel kell tolteni, hogy aktiv maradjon.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ahogy előttem is írták, egykártyással is megy. Csak annyi vele a gond, hogy ha a szolgáltató korlátozza a VOIP -ot, akkor nem jó a gyári SIP kliens (már ha egyáltalán van, mert nem minden teló menüje tartalmazza). A MobileVoip -pal viszont zűrösebb megoldani, hogy ne csörögjön bele egy bejövő GSM a VOIP -ba. Vagy Callback -kel telefonálsz. Kétkártyásoknál (MTK SOC) VOIP híváskor deaktiválni lehet a másik SIM slotot (persze automatizáltan, nem manuális kapcsolgatással).
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Guszti #11125 üzenetére
Látod ez már ár/érték arányban nem valami jó..
Volt egy voip aktív használatú hónapom, (ez sem éjjel-nappali beszélgetés volt, hanem 'mikor nem kell nézned mennyibe kerül így kicsit bő lére engedve beszélgetsz' módon) az jött ki, hogy kb 350-450MB adatforgalom kell az ilyen telefonáláshoz, tehát a vodago net tartalma nem lenne elég, ugyanakkor ugyanannyiért már - már kijönnek az alap mobilinternet csomagok havi díjai.
Mobilinternet sávszélesség egyébként direkt módon függ a csomag árától/típusától:
[Vodafone]
[Telenor]
[T-Mobile]A hagyományos hangelőfizetés mellé - mobilhoz ajánlott netcsomagokat azért nem néztem / nézem, mert jóval alacsonyabb adatforgalmat tartalmaznak mint az eleve mobilinternet (számítógéphez ajánlott) csomagok - ugyanakkora összeg mellett. Átlag, 'modern életvitelnél' szerintem kell havi 1,5 - 2 GB net. (megnézel és/vagy megosztassz pár videot / zenét, elolvasod a híreket, megnézed 'szokott oldalaidat' utazás/szünetek/ebéd, stb közben, letöltesz / frissítesz pár alkalmazást + még voipozol is neten) - hacsak nem vagy olyan körülmények között, hogy mindenhol van (otthon, munkahelyen) wifi..
[ Szerkesztve ]
-
fujifilm1
senior tag
Számoljatok.
Ha nem kell másra a mobil net, csak a VOIP-ra, akkor a Disasteriskes (callback) sokkal olcsobb!
Az ilyen drága mobilnet fenntartása kizárolag a VOIP miatt minimum 10Ft/perc. plusz a voip percdij. -
-
Fecogame
veterán
Megírva és jóváhagyva az új kezdő hsz. Az előző túl kusza volt, igyekeztem jobban összeszedni benne a dolgokat.
-
nagyúr
Tesco műszaki osztály pultjában az üveg mögött található
[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
zseko
veterán
Szétnézhettél volna pedig a mobilnetcsomagok között, észrevehetted volna, hogy pl. a Telenornál 2990 a 2GB net+Deezer. Erre akarok én is áttérni majd ha lejár az előfizum. Egyébként az ingyenes LTE időszakban teszteltem és úgy találtam, hogy én kb. 8-10GB-ból jönnék ki havonta. Ebben benne volt youtube videózástól kezdve deezer hallgatáson át folyamatos G+ és dropbox szinkron is a fényképekről. Most is 2GB csomagom van és tulajdonképpen elég is, de persze csak úgy, hogy sokszor van wifin is, de mikor 5 napig nem voltam wifi és pc közelben, és csak mobilt használtam, akkor azért megugrott az alatt az öt nap alatt az adatforgalom ~ 8-900Mb-al Pedig ebben nem is volt se youtube se deezer.
Gondolkozom, hogy menjek át kártyásra és ahhoz rendeljek egy ilyen csomagot, vagy menjek át kártyásra és külön rendeljek egy hipernet kártyát ami menne az S4-be, a rendes telefonkártya meg menne a régi D500-ba, legalább tuti üzemidőm lenne Csak így két telefont kellene hordani.(#11139) Somatom most olvasom, már írtad ezt a csomagot
[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
pinnacle
nagyúr
Melyik szolgáltatónál működik legkevésbé a korlátozás? Blue Mobilenál eléggé hatékony.
Gondoltam kipróbálom a Tesco Mobile-t, a Vodafone-al ellentétben, csak korlátoz, nem kell plusz díjat fizetni.
-
felhasználóx
tag
Sziasztok, jól gondolom, hogy külföldön a helyi szolgáltató mobilnet SIM kártyájával is tudok a BC-re feltöltött egyenlegem terhére a MobileVOIP-on keresztül, hívást indítani mo.-i számra, úgy hogy az én hívószámomat látja a hívott fél, mindezt úgy hogy nincs benne a magyar SIM kártyám a telefonomban?
köszönöm előre is a választ. -
Zeki
nagyúr
válasz felhasználóx #11147 üzenetére
Jól gondolod.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / RTX 2060 12GB / 32 GB DDR4 / 240GB SSD+1TB HDD
- Apple iMac - 22" 4K Retina (2019) DCI-P3 i3-8100, 8 GB / 256 SSD, RADEON 555X 2GB // +SZLA +GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X220 - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I DP I CAM I W10 I Gari!
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5G I 8GB I 512SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest