- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azt várják Trumptól, hogy leállítja a Google feldarabolását
- Synology NAS
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- SkyShowtime
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- DIGI internet
- DIGI kábel TV
-
IT café
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Terentius #11500 üzenetére
Ezen nincs mit gondolkodni. A hívásdíj tekintetében sztem ez az ársorrend:
1.: VOIP
2.: Asterisk
3.: Callback
4.: Local Access (Telenor kártyával)
5.: Szolgáltatói mobiltarifa
Persze ez relatív. A VOIP -hoz drágább a net, az Asteriskhez meg kell vmi hardvert venni, üzemeltetni, bérelni. Nyilván a legolcsóbbat választod azokból, amikhez adottak a technikai feltételek. Ha meg nem adottak, akkor pláne nincs min gondolkodni. De az sztem nem logikus, hogy ha a Callback csak azért esik ki, mert nincs net, akkor a szolgáltatóit válaszd a Local helyett.[ Szerkesztve ]
-
bishop100
csendes tag
Sziasztok!
Más is tapasztalt olyat, hogy ha messzire telefonál (estemben Spanyolország, Németország) akkor már zavaróan sokat késik a hang?
SPA3012 -t használok.
-
zseko
veterán
válasz #79335424 #11501 üzenetére
Ám a Local díját nem mondtad el még Azt mondjuk én sem tudom, így elárulhatnád Szóval azt mondod, hogy így kell beírni a telefonba?: 003618088122,,0036xxxxxxxxx tehát a delmont száma, aztán két vessző, aztán a hívandó telefonszám? A MobileVoip programból is működik, vagy egyszerűbb így elmenteni őket?
(#11500) Terentius a Telenor vezetékes hívó az 7Ft/perc + 7Ft kapcsolási díj. És ez még mindig olcsóbb mint a sima Praktikum csomag 45.5Ft-os percdíja. Egész pontosan 6.5-ször. De te tudod.
HR24.hu
-
törölt tag
válasz Terentius #11506 üzenetére
Hát igen. Főleg, hogy imádok ott lenni és nem csak miatta. Remélem, lesz lehetőségem ott élni.
Zseko:
Nem tudom, hogy milyen tarifára gondolsz. Dellmont részről ez egy normál, VOIP hívás díja. Nem Callback, tehát nincs Dellmont kapcs díj. Ha minden rendben lenne, akkor a híváshoz csak a Local -ra kéne bökni a MobileVoip -ban. Csakhogy ekkor jön egy hibaüzenet, hogy a szolgáltatás nálunk nem elérhető. Ez sztem azért lehet, mert a MobileVoip alkalmazáson belül rosszul lehet megadva a bp. -i szám (a webes felületeken is hibás). De mivel ez egy normál, kimenő GSM hívás, így tulképp független bármilyen VOIP klienstől. Símán, gyári névjegyzékből indítható, mint bármilyen más, GSM hívás. Nem muszály ebben a formátumban tárolni. Felhívhatod a központ számát. Ekkor bejelentkezik egy női géphang és kéri a hívott számot. Ezt bepötyögheted tárcsázóval is. A két számsor közti vesszők csak vesszőnként 3mp szünetet jelentenek. Ez késleltetés a szerver bejelentkezése miatt. Lehet, hogy egy vessző is elég lenne.[ Szerkesztve ]
-
KTU
addikt
CSipSimple képes elküldeni a számomat a hívott félnek?
Sipdroid szinte ua. a beállítások, és elküldi a számom."Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
Siriusb
veterán
Ha aszolgáltatói weboldalon be van állítva a telefonszám, s megfelelő módon hoztad létre a CsipSimple fiókot, minden további nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
zseko
veterán
válasz Terentius #11513 üzenetére
Ja, hogy nincs is rajta pénz. Úgy más, persze. Egyébként én is most akarok majd visszamenni kártyásra, ugyanazzal a megoldással mint Somatom, 2GB+Deezer, csak meg kell várnom a hűségidő végét. Mondjuk én úgy tervezem hogy feltöltök rá egy 15e-es kártyát, az 18e-et ér és fél évig fedezve van a net díja.
(#11514) Somatom na erre a tarifára, hogy ez egy normál, VOIP hívás díja sejtettem hogy nem ingyen van, meg azt is hogy nem callback, csak hogy mennyi azt nem. Igaz eddig nem is izgatott, de ha már felmerült akkor már úgy voltam vele hogy megkérdezem
HR24.hu
-
gorbep
senior tag
válasz #79335424 #11514 üzenetére
és akkor hogyan terhelik az account-omra a hívás költségét? ha a tárcsázóból felhívom, várok 6 sec és utánanyomom a felhívandó számot, akkor bárki is lehetek.....vagy ráterhelik a Telenor-os egyenlegemre?
....bocs ha nagyon láma a kérdés.....
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
felhasználóx
tag
Sziasztok, vezetèkes analóg telefon (dect) vioposîtàsa lenne a következő cèlom. Ha jól értelmezem a fórumban olvasottakat, akkor elég egy ata adapter ès mehet a voipon a hívás kifelè. Vezetèkes kàbelnet telefonom van ès kènytelen vagyok egyenlőre megtartani a riasztó miatt.
Kérdéseim:
1. Milyen ata adaptert javasoltok? ( analóg ki ès bemenő hívàsra ès kimenő voipra használnám és csak 1, készülèket kötnèk rà )
2. Ha ez túl bonyolult akkor az egyik dect analóg telefont leszednèm a vonalról ès csak voip ra használnám. Ezt müködhetne?
3. Browsercall- t használok a mobilon îtt is ezt szeretnék. Lehet-e? És mit kellene beàllítani?és nem kellene feltétlen nomadikus szàm. (Reenger- re is szeretnèk regisztrálni ott meg ugye ugyis kapok)
Köszönöm a vàlaszokat. -
törölt tag
Jelentem, símán beregeltem a Reengeres számomat BC -ra. Így már teljes értékűen használhatom az Android miniPC -t telefonálásra. MobileVoip -ból tudok úgy hívni, hogy a Reenger számom iratom ki.
-
zseko
veterán
válasz #79335424 #11514 üzenetére
Na, kipróbáltam, ha felhívom a pesti számot, akkor bejelentkezik a gépnő és beírva a hívandó számot meg is csörgette a telefont. Viszont ha beírtam a tárcsázóba a két számot vesszővel elválasztva és úgy indítottam a hívást, nos akkor ugyanaz volt, bejelentkezett a gépnő és közölte hogy írjam be a számot. Holnap még kipróbálom hogy elmentem a névjegyzékbe és úgy indítom.
HR24.hu
-
Fecogame
veterán
"Buta" telefonon hogy tudok vesszőt írni a telefonszámhoz?
Egyébként ti melyik kodeket használjátok? G711 volt nálam eddig használatban PAP2-vel, néha nem volt érthető a beszéd, illetve a legutóbbi hívásom "kásás" volt, úgyhogy most váltottam át G729-re, megnézem mennyivel lesz jobb.
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
felhasználóx
tag
válasz felhasználóx #11524 üzenetére
Szívesen fogadnàm a vàlaszokat. Előre is Köszönöm.
-
ther
aktív tag
Sziasztok!
[itt] próbáltam tájékozódni arról, hogy miről írtatok az utolsó pár kommentben, de még most se teljesen tiszta, hogy ez mi célt szolgál.
Sima GSM hívásként felhívod a Budapesti központi számot, ott a gépnőnek tárcsázol egy számot, és onnantól annak a percdíjával tudsz telefonálni net nélkül? Vagyis a BP-i szám gsm hívásának a percdíja + a voip-s percdíj-ba fájna?
Lehet teljesen tévúton járok, ha valaki segít ezt tisztázni azt megköszönném, mert mobilnet nélkül élek, aztán néha jól jönne, ha tudnék olcsóbban beszélni.
Aálírás
-
club1
veterán
Igen, a local access-nek ez a lényege. Nem kell hozzá semmilyen net, csak felhívod a vezetékes számot a regisztrált hívószámoddal, és ott bepötyögöd, kit hívjanak, majd felépül a hívás voip percdíjjal. Egy hátránya van: A local access vezetékes behívószámát normál úton/percdíjon hívod, ráadásul az összekapcsolási/kicsengési idő miatt hosszabban, mint maga a beszélgetés volt.
-
Terentius
őstag
Tehát ha van mondjuk vezetékes hívó szolgáltatásom a telenornál, akkor felhívom a vezetékes számot, aminek hívása ez esetben percenként 7 Ft+ a kapcsolási díj ami mondjuk 10 Ft és mikor a központ felhívja az általam bepötyögött mobilszámot akkor onnantól a hívás díja 7Ft+1.8 Ft(bc-s mobilhívás díja)?
[ Szerkesztve ]
OnePlus 12 16/512
-
zseko
veterán
válasz Terentius #11534 üzenetére
Igen, ezt jelenti szerintem is. A kapcsolási díj egyébként 7Ft.
És számolgattam, még akkor is jobban megéri a magas kapcsolási díjjal együtt is, ha csak fél percet beszélünk: 15.6Ft vs. 48Ft (7+7+1.6 szemben a 45.5+2.5 forinttal)
Ám egyelőre ez még nem éri meg nekem, ugyanis ezt a havidíjon felül számlázza ki, így akkor már inkább elhasználom a csomagban lévő 200 percemet.Somatom, és ha vessző helyett 'p'-t írok a számok közé a Local Access-nél? Bár ha nálad működik... vagy van még a 'w' is.
[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
-
Terentius
őstag
Jelentem,hogy tegnap korlátozott telenor klikkről hívtam vezetékest és a hangminőség tökéletes volt Hévíz főterén.Fél órát beszéltem és kb. 2x volt csak olyan,hogy vissza kellett kérdeznem mert nem értettem a szó elejét amit a másik fél mondott.
OnePlus 12 16/512
-
Guszti
aktív tag
Jol sejtem, hogy a sok *** ingyenelo hiena miatt nem kapok 300 forintos telenor kartyat sehol mert felvasaroljak es aruljak a kevesbe informalt embereknek minden szaros aprohirdetesi portalon 500-1500 forintert?
-
robi1979
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem: telefont cseréltem, Xperia Ray helyett Razr Maxx, az Xperian 2.x android volt ezen meg 4.x Freevoipdealt használok, de a 4.x androidon iszonyatosan recseg a RYNGA meg késik a hang, freevoipdealnek meg a SIP-jét sehogy sem tudom beállítani CSIP SIMPLE-ban. Authentication Errorral kivág, pedig van pénz a freevoideales számlámon és az account is aktív. Mit és hogyan kell beírni beállítani? Már szinte mindent megpróbáltam, eredménytelenül. Létezik olyan alkalmazás amiben egyszerű a beállítás és codecet is tudok benne állítani? Gondolom ez lehet a probléma a 2.x-es és a 4.x-es android között, ezért szaggat meg recseg?!
[ Szerkesztve ]
-
zichie
senior tag
válasz Terentius #11538 üzenetére
Megerősítem, klikk csomaggal ugyan olyan jó a MobileVoip minősége korlátozott nettel, mint korlátozás nélküli nettel. Korlátozott nettel pl. 80kbps körüli AAC rádiót is gond nélkül tudtam folyamatosan hallgatni, de 128kbps már nem ment csak akadozva.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / RTX 2060 12GB / 32 GB DDR4 / 240GB SSD+1TB HDD
- Apple iMac - 22" 4K Retina (2019) DCI-P3 i3-8100, 8 GB / 256 SSD, RADEON 555X 2GB // +SZLA +GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X220 - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I DP I CAM I W10 I Gari!
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5G I 8GB I 512SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest